Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 30

Κινεζικό βασανιστήριο στα κρυπτονομίσματα

Κινεζικό βασανιστήριο στα κρυπτονομίσματα

Οι αναθεωρημένες οδηγίες της κεντρικής τράπεζας της Κίνας την Παρασκευή προκαλούν ισχυρούς κραδασμούς στον χώρο των κρυπτονομισμάτων.

Σκληραίνει τη στάση της η Κίνα έναντι των κρυπτονομισμάτων με νέες αυστηρότερες κατευθύνσεις που έδωσε την Παρασκευή η κεντρική τράπεζα της χώρας.

Η τράπεζα αναφέρει πως ο θόρυβος για τα κρυπτονομίσματα έχει ενταθεί και πως ο συγκεκριμένος χώρος ευνοεί παράνομες δραστηριότητες όπως ο τζόγος, οι παράνομες χρηματοδοτήσεις, οι απάτες και το ξέπλυμα χρήματος. Η κεντρική τράπεζα απαγορεύει τις συναλλαγές με

κρυπτονομίσματα και παράλληλα εξέδωσε οδηγία με την οποία απαγορεύεται σε διεθνή ανταλλακτήρια (μέσω των οποίων τα κρυπτονομίσματα μετατρέπονται σε κανονικά νομίσματα, ή αντίστροφα) να έχουν δραστηριότητα στην Κίνα.

Οι νεοι κανόνες προκάλεσαν όπως ήταν φυσικό πανικό σε όσους κατοίκους της Κίνας έχουν επενδύσει σε κρυπτονομίσματα, όμως η ανησυχία δεν περιορίστηκε εντός της ασιατικής χώρας.

Η ισοτιμία του Bitcoin έπεσε κοντά στα 35.770 ευρώ την Παρασκευή και το πρωί του Σαββάτου ανέκαμψε ελαφρώς, ωστόσο βρίσκεται πάρα πολύ μακριά από το υψηλό έτους των 54.000 ευρώ.

Αυτή είναι μάλλον η δεύτερη φάση της επίθεσης που εξαπολύει η Κίνα εναντίον των κρυπτονομισμάτων. Νωρίτερα στη διάρκεια του τρέχοντος έτους η χώρα απαγόρευσε τις διαδικασίας "εξόρυξης" κρυπτονομισμάτων στο έδαφός της.

 .fpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .