Πέμπτη, Μαΐου 13

Oι άνθρωποι που πεθαίνουν από το εμβόλιο όπως το 22χρονο κορίτσι από το Ισραήλ δεν είναι στατιστικές

Έρευνα

Oυδεμία επίσημη αρχή σε ολόκληρο τον πλανήτη δεν διαπίστωσε ούτε ένα θάνατο ως αιτία το εμβόλιο. Το γεγονός αυτό αδικεί την αξιοπιστία των εμβολίων

Aς ξεκινήσουμε από τα θετικά. Η ανθρωπότητα είναι τυχερή τόσο εξαιτίας των υπαρχόντων εμβολίων αλλά και όσων ετοιμάζονται ήδη και πρόκειται να προστεθούν στη φαρέτρα της επιστήμης κατά του ιού.

Κι ενώ οι εμβολιασμοί προχωράνε και σε χώρες όπως το Ισραήλ (παρότι είναι ερμητικά κλειστό σε τουρίστες από τον Μάρτιο του 2020) και τη Μεγάλη Βρετανία έχουν δείξει ήδη την αποτελεσματικότητα τους υπάρχουν επίσης παραδείγματα κρατών στα οποία ενώ καλπάζουν οι εμβολιασμοί έχουν εκτιναχθεί εκ νέου τα κρούσματα όπως στις Σευχέλλες και στη Χιλή.

By Τhe Clockwork Orange Times Team

Αυτό όμως που αδικεί κατά τη γνώμη μας τα εμβόλια είναι το γεγονός ότι σε καμία χώρα έως σήμερα ουδεμία αρμόδια αρχή όπως επίσης και και οι κατασκευάστριες εταιρίες δεν ανέλαβαν την ευθύνη ούτε για έναν θάνατο μετά τον εμβολιασμό.

Δύο μόνιμοι επωδοί ακολουθούν τους θανάτους. Η πρώτη είναι ότι το ρίσκο θανάτου ή νόσου από τα εμβόλια είναι ελάχιστο σε σχέση με την Covid-19 και η δεύτερη μόνιμη επωδός είναι ότι “θα διερευνήσουμε τα αίτια”.

Παρόλα αυτά έως σήμερα δεν έχει υπάρξει επίσημη αρμόδια αρχή να δηλώσει κατηγορηματικά ότι έστω ένας θάνατος είχε σαν αιτία το εμβόλιο. Το γεγονός αυτό εντείνει την αγωνία αλλά και τη μεταδοτικότητα των θεωριών συνωμοσίας.

Ακόμη και εξαιτίας των εμβολίων κατά της εποχικής γρίπης ή του πνευμονιόκοκου είναι πιθανό να πεθαίνουν κάποιοι άνθρωποι. Παρενέργειες έχουν όλα τα φάρμακα. Στη προκειμένη περίπτωση και τα εμβόλια κατά της Covid-19.

To γεγονός όμως ότι οι επίσημες αρχές -του ΠΟΥ συμπεριλαμβανομένου-δεν έχουν αναγνωρίσει ούτε έναν θάνατο ως αποτέλεσμα του εμβολιασμού αδικεί την αξιοπιστία των εμβολίων και γιγαντώνει την καχυποψία του κόσμου.

Κι αυτό συμβαίνει παγκοσμίως τη στιγμή μάλιστα που υπάρχουν θάνατοι οι οποίοι είναι προφανές ότι συνδέονται με τα εμβόλια. Και κάτι ακόμη: Oι άνθρωποι που πεθαίνουν δεν είναι στατιστικές.

Θα μπορούσαν να γίνουν σπουδαίοι ποιητές, συγγραφείς, πολιτικοί ηγέτες, επιστήμονες όπως το 22χρονο κορίτσι από το Ισραήλ με το οποίο ξεκινάμε την αναφορά μας σε συγκεκριμένες απώλειες ή ασθένειες που είναι συνυφασμένες με τα εμβόλια. Και φυσικά έχουν δημοσιοποιηθεί.

Η μεγαλύτερη κατάντια της επιστημονικής κοινότητας παγκοσμίως αλλά και των πολιτικών ηγεσιών και των εμπλεκόμενων εταιριών είναι όταν αφήνουν την διερεύνηση τέτοιων περιπτώσεων στους κατά τόπους Ευαγγελάτους απέναντι στους οποίους οι κοινωνίες είναι εκ των προτέρων καχύποπτες γι΄αυτό άλλωστε και η εξάπλωση των fake news και η ισχύς των social media.

Οι κατά τόπους Ευαγγελάτοι-μάστοροι του είδους-θα βγάλουν τον πόνο του συγγενή στον αέρα αλλά ταυτόχρονα θα βγάλουν και έναν γιατρό ο οποίος θα αναλάβει να αθωώσει εκ των προτέρων το εμβόλιο από την πιθανή ευθύνη.

Ας ξεκινήσουμε με ένα από τους πλέον πρόσφατους θανάτους.

Υπό διερεύνηση λοιπόν είναι ο θάνατος 44χρονης γυναίκας στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή λίγες ώρες μετά τον εμβολιασμό της με σκεύασμα της AstraZeneca. Σύμφωνα με πληροφορίες των υγειονομικών αρχών η άτυχη γυναίκα φέρεται να είχε καρδιολογικό ιστορικό.

Για τον θάνατο της 44χρονης ερωτήθηκε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου. Όπως είπε, ο θάνατος σχετίζεται χρονικά με τον εμβολιασμό, ωστόσο, οι πρώτες πληροφορίες από τη νεκροτομή δείχνουν ότι ο θάνατος δεν συνδέεται με θρομβώσεις. «Έχει γίνει νεκροτομή και οι πρώτες πληροφορίες είναι ότι έγινε το μεσημέρι και ότι ο θάνατος της εκλιπούσης δεν συνδέεται με θρομβώσεις. Φαίνεται ότι υπήρχε ένα έμφραγμα, σε έδαφος παλαιότερου εμφράγματος. Η μελέτη θα είναι σχολαστική.

Όπως αναφέρει το grtimes.gr η γυναίκα η οποία ήταν μητέρα δύο παιδιών ζούσε στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης. Η 44χρονη ανέβασε πυρετό το απόγευμα της Δευτέρας, αφού εμβολιάστηκε και κατέληξε τα ξημερώματα της Τρίτης.

Σχετικά με πιθανή συσχέτιση με τον εμβολιασμό της, η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι δεν υπήρξε κάποιου είδους αλλεργική αντίδραση ενώ θα χρειαστούν περαιτέρω ιστολογικές εξετάσεις για την μικροσκοπική ανάλυση των δειγμάτων. Τα αποτελέσματα αναμένονται.

Η οικογένεια έχει αναθέσει σε τεχνικό σύμβουλο παράλληλη ιατροδικαστική έρευνα καθώς και εκπροσώπηση από δικηγόρο.

«Ξύπνησα το πρωί από τα μουγκρητά της» είπε ο σύζυγος της 44χρονης

Ο σύζυγός, μιλώντας στο MEGA, τονίζει πως αφού η γυναίκα του έκανε το εμβόλιο, έφαγαν μαζί και «δεν έδειξε κάποια προβλήματα».

Ο ίδιος συμπλήρωσε πως τα πρώτα συμπτώματα εμφανίστηκαν το βράδυ της ίδιας μέρας όταν ανέβασε δέκατα. Ωστόσο «πέρασε λίγη ώρα και κοιμηθήκαμε».

«Ξύπνησα το πρωί από τα μουγκρητά της, έπαιρνε μια ανάσα ανά δύο με τρία λεπτά» ισχυρίζεται ο σύζυγος της άτυχης γυναίκας.

Άμεσα κάλεσε ασθενοφόρο και η γυναίκα μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας όπου και τελικά κατέληξε. Ο σύζυγος καταλήγει λέγοντας πως «δεν γίνεται να έχουμε σάπιο κρέας και να το προσφέρουμε στον κόσμο να το φάει».

«Οι σοβαρές επιπλοκές από τα εμβόλια ήταν κάτω από το 0,002% ως τώρα»

Ο κ. Γιώργος Χρούσος, Καθηγητής Παιδιατρικής ΕΚΠΑ και Μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών μίλησε στο MEGA για το θάνατο μιας νεαρής γυναίκας λίγες ώρες μετά τον εμβολιασμό της.

«Θα πρέπει να βεβαιωθούμε ότι ευθύνεται το εμβόλιο, ο κ. Φιλίππου παρουσίασε όλες τις επιπλοκές που συνέβησαν στην Ελλάδα. Υπήρχε ένας θάνατος μετά από εμβόλιο της AstraZeneca. Όλα είχαν ελάχιστες επιπλοκές. Σοβαρές επιπλοκές ήταν κάτω από το 0,002%», ανέφερε αρχικά ο κ. Χρούσος.

«Αν οφείλεται ο θάνατος της 44χρονης γυναίκας στο εμβόλιο, θα είναι ο δεύτερος θάνατος στη χώρα μας» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για την επικινδυνότητα του εμβολίου, ανέφερε: «Τα περιστατικά που οδήγησαν σε θάνατο με τα εμβόλια της AstraZeneca και της Johnson & Johnson συμβαίνουν ανάμεσα σε 6-21 ημέρες από τον εμβολιασμό. Εδώ είναι πολύ σύντομα, διερωτάμαι τι επιπλοκή είναι αυτή. Σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα είναι απίθανο να έκανε την επιπλοκή της θρόμβωσης».

«Θα μπορούσε να είναι αλλεργικό. Δεν μπορούσε να αναπνεύσει η γυναίκα, διερωτάμαι μήπως είχε σοβαρή κρίση άσθματος. Όσοι έχουν αλλεργίες το λένε. Προφανώς η νέα γυναίκα δεν το ήξερε. Είναι πολλές οι αλλεργίες που έχουν εμφανιστεί χωρίς ιστορικό, εκεί είναι δύσκολο να προβλέψεις».

H όμορφη Ισραηλινή Shirel Hilel  ήταν μόλις 22 χρόνων. Έκανε τη 2η δόση του εμβολίου της Pfizer/BioNtech και μετά από δύο εβδομάδες έφυγε από τη ζωή. Τον περασμένο μήνα, το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ανέθεσε στα νοσοκομεία να αναφέρουν τυχόν περιπτώσεις καρδιακής φλεγμονής μεταξύ των εμβολιασμένων. «Αφού συνέβησαν αρκετές τέτοιες περιπτώσεις κοντά στη λήψη του εμβολίου, αποφασίστηκε να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση σε αυτό το ζήτημα»

Η οικογένεια της Shirel Hilel κατηγορεί το Ιατρικό Κέντρο Ziv για αμέλεια: «Η υγεία της επιδεινώθηκε μπροστά στα μάτια τους και κανείς δεν της έδωσε ένα χέρι βοήθειας».

Η οικογένεια μιας νεαρής ισραηλινής γυναίκας που πέθανε από καρδιακή φλεγμονή μετά από εμβολιασμό κατά του COVID-19 κατηγορεί το νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε θεραπεία για το θάνατό της.

Η Shirel Hilel-photo, 22 ετών, έλαβε τη δεύτερη δόση εμβολίου της πριν από δύο εβδομάδες, ανέφερε η αδερφή της Nofar στο κανάλι 13 ειδήσεων, σε ένα ρεπορτάζ που προβλήθηκε την Πέμπτη το απόγευμα. Αργότερα ανέφερε ότι αισθάνεται αδιαθεσία και είπε ότι βιώνει μυϊκό πόνο

-Της είπα, πάρε έναν παυσίπονο. Δεν της έδωσε καμία βοήθεια. Την επόμενη μέρα πήγε στο γιατρό», λέει η αδελφή της Nofar. Ωστόσο, η κατάσταση της Hilel επιδεινώθηκε και άρχισε να δυσκολεύεται να αναπνέει και να πονάει στο στήθος της και μεταφέρθηκε στο Ιατρικό Κέντρο Zed του Safed. Στο νοσοκομείο, η Hilel διαγνώστηκε με μυοκαρδίτιδα, φλεγμονή του καρδιακού μυός, η οποία συνδυάστηκε με ένα πρήξιμο στον ώμο θα πει ο φίλος Eyal στο Channel 13.

-Είπα θα μείνω μαζί της, τρεις, τέσσερις μέρες ή μια εβδομάδα. Θα μείνω στο νοσοκομείο όσο χρειάζεται…. », λέει ο φίλος της.

Σύμφωνα με το Channel 13, υπήρξαν και άλλες περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας μεταξύ των Ισραηλινών που έλαβαν και τα δύο εμβόλια του εμβολιασμού, αλλά όλες είχαν αντιμετωπιστεί με επιτυχία, συμπεριλαμβανομένων των ασθενών σε πιο σοβαρή κατάσταση από τη Hilel.

Η Hilel μεταφέρθηκε τελικά στη μονάδα καρδιακής περίθαλψης, όπου η οικογένειά της ισχυρίστηκε ότι το προσωπικό του Νοσοκομείου δεν την παρακολουθούσε επαρκώς

Shirel Hilel’s sister Nofer, left, and boyfriend Eyal speak to Channel 13 news for a segment aired on April 1, 2021. (Screen capture>Channel 13 news)

«Κοίταξα την οθόνη, είδα τις αναπνοές. Το μόνιτορ χτύπησε και κανείς δεν πλησίασε », λέει η Nofar Hilel. Δύο ημέρες αργότερα η αδελφή μου κατέρρευσε. Με ειδοποίησε ο Eyal και ετοιμάστηκε να πάεω στο νοσοκομείο όσο πιο γρήγορα μπορούσα…Δεν πρόλαβα…Πέντε λεπτά αργότερα η αδελφή μου πέθανε…”

-Η κατάστασή της επιδεινώθηκε μπροστά στα μάτια τους και κανείς, απλά κανείς από το προσωπικό του νοσκοκομείου δεν σήκωσε ούτε ένα χέρι να της δώσει βοήθεια»


Ένας δικηγόρος της οικογένειας είπε ότι οι συγγενείς του Hilel προτίθενται να αναλάβουν νομική δράση εναντίον του νοσοκομείου.

Το Ziv Medical Center, εν τω μεταξύ, δήλωσε ότι η Hilel έλαβε παρόμοια θεραπεία με άλλους ασθενείς που είχαν αναρρώσει μέσα σε λίγες ημέρες. «Την τελευταία ημέρα νοσηλείας, άρχισε επιδείνωση της κατάστασής της. Είχαν αναπτυχθεί επίμονες διαταραχές του καρδιακού ρυθμού που δεν ανταποκρίθηκαν στη φροντίδα και μετά από συνεχή ανάνηψη, κηρύχθηκε νεκρή. Συμμεριζόμαστε στη θλίψη της οικογένειας για τη μεγάλη απώλεια », είπε σε απάντηση στο δίκτυο.

Τον περασμένο μήνα, το Υπουργείο Υγείας ανέθεσε στα νοσοκομεία να αναφέρουν τυχόν περιπτώσεις καρδιακής φλεγμονής μεταξύ των εμβολιασμένων.

«Αφού συνέβησαν αρκετές τέτοιες περιπτώσεις κοντά στη λήψη του εμβολίου, αποφασίστηκε να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση σε αυτό το ζήτημα», δήλωσε ο Tal Brosh, επικεφαλής της Μονάδας Λοιμωδών Νόσων στο Ιατρικό Κέντρο Assuta στο Ashdod, στο δικτυακό τόπο ειδήσεων Ynet.

Τόνισε ότι παρέμεινε ασαφές εάν υπήρχε άμεση σχέση μεταξύ των περιπτώσεων καρδιακής φλεγμονής και του εμβολίου. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Υπουργείου Υγείας, 5.252.718 Ισραηλινοί έλαβαν τουλάχιστον μία δόση εμβολίου και 4.804.891 έλαβαν και τις δύο.

Στο Ισραήλ επίσης ένας νέος άνδρας 23 ετών εμφάνισε καρδιακή ανεπάρκεια 24 ώρες μετά τον εμβολιασμό του. Για την ακρίβεια ο ασθενής ανέπτυξε ένα σπάνιο φλεγμονώδες σύνδρομο το οποίο θα μπορούσε να βλάψει σοβαρά την καρδιακή λειτουργία.

Το ισραηλινό υπουργείο υγείας και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ενημερώθηκαν σχετικά με την υπόθεση, σύμφωνα με την έκθεση.

Το Ιατρικό Κέντρο Hadassah στην Ιερουσαλήμ, όπου ο ασθενής νοσηλεύτηκε, δήλωσε ότι ο άντρας είναι αναρρωμένος ασθενής COVID-19 και συμβούλεψε άτομα που έχουν αναρρώσει από τον ιό να μην εμβολιαστούν.

Στις 28 Δεκεμβρίου 2020 ένας 75χρονος άνδρας από το Beit Sheanan πέθανε από καρδιακή προσβολή περίπου δύο ώρες μετά τον εμβολιασμό του ανέφερε το Υπουργείο Υγείας της χώρας. Ο άντρας είχε προϋπάρχοντα νοσήματα και είχε υποστεί καρδιακή προσβολή στο παρελθόν.

Ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Υγείας Chezy Levy ξεκίνησε έρευνα για το περιστατικό. «Μοιραζόμαστε τη θλίψη της οικογένειας», είπε σε δήλωση.

Σύμφωνα με αναφορές, ο άνδρας εμβολιάστηκε περίπου στις 8:30 π.μ. σε κλινική Υπηρεσιών Υγείας της Clalit. Έμεινε στην εγκατάσταση, όπως συνηθίζεται, για ένα μικρό χρονικό διάστημα για να διασφαλίσει ότι δεν είχε παρενέργειες. Όταν ένιωσε καλά, η κλινική τον απελευθέρωσε. Τα αρχικά ευρήματα δεν δείχνουν σχέση μεταξύ του θανάτου του άνδρα και του εμβολιασμού του, είπε ο Levy.

Όταν η Pfizer παρουσίασε τα δεδομένα ασφαλείας της στην Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων στις αρχές Δεκεμβρίου, διαπιστώθηκε ότι δύο συμμετέχοντες στη δοκιμή είχαν πεθάνει μετά τη λήψη του εμβολίου.

Ένας από τους νεκρούς ήταν ανοσοκατεσταλμένος, που σημαίνει ότι η άμυνα του ατόμου ήταν χαμηλή. Σε απάντηση στην αναφορά αυτών των θανάτων, ο Ισραηλινός Σύνδεσμος Midaat δήλωσε ότι όταν χορηγούνται εμβόλια σε πληθυσμούς που κινδυνεύουν, «μπορεί να υπάρχουν ατυχείς περιπτώσεις. Κάποιος δεν πρέπει να συμπεράνει σχετικά με την ασφάλεια του εμβολίου, αλλά χαιρετίζει τη διαφάνεια που απαιτείται από τις φαρμακευτικές εταιρείες στη διαδικασία έγκρισης του φαρμάκου. ”

Η Cinzia Pennino- photo πάνω, μια 44χρονη δασκάλα από το Παλέρμο της Ιταλίας, τηλεφώνησε στον πατέρα της στα τέλη Μαρτίου 2021 και του ζήτησε να την παραλάβει από το σχολείο.

Το σπίτι της βρισκόταν σε απόσταση περιπάτου από το σχολείο αλλά εκείνη τη μέρα η ίδια δεν μπορούσε να σηκωθεί από την έδρα της στη τάξη λόγω έντονου πόνου στο στομάχι.
Ήταν μόλις 11 ημέρες αφότου η κυρία Pennino έλαβε την πρώτη δόση του εμβολίου AstraZeneca για την Covid-19.

Μια εβδομάδα αργότερα, πέθανε στο νοσοκομείο από έναν εξαιρετικά σπάνιο συνδυασμό σοβαρού θρόμβου αίματος ή θρόμβωσης και χαμηλών επιπέδων αιμοπεταλίων, ενός συστατικού του αίματος που παίζει βασικό ρόλο στην πήξη. Ο θανατηφόρος συνδυασμός είναι τόσο σπάνιος που οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν πόσο συχνά εμφανίζεται στον γενικό πληθυσμό.

Οι ρυθμιστικές αρχές της Ευρώπης καθώς και επιστήμονες που παρακολουθούν την εξέλιξη των εμβολιασμών έχουν εντοπίσει θρομβώσεις σε περισσότερα από 350 άτομα που εμβολιάστηκαν με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Δεν έχουν προσδιορίσει εάν η το εμβόλιο προκαλεί τους θρόμβους, αλλά έχουν πει ότι μπορεί να υπάρχει σύνδεση και έχουν διατάξει την AstraZeneca να αναφέρει την πήξη ως μια σπάνια παρενέργεια. Εκπρόσωπος της περιφερειακής υπηρεσίας που διαχειρίζεται τη διάθεση εμβολίων στη Σικελία δήλωσε ότι υπάρχει μια συνεχιζόμενη έρευνα για την υπόθεση της κυρίας Pennino και αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω.

Η AstraZeneca υποστηρίζει ότι συνεργάζεται με τις ρυθμιστικές αρχές για να διερευνήσει περαιτέρω τα προβλήματα πήξης του αίματος, συμπεριλαμβανομένων μεμονωμένων περιπτώσεων και πιθανής σύνδεσης με τον τρόπο λειτουργίας του εμβολίου.

Η AstraZeneca αρνήθηκε να σχολιάσει την υπόθεση της κυρίας Pennino.

Η οικογένειά της όμως πρέπει να ξέρει αν το εμβόλιο ευθύνεται για την απώλεια της ζωής της. Στις αρχές Απριλίου, οι συγγενείς της υπέβαλαν αίτημα σε μια δικαστική αίθουσα στο Παλέρμο ζητώντας έγγραφα από τον Ιταλικό Οργανισμό Φαρμάκων ώστε να διαπιστώσουν τον τρόπο με τον οποίο αποφασίστηκε ποιοι θα έκαναν το εμβόλιο AstraZeneca.

Η οικογένεια έχει επίσης εξουσιοδοτήσει τους δικηγόρους της να εξακριβώσουν εάν είχαν υιοθετηθεί οι σωστές ιατρικές διαδικασίες κατά τη διάρκεια της χορήγησης του εμβολίου και εάν ήταν σωστή η μετεμβολιαστική παρακολούθηση.

«Όταν ένα νέο και υγιές άτομο, όπως η αδελφή μου, κάνει το εμβόλιο και μετά λίγο πεθαίνει η οικογένειά της έχουμε καθήκον να αναζητήσουμε ακριβώς τι συνέβη», δήλωσε η Lucia Pennino, αδερφή της Cinzia.

Οι περισσότερες κυβερνήσεις, εκτός από το AstraZeneca, λένε ότι τα πλεονεκτήματα του εμβολίου, μαζί με την ασφάλεια έναντι απώλειας ζωής και το ακραίο Covid-19, υπερτερούν σε μεγάλο βαθμό από τυχόν κινδύνους και ότι η Covid-19 παραμένει πολύ μεγαλύτερος κίνδυνος για τη ζωή.

Σύμφωνοι αλλά οι άνθρωποι δεν είναι στατιστικές και στη συγκεκριμένη περίπτωση η Cinzia Pennino δεν βρίσκεται πλέον ανάμεσα στους αγαπημένους της.
Kαθώς ο πλανήτης ζει τη πανδημία με κομμένη την ανάσα έχοντας εναποθέσει τις ελπίδες του στα εμβόλια οι πολίτες του παγκόσμιου χωριού πασχίζουν να αφουγκραστούν την αλήθεια.

Το ρεπορτάζ από τον ιστότοπο της New York Post σοκάρει αφού εμφανίζει αμερικανούς πολίτες να ασθενούν και να διασωληνώνονται αφού έχουν κάνει το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Το ρεπορτάζ ξεκινάει με τον 52χρονο Francisco Cosme από το New Jersey ο οποίος νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο John F. Kennedy Medical Center.

Ο Cosme νοσηλεύεται με COVID-19 μετά τη λήψη του εμβολίου Johnson & Johnson και μάλιστα τη Παρασκευή τοποθετήθηκε στον αναπνευστήρα καθώς η κατάστασή του επιδεινώθηκε, είπε η κόρη του στο The Post.

Ο Francisco Cosme, 52 ετών που έχει κάνει το εμβόλιο εδώ και 5 εβδομάδες ήταν σε άθλια κατάσταση το πρωί της Παρασκευής, σύμφωνα με τις περιγραφές της κόρης του Michelle Torres με την οποία είχαν μια κλήση FaceTime την Παρασκευή το πρωί.

«Δεν τα πάει πολύ καλά τώρα. Οι γιατροί είπαν ότι εξαρτάται από τις αντοχές του εάν θα τα καταφέρει», είπε Torres με τρεμάμενη φωνή από συγκίνηση

«Δεν έχει συνείδηση, τον παρακολουθούμε απλώς», είπε.

Η Torres, στην οποία δεν έχει επιτραπεί να επισκεφτεί τον πατέρα της στο νοσοκομείο επειδή έχει επίσης COVID-19, δήλωσε ότι η οικογένειά της είναι πολύ λυπημένη για την επιδείνωση της υγείας του.

«Είναι πολύ όλο αυτό, προσεύχεσαι και θέλεις το καλύτερο. Και τώρα φοβάσαι για το χειρότερο».

Ο Cosme, ο οποίος είναι διαβητικός, τέθηκε σε αναπνευστήρα στις 5 π.μ. την Παρασκευή – αλλά το «επίπεδο οξυγόνου» στο μηχάνημα «δεν είναι εκεί που πρέπει να είναι», είπε.

Ο Francisco Cosme και η σύζυγός του, Laura Eugene.

Ο Cosme άρχισε αρχικά να αισθάνεται συμπτώματα του κοροναϊού, συμπεριλαμβανομένου βήχα και ρίγη, την 1η Απριλίου αφού έκανς το εμβόλιο μίας δόσης της Johnson & Johnson στο Κέντρο Javits στις 6 Μαρτίου.

Σε μια άλλη υπόθεση στο Νιου Τζέρσεϋ, η Shannon Kelly, 25 ετών, από το Tabernacle, είπε στο The Post ότι αρρώστησε με το COVID-19 νωρίτερα αυτό το μήνα μετά τη λήψη του εμβολίου Johnson & Johnson.

Η Kelly είπε ότι έκανε το εμβόλιο στις 11 Μαρτίου σε ένα CVS στο Clementon και ένιωσε καλά στην αρχή.

«Τρεις εβδομάδες αργότερα, είχα κρυολόγημα, συμφόρηση και πόνο», είπε η Kelly, που εργάζεται σε ιδιωτικό σχολείο. «Έχασα τη μυρωδιά και τη γεύση μου. Έχω άσχημα βήχα και δύσπνοια. ”

«Είμαι στο κρεβάτι για δύο εβδομάδες τώρα», είπε, προσθέτοντας ότι ο βήχας της δεν έχει σταματήσει ακόμα.

«Ξαφνιάστηκα. Ήξερα ότι το εμβόλιο της Johnson & Johnson δεν ήταν τόσο αποτελεσματική όσο τα άλλα δύο. Ωστόσο, είμαι νέα, υγιής και σε φόρμα ».

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, ένας 39χρονος άνδρας του Μπρούκλιν είπε ότι αρρώστησε από το COVID-19 δύο εβδομάδες μετά την παραλαβή του Johnson & Johnson.

Νωρίτερα αυτή τη βδομάδα ένας 39χρονος άνδρας από το Brooklyn είπε ότι αρρώστησε από Covid-19 δύο εβδομάδες αφού έκανε το εμβόλιο της Johnson & Johnson
Που σταματάνε τα γεγονότα και που αρχίζουν θεωρίες συνομωσίας;

Κι αυτό γιατί τα επίσημα όργανα της Παγκόσμιας Κοινότητας όπως ο ΠΟΥ, η Ε.Ε., οι αρχές των ΗΠΑ έχουν τεράστιες ευθύνες για την διαχείριση του εμβολιασμού με πολλές λανθασμένες επιλογές στο παθητικό τους οι οποίες εντείνουν τη σύχγυση των πολιτών σε όλο τον κόσμο.

Που σταματάνε τα γεγονότα και που αρχίζουν θεωρίες συνομωσίας;

Τι ακριβώς συμβαίνει με τα εμβόλια της AstraZeneca για πααράδειγμα;

Τι συμβαίνει στο Iσραήλ με τους εμβολιασμούς της Pfizer-BioNTech;

Τι ακριβώς συμβαίνει με τις παρενέργειες του εμβολιασμού; Οφείλουν όλα τα κράτη μέσα από τις αρμόδιες υπηρεσίες υγείας να δημοσιοποιούν κάθε τόσο τα επίσημα και ελεγμένα στοιχεία ώστε οι πολίτες να μην πέφτουν θύματα θεωριών συνωμοσίας.

Τις τελευταίες ώρες στο Θριάσιο νοσοκομείο εξακολουθεί να νοσηλεύεται ένας 60χρονος άνδρας από τη ΣΥΡΟ ο οποίος εμβολιάστηκε το πρωί του Σαββάτου με το εμβόλιο της AstraΖeneca και λίγη ώρα αργότερα υπέστη στο σπίτι του θρομβωτικό επεισόδιο. Μόλις τη Τετάρτη 5 Μαίου η κ.Θεοδωρίδου μας είπε ότι θα ερευνηθεί διεξοδικά ο θάνατος μίας 41χρονης γυναίκας.

Σύμφωνα με το Syrospress.gr,  60χρονος άνδρας αφού έκανε το εμβόλιο, κατέρρευσε και μεταφέρθηκε επειγόντως στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου και στη συνέχεια με αεροδιακομιδή σε Νοσοκομείο της Αθήνας

Η είδηση για την περιπέτεια του 60χρονου προκάλεσε αναστάτωση στο νησί της Σύρου. Για το συμβάν έγινε αναφορά στο τμήμα Φαρμακοεπαγρύπνησης του ΕΟΦ ώστε να διερευνηθεί αν έχει σχέση με το εμβόλιο που είχε χορηγηθεί.

Η παλαιότερη αποκάλυψη που έκανε ο Φρίξος Δρακοντίδης στο protothema.gr προκαλεί αίσθηση και νέες ανησυχίες για το εμβόλιο της AstraZeneca. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μυστήριο καλύπτει τον θάνατο Έλληνα φοιτητή ιατρικής στη Βουλγαρία, λίγες ημέρες μετά τον εμβολιασμό του.

Ο 23χρονος είχε κάνει το εμβόλιο της AstraZeneca στις 22 Φεβρουαρίου και δέκα μέρες μετά, έπειτα από θρομβωτικό επεισόδιο, κατέληξε στη ΜΕΘ του Pirogov Hospital στη Σόφια.

Συγκλονισμένος ο πατέρας του 23χρονου φοιτητή Ιατρικής, ο οποίος είναι γιατρός, μιλάει στο protothema.gr για το χρονικό του δυσάρεστου συμβάντος. Αναφέρει ότι ο γιος του τον ενημέρωσε πριν από 10 περίπου μέρες και αφού είχε κάνει το εμβόλιο της AstraZeneca, ότι παρουσίασε συμπτώματα γαστρεντερίτιδας. Πέντε μέρες μετά και επειδή τα συμπτώματα δεν υποχωρούσαν, αναγκάστηκε να πάει στο νοσοκομείο.

«Οι γιατροί τού βρήκαν χαμηλά αιμοπετάλια και τού πρότειναν να νοσηλευτεί προκειμένου να προχωρήσουν σε μια σειρά από εξετάσεις», λέει ο πατέρας του στο protothema.gr. «Μου λέει τότε ο γιος μου, μπαμπά δεν γυρίζω καλύτερα Ελλάδα, να κάνω εκεί τις εξετάσεις; Του απαντάω, βεβαίως».

Σύμφωνα με τον Έλληνα γιατρό, ο γιος του έφυγε από το νοσοκομείο, ωστόσο μια ώρα μετά, έπαθε προφανώς κάποια θρόμβωση στο κεφάλι με αποτέλεσμα να πέσει και να χτυπήσει μέσα στο σπίτι. «Έπεσε τόσο άτσαλα, που έβγαλε τον ώμο του πάνω στη πόρτα η οποία στράβωσε από το χτύπημα. Η πτώση προήλθε από τη θρόμβωση. Σημειώνω ότι ο γιος μου, 23 ετών, δεν είχε ποτέ του κανένα πρόβλημα υγείας. Μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο και ενώ εγώ του είχα κλείσει ήδη την πτήση για να έρθει Ελλάδα. Οι γιατροί ανατάξανε τον ώμο του και τον κράτησαν μέσα. Τη νύχτα η κατάσταση του επιδεινώθηκε, το πρωί τον έβαλαν στην εντατική χωρίς να τον έχουν διασωληνώσει. Εκεί διαπίστωσαν μια μικρή θρόμβωση στον εγκέφαλο».

Σημειώνεται ότι πριν από λίγες μέρες η Επιτροπή Ασφάλειας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι εξακολουθεί να θεωρεί πως τα οφέλη του εμβολίου της AstraZeneca κατά της Covid-19 υπερτερούν των κινδύνων και συνιστά συνέχιση των εμβολιασμών, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η τοποθέτηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ). Οι Βούλγαροι γιατροί ειδοποίησαν τον πατέρα του παιδιού και εκείνος ταξίδεψε από Ελλάδα για να μεταβεί στη Σόφια.

Και συνεχίζει ο πατέρας του άτυχου 23χρονου: «Μέχρι το μεσημέρι που μίλησα με τον νευροχειρουργό, μου είπε ότι το πρόβλημα του παιδιού δεν είναι τόσο νευροχειρουργικό. Πως πρόκειται για ένα μικρό αιμάτωμα και ότι δεν μπορούν να τον χειρουργήσουν γιατί έχει χαμηλά αιμοπετάλια και κινδύνευε να πεθάνει από την αιμορραγία. Την επόμενη μέρα όμως το πρωί, οι θρόμβοι είχαν επεκταθεί σε όλες τις φλέβες του εγκεφάλου και τις αρτηρίες με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αναστραφεί αυτή η κατάσταση, παρά τις πραγματικά φιλότιμες προσπάθειες που κατέβαλαν οι Βούλγαροι συνάδελφοι».

Ο Έλληνας γιατρός, προσθέτει ότι, ενημερώθηκε από τους γιατρούς, οι οποίοι του είπαν πως είχαν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος του ενδέχεται να συνδέεται με τις παρενέργειες του εμβολίου.

«Μου ανέφεραν ότι είναι το δεύτερο καταγεγραμμένο περιστατικό στη Βουλγαρία, μετά από την περίπτωση που αφορά σε έναν 44χρονο άνδρα, ο οποίος πέθανε από πνευμονική εμβολή. Έπειτα μάθαμε ότι η Γερμανία ανακοίνωση ότι σε 1,5 εκατ εμβολιασμένους νεαρής ηλικίας, εντοπίστηκαν πέντε παρόμοια περιστατικά, μεταξύ των οποίων τα τέσσερα αφορούσαν σε γυναίκες και το ένα σε άνδρα. Ήταν τόσο άδικο και αναπάντεχο αυτό που έγινε. Ωστόσο, ούτε ο γιος μου, ούτε οι γιατροί έκαναν κάτι λάθος που θα μπορούσε να κοστίσει τη ζωή του. Και τώρα όμως, να σου πούνε ότι υπάρχουν πέντε πιθανότητες στο 1,5 εκατ, να συμβεί αυτό το πράγμα, θα το έκανες το εμβόλιο; Εγώ προσωπικά θα το έκανα».

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του Έλληνα γιατρού στο protothema.gr, έγιναν όλες οι απαραίτητες τοξικολογικές εξετάσεις, το αποτέλεσμα των οποίων βγήκε καθαρό. «Ακόμα κι ένας συγκάτοικος του γιου μου που έμενε στην ίδια πολυκατοικία, είπε στους γιατρούς ότι ο γιος μου ούτε κάπνιζε, ούτε άλλες καταχρήσεις έκανε, παρά μόνο ότι ήταν απόλυτα αφοσιωμένος στις σπουδές του. Απλά ήμασταν τόσο άτυχοι…».

Στο Ισραήλ και πάλι που είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής στους εμβολιασμούς εδώ και καιρό βρίσκεται στη δημοσιότητα έρευνα που διεξήγαγε ομάδα πολιτών.

To Koυρδιστό Πορτοκάλι εντόπισε την έρευνα η οποία έχει αναρτηθεί σε μορφή pdf αυτό εδώ το link (static1.squarespace.com)

 

Στην αρχική σελίδα της έρευνας υπάρχουν δύο email το ένα εκ των οποίων παραπέμπει σε δικηγορικό γραφείο.

Εκτιμούμε ότι Ισραηλινοί πολίτες ανήρτησαν την έρευνα με τη βοήθεια δικηγόρων ή ότι και δικηγόροι του συγκεκριμένου γραφείου βρίσκονται ανάμεσα στην ομάδα των πολιτών Civilian Probe.

“An examination of mortality data published by the government shows that there is a correlation between number of vaccinations and the number of deaths. The excess mortality is noticeable among people up to 70 and also among adults over the age of 70, and remains even after offsetting the deaths attributed to Corona. In the population over the age of 70 – in January 2021 an excess mortality of 19.5% was observed compared to October 2020 – the month when the corona data were highest, and 22.4% compared to January 2020. In the younger population – an excess mortality of 7% was observed in January 2021 compared to the month October 2020 – the month in which the corona death numbers were the highest, and 7% compared to January 2020. It should be noted that this trend continues in the following month as well. As one can detect looking at the table – there are close to 200 deaths, and this – only by examining about 800 reports of cases of serious side effects. As mentioned, the CP is still working on analyzing side effects and we have hundreds of additional reports that are subject to analysis. Our study so far indicates that about 25% of deaths are from people under the age of 60. About 15% of them are under 50 years old. 7 of the deceased are at young ages – below age 30. Also, the study identified 27 cases of heart problems in people under the age of 60, of which 24 cases are among young people aged 17-30. Regarding the issues to do with female medical complications (including labor-complication, delayed menstruation or irregular menstruation, etc.) – it should be noted that the committee has about 200 additional reports that have not yet been included in the final list of our findings”

Η συγκεκριμένη έρευνα δεν θα έπαιρνε αστραπιαία δημοσιότητα εάν δεν την δημοσίευε στην ιστοσελίδα του ένας γνωστός και ταυρόχρονα αμφιλεγόμενος μουσικός, ο Αγγλοισραηλινός σαξοφωνίστας Gilad Atzmon ο οποίος έχει εμφανισθεί και στη χώρα μας. Κάποια εναλλακτικά ενημερωτικά ΜΜΕ (κυρίως ιστοσελίδες) του Ισραήλ αναδημοσίευσαν το post από την προσωπική του ιστοσελίδα.

 

Ολόκληρη η ανάρτηση στη σελίδα του GILAD ATZMON έχει ως εξής>

In Israel yesterday, an independent legal body that calls itself the Civilian Probe (CP)* published its finding regarding the catastrophic impact of the Pfizer vaccine on the nation.

In their report, which they submitted to the Attorney General and the Health Minister, the committee listed a chain of critical legal and ethical failures that point at a possible attempt to mislead not just Israelis but also the entire world. Since the beginning of January I have been reporting on an undeniable correlation between vaccinations, cases and deaths (here , here, here and here ). The CP confirms my suspicions but their study also presents alarming medical findings regarding the scale of lethal side effects.

In the document the CP points at a government attempt to conceal its dealing with Pfizer. The document states that “the Pfizer-Israel agreement is suffocated with redacted segments, consequently, it is not possible to analyze it legally and/or fully grasp Its implications as far as public health is concerned… This concealment casts a heavy shadow over anyone who took part in the (Israeli/Pfizer) negotiations…”

The CP then continues arguing that “in order to generate demand (amongst the people) for the vaccine, the government and the Ministry of Health have launched an unprecedented aggressive campaign, aiming to make Israelis rush to ‘get vaccinated.’ During that campaign all the basic rules of medical caution and ethics were disregarded, and with them also key guidelines formed after WWII regarding participation in medical trials (the Nuremberg Code). Instead of transparent and clear explanations, the public was misled by repeated official statements that the (Pfizer vaccine) has been ‘approved by the FDA’ after passing ‘rigorous tests.’”

The CP is accusing the state of Israel of intentionally reckless conduct… “Monitoring systems that enable the detection of side effects are a basic and critical condition for granting a permission for mass use of any new medicine, certainly when a mass operation of treatment that is defined as experimental is given to millions, and especially when this treatment is given to an entire country…”.

But Israel failed to set such a monitoring system.

“On the one hand, the state did not inform the citizens that Pfizer’s vaccine is in experimental stages that have not yet been completed, and that at this stage they are actually taking part in the experiment. On the other hand, the state did not maintain transparent and open control and monitoring systems for the public. As a result, there is a serious concern that this critical and negligent omission stems from: (a) the fear that such disclosure could interfere with the fulfilment of the objectives that may be implied by the Israel-Pfizer agreement or (b) the fear of diminishing demand for the exceptional number of vaccines that were purchased by Israel in advance, and / or (c) the fear of revealing unflattering results of the ‘experiment’ being carried out in Israel.”

The CP is brave to admit that the lack of a monitoring system isn’t just a potential crime against the Israeli people, it may also be a crime against the rest of the world (i.e., humanity):

“In the absence of a transparent monitoring system that reports on side effects, not only have the Israeli government and the Ministry of Health failed citizens by providing them with misleading information, the Israeli government have failed both Pfizer and the rest of the world awaiting the results of the (so called) ‘real world experiment’ (that is taking place in Israel).”

To remove any doubt, the CP alerts the Israeli Attorney General to the possible criminal act implied by Israel’s vaccine policy.

“This is an alleged deception, suspiciously criminal, which should be thoroughly examined before the Attorney General allows the Israeli government to continue the alleged campaign of deception of Israel’s citizens and the (rest of the) world.”

The CP extended their study well beyond the legal realm, as it also attempts to fill the wide hole created by the State’s lack of a monitoring system.

What do we learn from the facts on the ground?” the CP report asks. “An examination of mortality data published by the government shows that there is a correlation between number of vaccinations and the number of deaths. The excess mortality is noticeable among people up to 70 and also among adults over the age of 70, and remains even after offsetting the deaths attributed to Corona. In the population over the age of 70 – in January 2021 an excess mortality of 19.5% was observed compared to October 2020 – the month when the corona data were highest, and 22.4% compared to January 2020. In the younger population – an excess mortality of 7% was observed in January 2021 compared to the month October 2020 – the month in which the corona death numbers were the highest, and 7% compared to January 2020. It should be noted that this trend continues in the following month as well.”

As mentioned above I have been writing about the devastating correlation between vaccines and deaths since early January. In Britain and the USA, we detect identical correlation between mass vaccination and death. However, far more problematic is the realm of side effects, something which governments, the WHO, the corrupted pharmaceutical industry, and of course social media giants attempt to suppress in the most Orwellian manner. The Israeli CP seems to have produced the first robust report on Pfizer’s vaccine side effects. They published a table of their findings, which they summarize here:

“As one can detect looking at the table – there are close to 200 deaths, and this – only by examining about 800 reports of cases of serious side effects. As mentioned, the CP is still working on analyzing side effects and we have hundreds of additional reports that are subject to analysis. Our study so far indicates that about 25% of deaths are from people under the age of 60. About 15% of them are under 50 years old. 7 of the deceased are at young ages – below age 30. Also, the study identified 27 cases of heart problems in people under the age of 60, of which 24 cases are among young people aged 17-30. Regarding the issues to do with female medical complications (including labor-complication, delayed menstruation or irregular menstruation, etc.) – it should be noted that the committee has about 200 additional reports that have not yet been included in the final list of our findings.”

For many years, I doubted whether there was a force in the middle east that could face, let alone defeat, Israel. I am pretty convinced now that with Netanyahu at the helm and Pfizer taking care of the nation’s wellbeing, Israel doesn’t really need enemies. However, every world citizen who is concerned about the future of humanity should be alarmed by the CP’s findings and particularly by the desperate and relentless attempts to suppress free academic, scientific and ethical discussion about Covid, the so-called ‘vaccines’ or anything else.

*To read the CP report click here

Ο ιστότοπος του iskra τώρα θα αναδημοσιεύσει την ανάρτηση του Gilad Atzmon σε μετάφραση Μ. Στυλιανού και με την σημείωση>Οι απόψεις του κειμένου δεν εκφράζουν κατ’ ανάγκην τις θέσεις της iskra.

Χθες στο Ισραήλ, ένα ανεξάρτητο νομικό όργανο που ονομάζεται Civilian Probe (CP) δημοσίευσε τα ευρήματά του σχετικά με τις καταστροφικές επιπτώσεις του εμβολίου Pfizer στο έθνος.

Στην έκθεσή της, την οποία υπέβαλε στον Γενικό Εισαγγελέα και στον Υπουργό Υγείας, η επιτροπή ανέφερε μια αλυσίδα κρίσιμων νομικών και ηθικών παραλείψεων που υποδηλώνουν μια πιθανή προσπάθεια παραπλάνησης όχι μόνο των Ισραηλινών αλλά και του κόσμου.

Από τις αρχές Ιανουαρίου, αναφέρω μια αναμφισβήτητη σχέση μεταξύ εμβολιασμών, κρουσμάτων και θανάτων (δείτε τα άρθρα μου εδώ, εδώ, εδώ, εδώ και εδώ: («Πειραματόζωα όλων των χωρών, ας ενωθούμε!»). Η Επιτροπή επιβεβαιώνει τις υποψίες μου, αλλά η μελέτη της παρουσιάζει επίσης ανησυχητικά ιατρικά ευρήματα σχετικά με την έκταση των θανατηφόρων παρενεργειών.

Στο έγγραφο, η Επιτροπή επισημαίνει μια προσπάθεια της κυβέρνησης να αποκρύψει τη σχέση της με την Pfizer. Το έγγραφο αναφέρει ότι «η συμφωνία Pfizer-Ισραήλ καταπνίγεται από αναθεωρημένα τμήματα, επομένως, δεν είναι δυνατόν να αναλυθεί νόμιμα και / ή να κατανοηθούν πλήρως οι επιπτώσεις της στη δημόσια υγεία … Αυτή η συγκάλυψη επιρρίπτει βαριά σκιά σε όποιον συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις (Ισραήλ/Pfizer)…».

Η CP συνεχίζει λέγοντας ότι «για να δημιουργηθεί ζήτηση (μεταξύ του πληθυσμού) για το εμβόλιο, η κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας ξεκίνησαν μια άνευ προηγουμένου επιθετική εκστρατεία για να εξασφαλίσουν ότι οι Ισραηλινοί θα σπεύδουν να «εμβολιαστούν». Κατά τη διάρκεια αυτής της εκστρατείας, όλοι οι βασικοί κανόνες της ιατρικής πρόνοιας και της ηθικής αγνοήθηκαν, και μαζί τους επίσης οι βασικές κατευθυντήριες γραμμές που καθορίστηκαν μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο σχετικά με τη συμμετοχή σε ιατρικές δοκιμές (κώδικας της Νυρεμβέργης). Αντί για σαφείς και διαφανείς εξηγήσεις, το κοινό έχει παραπλανηθεί από επανειλημμένες επίσημες δηλώσεις ότι το (εμβόλιο Pfizer) ήταν «εγκεκριμένο από τον FDA» (Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων) μετά από «αυστηρούς ελέγχους».

Η CP κατηγορεί το Κράτος του Ισραήλ για εσκεμμένη απερίσκεπτη συμπεριφορά… «Τα συστήματα επιτήρησης που ανιχνεύουν παρενέργειες είναι μια θεμελιώδης και κρίσιμη προϋπόθεση για τη χορήγηση μαζικής άδειας για τη χρήση οποιουδήποτε νέου φαρμάκου, σίγουρα όταν μια μαζική λειτουργία μιας θεραπείας που ορίζεται ως πειραματική δίνεται σε εκατομμύρια ανθρώπους, και ειδικά όταν αυτή η θεραπεία δίνεται σε μια ολόκληρη χώρα …»

Αλλά το Ισραήλ απέτυχε να καθιερώσει ένα τέτοιο σύστημα ελέγχου.

«Από τη μία πλευρά, το κράτος δεν έχει ενημερώσει τους πολίτες ότι το εμβόλιο της Pfizer βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο το οποίο δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, και ότι σε αυτό το στάδιο συμμετέχουν πραγματικά στο πείραμα. Από την άλλη, το κράτος δεν έχει διατηρήσει διαφανή και δημόσια διαθέσιμα συστήματα ελέγχου και παρακολούθησης διαφανή και προσιτά στο κοινό. Ως εκ τούτου, υπάρχει έντονη ανησυχία ότι αυτή η κρίσιμη και αμελής παράλειψη προέρχεται από: α) τον φόβο ότι μια τέτοια αποκάλυψη μπορεί να επηρεάσει την επίτευξη των στόχων που μπορεί να εμπλέκονται στη συμφωνία Ισραήλ-Pfizer ή (β) από τον φόβο μείωσης της ζήτησης για τον εξαιρετικό αριθμό εμβολίων που έχουν αγοραστεί εκ των προτέρων από το Ισραήλ ή/και γ) από το φόβο της αποκάλυψης μη κολακευτικών αποτελεσμάτων του «πειράματος» που διεξάγεται στο Ισραήλ.

Η CP έχει το θάρρος να παραδεχτεί ότι η έλλειψη συστήματος επιτήρησης δεν είναι μόνο ένα πιθανό έγκλημα κατά του ισραηλινού λαού, αλλά ίσως και ένα έγκλημα κατά του υπόλοιπου κόσμου (δηλαδή της ανθρωπότητας):

«Ελλείψει ενός διαφανούς συστήματος επιτήρησης που να ευθύνεται για παρενέργειες, όχι μόνο η ισραηλινή κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας απέτυχαν στα καθήκοντά τους προς τους πολίτες παρέχοντας παραπλανητικές πληροφορίες, αλλά η ισραηλινή κυβέρνηση απέτυχε στα καθήκοντά της προς την Pfizer και τον υπόλοιπο κόσμο περιμένοντας τα αποτελέσματα της (αποκαλούμενης) «πραγματικής εμπειρίας» (η οποία λαμβάνει χώρα στο Ισραήλ).»

Για να αρθεί κάθε αμφιβολία, το CP προειδοποιεί τον Ισραηλινό Γενικό Εισαγγελέα για την πιθανή εγκληματική πράξη που ενυπάρχει στην ισραηλινή πολιτική εμβολίων.

«Πρόκειται για απόπειρα εξαπάτησης, ύποπτη ως εγκληματική, η οποία θα πρέπει να εξεταστεί διεξοδικά προτού εξουσιοδοτήσει ο Γενικός Εισαγγελέας την Ισραηλινή κυβέρνηση να συνεχίσει την φερόμενη εκστρατεία εξαπάτησης των πολιτών του Ισραήλ και (του υπόλοιπου) κόσμου».

Η CP έχει επεκτείνει τη μελέτη της πολύ πέρα από το νομικό πεδίο, καθώς προσπαθεί επίσης να καλύψει το μεγάλο κενό που δημιουργήθηκε από την έλλειψη κρατικού συστήματος εποπτείας.

«Τι μαθαίνουμε από τα γεγονότα στην περιοχή;» διερωτάται η έκθεση της CP. «Μια ανασκόπηση των δεδομένων θνησιμότητας που δημοσιεύθηκαν από την κυβέρνηση δείχνει ότι υπάρχει συσχετισμός μεταξύ του αριθμού εμβολιασμών και του αριθμού θανάτων. Η υπερβολική θνησιμότητα είναι αισθητή σε άτομα ηλικίας έως 70 ετών και επίσης σε ενήλικες άνω των 70 ετών και παραμένει ακόμη και μετά την αντιστάθμιση των θανάτων που αποδίδονται στην Corona. Στον πληθυσμό άνω των 70 ετών – τον Ιανουάριο του 2021, παρατηρήθηκε υπερβολική θνησιμότητα 19,5% σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2020 – τον μήνα κατά τον οποίο τα δεδομένα για την Corona ήταν υψηλότερα και 22,4% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2020. Στον νεότερο πληθυσμό – παρατηρήθηκε υπερβολική θνησιμότητα 7% τον Ιανουάριο του 2021 σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2020 – μήνες κατά τους οποίους τα δεδομένα κορωνοϊού ήταν υψηλότερα και 7% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2020. Πρέπει να σημειωθεί ότι η τάση αυτή συνεχίζεται και τον επόμενο μήνα.»

Όπως προαναφέρθηκε, έχω γράψει για την καταστροφική σχέση μεταξύ εμβολίων και θανάτων από τις αρχές Ιανουαρίου. Στη Βρετανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, εντοπίζουμε μια πανομοιότυπη αντιστοιχία μεταξύ μαζικού εμβολιασμού και θανάτου. Ωστόσο, πολύ πιο προβληματικό είναι το πεδίο των παρενεργειών, κάτι που οι κυβερνήσεις, ο ΠΟΥ (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας), η διεφθαρμένη φαρμακευτική βιομηχανία και φυσικά οι γίγαντες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης προσπαθούν να συγκαλύψουν με τον πιο οργουελικό τρόπο. Το ισραηλινό PC φαίνεται να έχει συντάξει την πρώτη ισχυρή έκθεση σχετικά με τις παρενέργειες των εμβολίων της Pfizer. Έχουν δημοσιεύσει έναν πίνακα των ευρημάτων τους, τον οποίο συνοψίζουν εδώ:

«Όπως φαίνεται από την εξέταση του διαγράμματος – υπάρχουν σχεδόν 200 θάνατοι, και αυτό – μόνο εξετάζοντας περίπου 800 αναφορές περιπτώσεων σοβαρών παρενεργειών. Όπως αναφέρθηκε, CP εξακολουθεί να εργάζεται για την ανάλυση των παρενεργειών και έχουμε εκατοντάδες πρόσθετες εκθέσεις που αναλύονται. Η μελέτη μας μέχρι σήμερα δείχνει ότι περίπου το 25% των θανάτων είναι σε άτομα ηλικίας κάτω των 60 ετών. Περίπου το 15% από αυτούς είναι κάτω των 50 ετών. 7 από τους θανόντες είναι σε νεαρή ηλικία – κάτω των 30 ετών. Επιπλέον, η μελέτη εντόπισε 27 περιπτώσεις καρδιακών προβλημάτων σε άτομα ηλικίας κάτω των 60 ετών, συμπεριλαμβανομένων 24 περιπτώσεων σε νέους ηλικίας 17 έως 30 ετών. Όσον αφορά τα ζητήματα που σχετίζονται με τις γυναικείες ιατρικές επιπλοκές (συμπεριλαμβανομένων των επιπλοκών του τοκετού, της καθυστερημένης ή ακανόνιστης εμμήνου ρύσεως κ.λπ.) – πρέπει να σημειωθεί ότι η επιτροπή έχει περίπου 200 πρόσθετες εκθέσεις που δεν έχουν ακόμη συμπεριληφθεί στον τελικό κατάλογο των ευρημάτων μας.»

Για πολλά χρόνια, αμφέβαλα ότι υπήρχε μια δύναμη στη Μέση Ανατολή ικανή να αντιμετωπίσει, πόσο μάλλον να νικήσει, το Ισραήλ. Είμαι τώρα πεπεισμένος ότι με τον Νετανιάχου στο πηδάλιο και την Pfizer να επιβλέπει την ευημερία του έθνους, το Ισραήλ δεν χρειάζεται πραγματικά εχθρούς

Ωστόσο, κάθε πολίτης του κόσμου που ενδιαφέρεται για το μέλλον της ανθρωπότητας θα πρέπει να ανησυχεί από τα συμπεράσματα αυτής της Επιτροπής Ελέγχου και ιδιαίτερα από τις λυσσώδεις και συνεχείς προσπάθειες φίμωσης της ελεύθερης ακαδημαϊκής, επιστημονικής και ηθικής συζήτησης για τον Κορωναϊό, τα λεγόμενα «εμβόλια» ή οποιοδήποτε άλλο θέμα.

 

To 2015 σύμφωνα με ανάρτηση της ιστοσελίδας του BBC o συναυλιακός χώρος του Manchester’s Royal Northern College of Music ακύρωσε την προγραμματισμένη συναυλία του Gilad Atzmon για λόγους ασφαλείας και όχι για πολιτικούς λόγους σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Είχε προηγηθεί μία αναφορά φίλων του Ισραήλ (North West Friends of Israel) με την οποία ζητούσαν την απόσυρση της συναυλίας, υποστηρίζοντας ότι ο Atzmon είναι αντισημίτης και αρνητής του Ολοκαυτώματος. “Οι κριτικές του Gilad Atzmon για τον Σιωνισμό, την εβραϊκή ταυτότητα και τον Ιουδαϊσμό γενικά, καθώς και οι αμφιλεγόμενες απόψεις του σχετικά με την άρνηση του Ολοκαυτώματος και την εβραϊκή ιστορία, έχουν οδηγήσει σε ισχυρισμούς για αντισημιτισμό και ρατσισμό.”

A venue that cancelled a gig by controversial jazz saxophonist Gilad Atzmon has been criticised for giving in to bullying.

Manchester’s Royal Northern College of Music denied scrapping the concert by the Israeli-born star was “political”, and said it was for safety reasons.

A petition by the North West Friends of Israel called for the gig to be pulled, claiming Atzmon is anti-Semitic.

He said he was targeted for opposing Holocaust denial legislation in Israel.

The petition said: “By allowing this performance the RNCM will be party to fostering anti-Semitism and the possibility of attacks on Jewish people and institutions in Manchester.”

It added: “Gilad Atzmon’s criticisms of Zionism, Jewish identity and Judaism generally, as well as his controversial views on Holocaust denial and Jewish history, have led to allegations of anti-Semitism and racism.”

The petition questioned what “signal” it would send to hold the concert – which was due to have been staged on Thursday – on the same evening of the launch in Manchester by Chief Constable Sir Peter Fahy of a campaign called We Stand Together, which aims to promote tolerance and unity among different faiths and cultures.

A counter-petition by Atzmon’s supporters called on the venue to reschedule the concert and not to succumb to “pressure and bullying from external forces”.

Atzmon, who is also a political writer and novelist, said in a statement on his website that the Royal Northern College of Music (RNCM) felt “unable to guarantee my safety“.

“As usual, [the North West Friends of Israel] have produced a pile of lies about my work and my writing,” said Atzmon, who lost relatives in the Holocaust.

“They suggested that my concerts were ‘fostering anti-Semitism’ which is obviously a complete lie, in fact not once has anyone logged a complaint about my concerts or my talks.”

The saxophonist said he was “critical of Jewish identity politics and the exact same Jewish political lobbying which the North West Friends Of Israel has exercised in Manchester”.

Ο Gilad Atzmon έχει εμφανισθεί αρκετές φοράς στην Ελλάδα. Μία από αυτές ήταν το 2018. Ο συντάκτης της ιστοσελίδας Popaganda Γιώργος Βουδικλάρης θα τον συναντούσε και θα έκανε μία συνέντευξη μαζί του>

Ο δαιμόνιος αυτός σαξοφωνίστας έχει τόσες πλευρές, μουσικές και μη, που απορεί κανείς πού βρίσκει το χρόνο για να ζει ή να κοιμάται. Ξεκίνησε παίζοντας bebop, έχει τους δικούς του Orient House Ensemble, παίζει εδώ και χρόνια με τους Blockheads του Ian Dury, ενώ ήταν ο τελευταίος σαξοφωνίστας που έπαιξε με τους Pink Floyd. Παράλληλα, είναι ένας εξαιρετικά δραστήριος ακτιβιστής υπέρ του αγώνα των Παλαιστινίων, αν και εβραίος, καθώς και συγγραφέας. Δεν διστάζει να κάνει ακόμα και ρεπορτάζ: ήταν παρών στη διαδήλωση που διοργανώθηκε στο Λονδίνο κατά του υποτιθέμενου αντισημιτισμού του Κόρμπυν, και μπορεί να τον δει κανείς στο βίντεο να καταγγέλει πως οι συμμετέχοντες ήταν ελάχιστοι. Κάθε του εμφάνιση στην Ελλάδα ως τώρα είναι κι ένα μουσικό γεγονός, και το ίδιο αναμένεται να γίνει και με τον επικείμενο ερχομό του ενόψει του International Jazz Day. Κι όπως θα διαπιστώσετε από τη συνομιλία μας, δεν μασάει τα λόγια του, όποιο κι αν είναι το αντικείμενο. Είναι ο ένας και μοναδικός Gilad Atzmon.

Έχεις κάποιο καιρό να έρθεις στην Ελλάδα. Τι έκανες από τότε; Καλά είμαι. Ετοιμάζομαι να περάσω από δίκη, όπως ίσως να έχεις ακούσει.

Δίκη; Ενδιαφέρον. Ξέρεις, προσπαθούν να με σταματήσουν με κάθε δυνατό τρόπο. τώρα θέλουν να δικαστώ επειδή είπα πως εφευρίσκουν τον αντισημιτισμό γιατί έτσι μπορούν να συνεχίσουν αυτά που κάνουν. Θέλουν λοιπόν 50.000 λίρες από μένα επειδή το είπα.

Δεν είναι λίγο δύσκολο ένας εβραίος όπως εσύ να είναι αντισημίτης; Δεν με κατηγορούν για αντισημιτισμό, αν και το δοκίμασαν κι αυτό, αλλά δεν πέτυχαν τίποτα. Με κατηγορούν επειδή είπα πως η εμμονή τους με τον αντισημιτισμό είναι προϊόν κατασκευής. Κι έχω κι όλα τα στοιχεία για να το αποδείξω. Έχουμε τόσο εξαιρετικά μεγάλα ποσοστά ρατσισμού ενάντια στους έγχρωμους στους μουσουλμάνους , στους gay, που στην πραγματικότητα ο αντισημιτισμός είναι χαμηλά στη λίστα. Αυτό φυσικά θα αλλάξει αν το πράγμα συνεχίσει έτσι, αλλά αυτή τη στιγμή είναι ελάχιστος. Βασικά πάντως, προσπαθούν να με καταστρέψουν οικονομικά.

Τον Οκτώβριο του 2020, ο Gilan θα έλθει για μία ακόμη συναυλία στην Ελλάδα. Αυτή τη φορά προσκεκλημένος του Ωδείου Αθηνών. Η σχερτική ανακοίνωση>

Το τμήμα τζαζ του Ωδείου Αθηνών, με μεγάλη χαρά υποδέχεται τον Gilad Atzmon, μια σημαντική διεθνή προσωπικότητα από το χώρο της τζαζ και όχι μόνο, σε ένα διαρκές workshop με τίτλο “The Primacy of the Ear”, μέσα στη χρονιά 2020-21.
Ο πολυσχιδής Βρετανός Gilad Atzmon, γεννημένος στο Τελ Αβίβ το 1963, σπούδασε σύνθεση και τζαζ στο «Rubin Academy of Music» στην Ιερουσαλήμ και με το album του «Exile» βραβεύτηκε το 2003 από το BBC ως το τζαζ άλμπουμ της χρονιάς. Υπήρξε μέλος των Blockheads και έχει συνεργαστεί δισκογραφικά με τους Ian Dury, Robbie Williams, Sinead O’Connor, Paul McCartney, τον Robert Wyatt των θρυλικών Soft Machine, τους Water Boys, την Ofra Haza, τον Dhafer Youssef και πολλούς άλλους. To 2014 συμμετείχε στον τελευταίο δίσκο των Pink Floyd «The Endless River». Έχει ηχογραφήσει 16 προσωπικούς δίσκους και όπως αναφέρει «… η Μουσική είναι η αναζήτηση για τον εαυτό μας, η μουσική είναι η αναζήτηση από μόνη της, η μουσική είναι η ανθρωπότητα στο καλύτερό της».
Gilad Atzmon is a British Jazz artist and author. Gilad was born in Israel in 1963 and trained at the Rubin Academy of Music, Jerusalem (Composition and Jazz). A multi-instrumentalist he plays saxophones, clarinet and ethnic woodwind instruments . His albums won many awards. He was described by John Lewis at the Guardian as the “hardest-gigging man in British jazz.” Atzmon tours extensively around the world. His albums, of which he has recorded fifteenth albums to date, often explore political/social themes and the music of the Middle East. As a member of the Blockheads, Gilad has also recorded and performed with Ian Dury, Robbie Williams, Sinead O’Connor and Paul McCartney. Gilad has also recorded with Robert Wyatt, the Water Boys. In 2014 he recorded with Pink Floyd and is featured on their last album The Endless River (Anisina). In 2000 Gilad founded the Orient House Ensemble in London and started re-defining his own roots in the light of his emerging ethical awareness. Gilad see himself primarily as a Jazz artist. He is a dedicated bop artist.
«For me, music is all about the primacy of the ear. After all, we play music because we like the sound of it! In this extended workshop we will explore together different improvisational techniques that are based on intuition and the ability to listen rather than on a scholarly approach to music. We will learn how to internalise music and the music language. We will search for the road to beauty. My aim as an educator is to teach others how to educate themselves. We will learn to identify of difficulties and develop intuitive tactics to overcome these obstacles».

 

Στο μεταξύ προβληματισμό είχε προκαλέσει η μάλλον ανέλπιστη και ανεξήγητη (σχεδόν οργισμένη) αντίδραση του Dr. Anthony Fauci, επικεφαλής ιατρικού συμβούλου του Προέδρου Joe Biden για τα αποτελέσματα έρευνας Ισραηλινών επιστημόνων που δημοσιεύσαμε και στο The Clockwork Orange Times. Η έρευνα των συναδέλφων του από το Ισραήλ οι οποίοι σημειωτέον βρίσκονται στη πρώτη γραμμή της μάχης μέσα από πανεπιστημιακά Νοσοκομεία είναι -όπως οι ίδιοι οι επιστήμονες την χαρακτήρισαν-η πρώτη έρευνα που έγινε στο πραγματικό κόσμο.

Το The Clockwork Orange Times ξεδιπλώνει όλες τις λεπτομέρειες της ιστορίας.

Ας ξεκινήσουμε με την αντίδραση του Fauci.

“Με όλο τον σεβασμό στους τόσους πολλούς Ισραηλινούς φίλους μου, νομίζω ότι αυτή η διατύπωση (των συμπερασμάτων της έρευνας), ήταν τόσο συγκεχυμένη θα μπορούσατε να είστε! Το μόνο πράγμα που δεν μπερδεύτηκε ήταν ότι ίσως χρειαζόμαστε δύο δόσεις του εμβολίου, όπως έχουμε πει ώστε να λάβουμε μεγαλύτερη προστασία. Επίσης εξαρτάται από το εάν θα έχουν περάσει μία ή δύο εμβδομάδες μετά τη δεύτερη δόση.
“Το ακόμη πιο παραπλανητικό μέρος της έρευνας (σας) είναι αυτό που δείχνει ότι είναι πιο πιθανό να κολλήσουμε τις παραλλαγή [B.1.] 351 (της Νοτίου Αφρικής) εάν εμβολιασθούμε με τα εμβόλια mRNA. Αυτό δεν συμβαίνει. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι μετά τον εμβολιασμό, έχετε πολύ καλά προστατευθεί!…”

“Αυτό που μπορεί να συμβεί είναι εάν αρρωστήσεις (αφού έχεις εμβολιασθεί) θα περάσεις την ασθένεια ελαφρά και δεν θα νοσήσεις σοβαρά ούτε θα πεθάνεις…”

Η αγωνία του Fauci ώστε να μην αμφισβητηθεί η αποτελεσματικότητα των εμβολίων είναι λογική και έως ένα βαθμό ανθρώπινη μια και ο πλανήτης εξαρτά τη τύχη του από τη πορεία του εμβολιασμού.

Μόνο που η συγκεκριμένη έρευνα είναι η πρώτη που έγινε στο πραγματικό κόσμο με πραγματικούς ασθενείς-400 εμβολιασθέντες και 400 μη εμβολιασθέντες.

Πράγματι σήμερα πλέον οι θάνατοι στο Ισραήλ έχουν ελαχιστοποιηθεί- ο ημερήσιος αριθμός τους είναι μονοψήφιος.

Πάροτι το Ισραήλ έχει εμβολιάσει το 52% του πληρθυσμού του και με τις δύο δόσεις του εμβολίου της Pfizer και είναι παγκόσμιος πρωταθλητής στους εμβολιασμούς το The Clockwork Orange Τimes καλεί τόσο τους αναγνώστες όσο και την επιστημονική κοινότητα να λάβουν υπόψη τους το εξής>

Το Ισραήλ από το Μάρτιο του 2020 είναι σχεδόν εφτασφράγιστο για τους ξένους τουρίστες. Ακόμη και οι Ισραηλινοί που είχαν συγγενείς πρώτου βαθμού στο Ισραήλ αλλά δεν διέθεταν Ισραηλινό διαβατήριο δεν μπορούσαν να μπουν στη χώρα από καμμία είσοδο. Τους επετράπη να ταξιδέψουν μόλις λίγο πριν τις εκλογές της 26ης Μαρτίου.

Οι δε Ισραηλινοί (κάτοχοι ισραηλινού διαβατηρίου) που είχαν πάει στο Ντουμπάι για ξεσάλωμα και επέστρεψαν τους μαντρώσανε για τα καλά και έτσι κόπηκε ο βήχας γι΄αυτά τα ταξίδια σε επικίνδυνες περιοχές.

Τουρίστας ακόμη δεν πάτησε στο Ισραήλ.

Ακούγεται ότι περί τα μέσα Μαίου θα επιτραπεί πρώτα σε οργανωμένα group να ταξιδέψουν στη χώρα στα οποία θα συμμετέχουν αποκλειστικά εμβολιασθέντες τουρίστες.

Όπως γνωρίζουν οι αναγνώστες μας οι Ισραηλινοί ακύρωσαν μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο το ταξίδι του επικεφαλής της Pfizer Albert Bourla και της συνοδείας του στη χώρα επειδή δεν είχαν εμβολιασθεί και με τις δύο δόσεις του εμβολίου. Άλλο κι αυτό: O επικεφαλής της Pfizer να μην σπεύδει να εμβολιασθεί πρώτος!

Όσο για τον Νίκο Βέρτη που είναι πολύ δημοφιλής στο Ισραήλ για να πετάξει τόσο ο ίδιος, όσο και η συνοδεία του στη χώρα θα πρέπει να εμβολιασθούν με το εμβόλιο μίας δόσης της Johnson & Johnson για να γίνει η συναυλία της 13ης Μαίου. Το εμβόλιο για την ώρα σταμάτησε στις ΗΠΑ. Για να δούμε τη συνέχεια…


Γιατί τα γράφουμε όλα αυτά;

Γιατί θέλουμε να εξηγήσουμε στο κόσμο ότι το Ισραήλ εδώ και ένα χρόνο βρίσκεται σε γυάλα. Στη χώρα δεν περνάει κουνούπι. Δεν έχει σύνορα στη Κακαβιά για να περνάνε λαθραία οι καλοχτενισμένοι Αλβανοί, Πακιστανοί, Αφγανοί κλπ ομορφόσογα του πλανήτη.

Το Ισραήλ εδώ κι ένα χρόνο είναι σχεδόν εφτασφράγιστο και σε διαρκείς καραντίνες οι κάτοικοί του. Η αποτελεσματικότητα των εμβολίων και η μη μεταδοτικότητα των εμβολιασθέντων θα καταμετρηθεί εάν αρχίσουν να χαλαρώνουν τα σκληρά απαγορευτικά μέτρα στη χώρα-πρωταθλητή των εμβολιασμών.

Πάμε παρακάτω. Η συγκεκριμένη έρευνα λοιπόν ήταν η πρώτη έρευνα στο πραγματικό κόσμο.

Διεξήχθη από τη Clalit Health Services και το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ.

Το The Clockwork Orange Times δημοσίευσε ως εξής την έρευνα>

Το εμβόλιο των Pfizer/BioNΤech είναι λιγότερο αποτελεσματικό έναντι της μετάλλαξης της Νοτίου Αφρικής. Eπίσης η μία δόση του εμβολίου δεν αρκεί για να αντιμετωπισθεί η βρετανική παραλλαγή. Και κάτι ακόμη πιο ανησυχητικό> Όσοι έχουν εμβολιασθεί εμφανίζονται πιο ευάλωτοι στις μεταλλάξεις από τους μη εμβολιασθέντες!

Αυτά είναι τα συμπεράσματα μίας νέας μελέτης η οποία έρχεται να αυξήσει τον συναγερμό ανάμεσα στoυς επαγγελματίες της Υγείας για την ανάγκη συνέχισης της παρακολούθησης του αερολιμένα του Ισραήλ ώστε να μείνουν εκτός της χώρας οι επικίνδυνες μεταλλάξεις.

To ρεπορτάζ παρουσιάζει η Maayan Jaffe-Hoffman στη The Jerusalem Post.

Όπως αντιλαμβάνοναι οι αναγνώστες του The Clockwork Orange Times πρόκειται για έναν κυκεώνα η καλύτερα για έναν φαύλο κύκλο. Το Ισραήλ συμπλήρωσε ένα χρόνο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα όσων δεν έχουν Ισραηλινό διαβατήριο.

Μόλις τον Απρίλιο επέτρεψε την είσοδο σε συγγενείς πρώτου βαθμού που φθάνουν από το εξωτερικό.

Η απαγόρευση για τους ξένους εξακολουθεί να ισχύει. Με απλά λόγια τουρίστας γιοκ στο Ισραήλ έως και σήμερα.

Το “απρόσμενο” συμπέρασμα της έρευνας που θέλει τις μεταλλάξεις του ιού να είναι πολλαπλάσιες ανάμεσα στους εμβολιασθέντες θα μπορούσε να δώσει έδαφος στους συνομωσιολόγους αρνητές των εμβολίων οι οποίοι υποστηρίζουν ότι οι εμβολιασμοί προκαλούν τις μεταλλάξεις καθώς ο ιός μεταλάσσεται ώστε να αντιμετωπίσει το εμβόλιο.

Η μελέτη, που διεξήχθη από την Clalit Health Services και το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ, ήταν η πρώτη του είδους της με βάση δεδομένα του πραγματικού κόσμου. Έχει δημοσιευτεί στον ιστότοπο MedRxiv και ως εκ τούτου δεν έχει ακόμη αξιολογηθεί από ομοτίμους.

“Τα αποτελέσματα δείχνουν την ανάγκη για γενετική αλληλούχιση και συνεχή παρακολούθηση για νέες παραλλαγές, καθώς και συνεχιζόμενη εφαρμογή μη φαρμακευτικών μέτρων”, δήλωσε ο Δρ Doron Netzer, επικεφαλής της Community Medicine στο Clalit, ο οποίος ηγήθηκε της μελέτης.

Προηγούμενες εργαστηριακές μελέτες έχουν δείξει ότι η παραλλαγή της Νότιας Αφρικής θα μπορούσε να διασπάσει την προστασία που παρέχεται από το εμβόλιο Pfizer, αλλά οι εργαστηριακές μελέτες δεν διατηρούνται πάντα στην πραγματική ζωή.
Η συγκεκριμένη μελέτη αντιμετωπίζει μια έκθεση που κυκλοφόρησε η Pfizer νωρίτερα αυτό το μήνα σύμφωνα με την οποία το εμβόλιο ήταν 100% αποτελεσματικό στην πρόληψη του ιού μεταξύ των συμμετεχόντων που δοκιμάστηκαν στη Νότια Αφρική, όπου η μετάλλαξη είναι επικρατούσα.

Στη περίπτωση της συγκεκριμένης μελέτης όμως αυτό που παρουσιάστηκε στο εργαστήριο αποδείχθηκε επίσης ότι συμβαίνει στην πραγματική ζωή, δήλωσε η καθηγήτρια Adi Stern (photo κάτω) του Shmunis School of Biomedicine and Cancer Research του Tel Aviv University’s Faculty of Life Sciences, στη Jerusalem Post.

Η έκθεση κυκλοφόρησε το Σάββατο 10 Απριλίου 2021 (χθες) το βράδυ.

Αυτή την εβδομάδα, το Υπουργείο Υγείας σχεδιάζει να συζητήσει την άρση της χρήσης μάσκας σε ανοιχτούς χώρους αμέσως μετά τις διακοπές της Independence Day που πραγματοποιούνται την Πέμπτη.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές εξέτασαν περίπου 400 μέλη της Clalit Health που βρέθηκαν θετικοί στον ιό 14 ημέρες ή και περισσότερο μετά τη λήψη της πρώτης δόσης του εμβολίου σε σύγκριση με 400 μη εμβολιασμένα άτομα που εντοπίστηκαν επίσης θετικοί στο ιό. Οι ομάδες αντιστοιχίστηκαν ανάλογα με την ηλικία, τον τομέα, το φύλο και πολλά άλλα.

Η μελέτη έδειξε ότι η παραλλαγή της Νοτίου Αφρικής είναι πιο πιθανό να διαπεράσει το προστατευτικό αποτέλεσμα του εμβολίου, ακόμη και μετά τη χορήγηση δύο δόσεων ακόμη και εάν έχει περάσει περισσότερο από μία εβδομάδα που χρειάζεται για να λειτουργήσει το εμβόλιο.

Όλα τα θετικά δείγματα υποβλήθηκαν σε γενετική αλληλούχιση για να προσδιοριστεί με ποια παραλλαγή μολύνθηκε κάθε άτομο. Μόνο το 1% των μολυσμένων ατόμων είχαν την παραλλαγή της Νοτίου Αφρικής.

Ωστόσο, μεταξύ των ατόμων που είχαν μολυνθεί μετά τη λήψη δύο δόσεων του εμβολίου, το ποσοστό επικράτησης όσων είχαν την παραλλαγή της Νότιας Αφρικής ήταν οκτώ φορές υψηλότερο από το ποσοστό στα άτομα που δεν είχαν εμβολιαστεί (!!!!)

Αυτό σημαίνει ότι το εμβόλιο Pfizer δεν παρέχει το ίδιο επίπεδο προστασίας έναντι της παραλλαγής της Νότιας Αφρικής.

Ωστόσο, επειδή τόσο λίγοι Ισραηλινοί έχουν μολυνθεί από την παραλλαγή της Νότιας Αφρικής, οι ερευνητές δήλωσαν ότι δεν ήταν σε θέση να αξιολογήσουν την ακριβή μείωση της αποτελεσματικότητας.

Η Stern εκτίμησε ότι η Νοτιοαφρικανική μετάλλαξη έχει λιγότερη μεταδοτικότητα από το αρχικό στέλεχος και σίγουρα λιγότερο από τη Βρετανική μετάλλαξη – που έχει αποδειχθεί ότι είναι 70% πιο μεταδοτική από το αρχικό στέλεχος – και ως εκ τούτου δεν κατάφερε να εξαπλωθεί.

«Μπορεί να διασπάσει το εμβόλιο, αλλά δεν μπορεί να εξαπλωθεί αποτελεσματικά. Αυτά είναι τα καλά νέα», λέει η Stern, σημειώνοντας ότι μια πιθανή εξήγηση είναι ότι η εκτεταμένη εξάπλωση της βρετανικής παραλλαγής εμπόδισε την εξάπλωση της νοτιοαφρικανικής παραλλαγής.

Τα αποτελέσματα της μελέτης δείχνουν ξεκάθαρα ότι το Ισραήλ «πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικό για τα αεροδρόμια», προειδοποίησε η Stern. «Βρισκόμαστε σε μια μοναδική θέση στο Ισραήλ τώρα. Τα εμβόλια λειτουργούν και εκπληκτικά, είμαστε η μόνη χώρα στον κόσμο όπου η ζωή επιστρέφει στην κανονικότητα. Η κύρια απειλή τώρα είναι αυτό που θα συμβεί μέσω των εισαγωγών από το αεροδρόμιο. ”
Η Stern είπε ότι όποιοι εισέλθουν στο Ισραήλ θα πρέπει να κάνουν test και, εάν είναι άρρωστοι, η χώρα πρέπει να εξετάσει τα αποτελέσματά τους για να μάθει ποια παραλλαγή έχουν. Πρέπει επίσης να είναι αποτελεσματικά απομονωμένοι.

“Δεν θέλουμε να εισαγάγουμε μάζες της παραλλαγής της Νότιας Αφρικής και δεν θέλουμε να δοκιμάσουμε πόσο περιορισμένη είναι η δυνατότητα μετάδοσης [της παραλλαγής] στο Ισραήλ”, προειδοποίησε.

(Πιάσε το αυγό και κούρευτο)

Και τώρα αγαπητέ αναγνώστη έρχονται τα καλύτερα>

Η μελέτη εξέτασε επίσης την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Pfizer έναντι της βρετανικής παραλλαγής και, για άλλη μια φορά, έδειξε ότι το εμβόλιο λειτουργεί (!).

Ωστόσο, σε 250 μερικώς εμβολιασμένα άτομα – που σημαίνει ότι είχαν μόνο μία δόση του εμβολίου ή είχε περάσει λιγότερο από μία εβδομάδα από τη δεύτερη δόση – το ποσοστό της βρετανικής παραλλαγής ήταν δυσανάλογα υψηλότερο σε σύγκριση με τα μη εμβολιασμένα άτομα.

Αυτό σημαίνει, εξήγησε η Stern, ότι παρόλο που ορισμένες μελέτες έχουν δείξει μια ισχυρή αποτελεσματικότητα του εμβολίου Pfizer ακόμη και μετά την πρώτη δόση, χρειάζονται δύο δόσεις για την αποτελεσματικότερη καταπολέμηση της βρετανικής παραλλαγής.

Είπε ότι αυτό μπορεί να εξηγήσει γιατί τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο, όταν τόσοι πολλοί Ισραηλινοί ξεκίνησαν να εμβολιάζονται, χρειάστηκε περισσότερο από το αναμενόμενο για να μειωθεί το ποσοστό μόλυνσης της χώρας.
«Τα ευρήματα δείχνουν ότι δεν μπορούμε ακόμη να θεωρήσουμε την πανδημία ως παρελθόν», δήλωσε ο καθηγητής Shay Ben-Shachar-photo πάνω, επικεφαλής της Precision Medicine for Clalit Innovation. «Εξακολουθεί να είναι σημαντικό να συνεχίσουμε την κοινωνική αποστασιοποίηση και τη χρήση μάσκας.

Το βιογραφικό της Adi Stern

Education:

2003

B.Sc., Biology and Psychology, Tel-Aviv University

2003

Additional degree in Mathematics, Tel Aviv University

2005

M.Sc., Phylogenetic modelling, Tel Aviv University

2009

Ph.D., Viral Evolution, Tel Aviv University

2009-2011

Postdoctoral fellow, Microbial-phage co-evolution, Weizmann Institute

2011-2014

Postdoctoral fellow, experimental evolution in viruses, UCSF & UC Berkeley

Academic and Professional Awards:

2011

National Post-doctoral award for advancing women in science, Weizmann Institute of Science

2011

Post-doctoral fellowship, Rothschild foundation

2011

UNESCO L’Oreal prize for women in science

2010

Post-Doctoral scholarship, AXA Research Fund

2009

Post-Doctoral Prize, Clore Foundation

2008

Ph.D. excellence award, Wolf Foundation

2006 – 2007

Ph.D. Award for Women in Science, Israeli Ministry of Science

2006 – 2008

Ph.D. excellence scholarship, Yeshaia Horwitz Center for Complexity Science

2005, 2009

Ph.D. excellence scholarship, Tel-Aviv University Safra bioinformatics program

1999

B.Sc. Scholarship for excellent students in Mathematics
Tel-Aviv University

Research Interests

Our research interests lie in the rapid evolution of viruses and their hosts. Viruses and hosts are at war: in order to survive, each side must constantly gain new weaponry. In our research lab we use a combination of computational biology, evolutionary theory, and experimental evolution in order to gain an understanding of this fascinating arms-race.

Publications

Stern, A. Bianco, S., Yeh, M.T., Wright, C., Butcher, K., Tang,. C., Nielsen, R., Andino, A. Costs and merits of mutational robustness in viruses. Cell Reports, (2014) In press

Stern, A. CRISPR and RNA interference: similarities across immune systems. Physics of Life Reviews. pii: S1571-0645(13)00181-4. (2013)

Mick E., Stern A., Sorek R. Holding a grudge: Persisting anti-phage CRISPR immunity in multiple human gut microbiomes. RNA Biology, 10(5):1-7 (2013)

Mayrose, I., Stern, A., Burdelova, E., Sabo, Y., Laham-Karam, N., Zamostiano, R., Bacharach, E., Pupko, T. Synonymous site conservation in the HIV-1 genome. BMC Evolutionary Biology 13:164 (2013)

Stern, A., Mick, E., Tirosh, I., Sagi, O., Sorek, R. CRISPR targeting reveals a reservoir of common phages associated with the human gut microbiome. Genome Research, 22(10):1985-94 (2012)

Stern A., Sorek R. The phage-host arms race: shaping the evolution of microbes. Bioessays, 33(1): 43-51 (2011)

Stern, A., Keren, L., Amitai, G., Sorek, R.. Widespread targeting of self-DNA by the prokaryotic CRISPR immune system: gene regulation or auto-immunity? Trends in Genetics, 26(8):335-340 (2010)

Stern A., Mayrose I., Shaul S., Gophna U., Pupko T. An Evolutionary Analysis of Lateral Gene Transfer in Thymidylate Synthase Enzymes. Systematic Biology, 59(2): 212-225, (2010)

Penn O.* , Stern A.*, , Rubinstein N., Dutheil J., Bacharach E., Galtier N., Pupko T. 2008. Evolutionary modeling of rate shifts reveals specificity determinants in HIV-1 subtypes. PLoS Computational Biology. Nov;4(11):e1000214 (2008) *Authors contributed equally.

Sela N, Stern, A., Pupko, T., Ast, G. Transduplication resulted in the incorporation of two protein-coding sequences into the turmoil-1 transposable element of C. elegans. Biology Direct. Oct 8;3:41 (2008)

Cohen, O., Rubinstein, ND., Stern, A., Gophna, U., and Pupko, T. A likelihood framework to analyze phyletic patterns. Proceedings of The Royal Society of London Series B-Biological Sciences. Dec 27;363(1512):3903-11. (2008)

Stern, A., Doron-Faigenboim, A., Erez, E., Martz, E., Bacharach, E., Pupko, T. Selecton 2007: advanced models for detecting positive and purifying selection using a Bayesian inference approach. Nucleic Acids Research. 35: W506-W511 (2007)

Stern, A., Privman, E., Rasis, M., Lavi, S., Pupko, T. Evolution of the metazoan protein phosphatase 2C superfamily. J. Mol. Evol. 64(1):61-70, (2007)

Stern, A., Pupko, T. An Evolutionary Space-Time Model with Varying Among Site Dependencies. Mol. Biol. Evol. 23: 392-400 (2006)

Doron-Faigenboim, A.*, Stern, A.*, Mayrose, I., Bacharach, E., and Pupko, T. Selecton: a server for detecting evolutionary forces at a single amino-acid site. Bioinformatics. 21(9): 2101-2103 (2005) *Authors contributed equally.

https://kourdistoportocali.com/magazine/ti-pragmatika-pligonei-tin-axiopistia-toy-emvoliasmoy-pagkosmios-pera-apo-senaria-synomosias/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .