Σάββατο, Μαΐου 1

Ξεκινούν οι διαδικασίες να γίνει πάρκο το κτήμα Φιξ


www.iraklio.gr

Η απόκτηση ενός κτήματος 27 στρεμμάτων έχει τεθεί ως δράση προτεραιότητας για τη δημοτική Αρχή του Ηρακλείου Αττικής. Πρόκειται για το κτήμα Φιξ και ο Δήμος θα ξεκινήσει τις διαδικασίες για την αναγκαστική απαλλοτρίωσή του.

Μετά από σχετική εισήγηση του δήμαρχου Νίκου Μπάμπαλου, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την έναρξη αυτής της διαδικασίας και τη δρομολόγηση της αποζημίωσης των ιδιοκτητών του,

προκειμένου να περάσει οριστικά στην κυριότητα του Δήμου. Στόχος με την ολοκλήρωση της αγοράς, είναι να ανοίξουν οι πόρτες για το κοινό, αφού ο χώρος θα διαμορφωθεί ως ένα πάρκο για την πόλη.

Το κτήμα Φιξ βρίσκεται στα όρια του Δήμου Ηρακλείου και μπορεί να γίνει το μεγαλύτερο πάρκο της πόλης κι ένας χώρος που θα μπορούν να χρησιμοποιούν οι δημότες, αλλά και ο περίοικοι των γύρω Δήμων, για περίπατο, άθληση και αναψυχή. Είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία της πόλης, αφού το κλασσικό κτίριο που βρίσκεται εντός του κτήματος, είναι από τις πρώτες κατοικίες της περιοχής, τότε που έφτιαξαν εκεί τις κατοικίες τους οι αυλικοί του βασιλιά Όθωνα. Τόσο το κτήμα, όσο και τα κτίρια που υπάρχουν εντός των ορίων του, έχουν χαρακτηριστεί οριστικά και αμετάκλητα, ως διατηρητέα ύψιστης πολιτιστικής κληρονομιάς.

«Μετά από σαράντα χρόνια προσπαθειών, κάνουμε το πιο αποφασιστικό βήμα για να γίνει πράξη το πλέον διαχρονικό και καθολικό αίτημα των πολιτών. Και μπορούμε να το κάνουμε με δικές μας δυνάμεις, αφού πλέον έχουμε τη δυνατότητα να υποστηρίξουμε την αγορά του κτήματος Φιξ, χωρίς να περιμένουμε να μας το αγοράσουν άλλοι, όπως μάταια περιμέναμε τέσσερις δεκαετίες τώρα», δήλωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Νίκος Μπάμπαλος και συνέχισε λέγοντας:

«Η διαδικασία ξεκίνησε, ώστε το κτήμα Φιξ να ανήκει στους Ηρακλειώτες για πάντα. Το κτήμα θα πάρει επιτέλους τη μορφή που ονειρευόμαστε, θα πάρει τη θέση του στην ιστορία και τον πολιτισμό του Ηρακλείου. Και θέλω να είμαι ξεκάθαρος, πως αυτή θα είναι μόνο ως χώρος πρασίνου και πολιτισμού, στην ιδιοκτησία μόνο των Ηρακλειωτών».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .