Δευτέρα, Ιουλίου 12

Body shaming: Κολυμβήτριες παρουσιάζουν υποβρύχιο σόου με σέξι εσώρουχα και στέλνουν το μήνυμά τους

strong-0

«Ποιος αποφάσισε ότι τα μυώδη σώματα δεν είναι θηλυκά;» είναι το μήνυμα της καμπάνιας των αθλητριών της συγχρονισμένης κολύμβησης - Πρωταγωνίστριες η 19χρονη Κέιτ Σόρτμαν και η 20χρονη Ίζαμπελ Θορπ, οι οποίες είναι και φαβορί για την κατάκτηση μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

Το δικό τους ηχηρό μήνυμα κατά των στερεοτύπων για τα γυναικεία σώματα στέλνουν δύο αθλήτριες της καλλιτεχνικής κολύμβησης.

Συγκεκριμένα, η 19χρονη Κέιτ Σόρτμαν και η 20χρονη Ίζαμπελ Θορπ που αποτελούν και φαβορί για την κατάκτηση μεταλλίων στους Ολυμπιακούς Αγώνες, φωτογραφήθηκαν με εσώρουχα στο πλαίσιο της καμπάνιας #BeStrongBeBeautiful. Στόχος της εν λόγω εκστρατείας είναι να καταρρίψει τους μύθους γύρω από τα γυμνασμένα αθλητικά σώματα που μπορούν να είναι εξίσου θηλυκά.



«Ποιος αποφάσισε ότι τα μυώδη σώματα δεν είναι θηλυκά; Ποιος αποφάσισε ότι οι μύες είναι καλοί για τα αγόρια και κακοί για τα κορίτσια; Αυτά είναι αηδίες. Είναι εντελώς άδικο που η κοινωνία περιμένει τα αγόρια να αποπνέουν μια τέλεια εικόνα υγείας πηγαίνοντας στο γυμναστήριο, σηκώνοντας βάρη και δείχνοντας μυώδη και δυνατά, ενώ περιμένει το αντίθετο από τα κορίτσια. Πρέπει να μένεις αδύνατη σαν κλαρί και με λεπτεπίλεπτα θηλυκά χαρακτηριστικά. Δεν είναι υγιές να το βλέπουν αυτό τα νεαρά κορίτσια και να σκέφτονται ότι πρέπει να μειώνουν τις θερμίδες που τρώνε, δεν είναι υγιές ούτε ψυχολογικά ούτε σωματικά», ανέφερε η Κέιτ μιλώντας στη Daily Mail.



Μάλιστα προχώρησαν και σε προσωπικές εξομολογήσεις με την Ίζι να αναφέρεται στις ανασφάλειες που βίωνε εξαιτίας του μυώδους σώματός της. «Οι κολυμβήτριες τείνουν να έχουν πιο ανοιχτούς ώμους και όταν ήμουν μικρότερη φορούσα ρούχα που τους κάλυπταν, φαρδιά ρούχα που τους έκαναν να φαίνονται λιγότερο.Όταν αναρτούσα φωτογραφίες στα κοινωνικά δίκτυα, προσπαθούσα να τους κόβω από την εικόνα ή να τους κάνω να φαίνονται μικρότεροι για να αποφύγω τα αρνητικά σχόλια. Εδώ και ένα χρόνο έχω αρχίσει να νιώθω μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για την εμφάνισή μου και πλέον είμαστε και οι δύο περήφανες για τα μυώδη σώματά μας».

Μάλιστα, σημείωσαν πως πολλά κορίτσια εγκατέλειπαν τον αθλητισμό επειδή δεν ήθελαν να εκθέτουν το σώμα τους στα μάτια των αγοριών συμμαθητών τους.





Τέλος, οι δύο κολυμβήτριες τόνισαν πως έρχονται συχνά αντιμέτωπες με το φαινόμενο του σεξισμού στο χώρο του αθλητισμού, λέγοντας: «Είναι γελοίο, γιατί τα αγόρια μπορούν να κυκλοφορούν με Speedos χωρίς να υπάρχει πρόβλημα, όμως αν τα κορίτσια δείξουν λίγο δέρμα, αμέσως τις κατηγορούν ότι εκθέτουν τα σώματά τους στα μάτια όλων».





Protothema.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .