Η αποκάλυψη του Βασίλη Παπακωνσταντίνου: “Την Ελένη Ράντου την κυνήγησα και την κέρδισα”

Καταγραφή1

Την κυνήγησα και την κέρδισα» είπε για τη σύζυγό του, Ελένη Ράντου, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου. «Ήταν έρωτας κεραυνοβόλος» αποκάλυψε ο τραγουδιστής και συνθέτης, καλεσμένος στο «Ενώπιος Ενωπίω» ενώ δήλωσε ερωτευμένος και με την κόρη του.

«Έχω πει 1.283 τραγούδια. Αν ήθελα σε μία συναυλία να τα πω όλα θα θέλω μια βδομάδα να τα πω» είπε στη συνέχεια ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου. «Η φωνή μου ακόμα αντέχει, δεν ξέρω για πόσο. Όσο αντέχει η φωνή μου θα τραγουδάω. Όταν αρχίσει να μου κάνει “νερά” θα σταματήσω.

Αλλά δεν θα σταματήσω τη μουσική. Θα συνεχίσω ως συνθέτης, θα γράφω τραγούδια και θα τα τραγουδούν άλλοι» πρόσθεσε.
«Την πρώτη φορά που άκουσα κλαρίνο το έβαλα στα πόδια. Ήταν σε πανηγύρι στην πλατεία του χωριού και δεν ήξερα τι να κάνω από τη χαρά μου. Στα 17 μου έκανα την πρώτη μου συναυλία στις εργατικές κατοικίες που μέναμε. Μαζεύτηκαν όλοι και μας χειροκροτούσαν. Εκεί κάτι αισθάνθηκα» περιέγραψε. Όσον αφορά στη συνεργασία που δεν πρόλαβε να κάνει είπε ότι ήταν αυτή με τον Μάνο Χατζιδάκι. «Το θεωρώ μεγάλη απώλεια στην προσωπική μου ιστορία» σημείωσε.

Όσον αφορά στο θάνατο, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι δεν τον φοβάται. «Εκείνο που με ανησυχεί είναι ότι δεν θα ξέρω τι γίνεται μετά, πού πάει η ανθρωπότητα, τι κάνει η κόρη μου, θα ήθελα να ήξερα για 100 χρόνια μετά. Να είχα ένα παραθυράκι να έβλεπα. Μπανιστιρτζής του μέλλοντος» είπε γελώντας.

Αναφερθείς στον κορονοϊό και στην καραντίνα είπε ότι πολλοί άνθρωποι λοξέψανε την περίοδο αυτή. «Τέτοιο κλείσιμο δεν το είχαν φανταστεί. Ίσως γι’ αυτό να γίνονται όλα αυτά τα εγκλήματα τώρα. Εγώ είναι καιρός που μπήκα σε ένα στούντιο με τους φίλους μου και φτιάξαμε έναν δίσκο. Αυτό κράτησε περίπου τρεις μήνες και ήταν φοβερή διέξοδος αλλιώς θα είχα λολαθεί» είπε.

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου αναφέρθηκε στον Δημήτρη Μητροπάνομε τον οποίο γνωρίστηκαν στην Τρίπολη. «Με τον Μητροπάνο παρουσιαστήκαμε μαζί στην Τρίπολη. Εκείνος είχε αναβολή και τραγουδούσαμε μαζί. Γνωριστήκαμε εκεί, εγώ έπαιζα κιθάρα. Εγώ είπα ότι είμαι μουσικός αλλά δεν πήγα στην ΑΣΔΕΝ, πήγα οδηγός τα τανκς, μόλις ήρθαν τα πιστοποιητικά πολιτικών φρονημάτων. Ο Μητροπανος έγινε μουλαράς. Ο Μητροπάνος μου είχε πει τότε εγώ το μουλάρι θα το αγαπήσω, εγώ το τανκς τι να αγαπήσω; Μαύρα χρόνια».

Για τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου μίλησε στην εκπομπή η Χαρούλα Αλεξίου. «Γιαβρί μου, τζιγέρι μου, μυτόγκα μου, θέλω να τον πάρω αγκαλιά. Είναι η οικογένειά μου, πάντα είναι σεμνός, λέει την αλήθεια. Ο Μπίλης είναι κάτι άλλο από όλους τους τραγουδιστές γι’ αυτό όλοι τον αγαπάνε όλοι σε κάθε ηλικία» είπε.makeleio.gr/