Τρίτη, Ιανουαρίου 11

Νομίζεις ότι ζεις, και ότι εσύ ορίζεις τη ζωή σου...Σ' αυτή τη Δημοκρατία ζούμε...

Έρχεσαι σε έναν κόσμο άγνωστο, μόνος, στην ουσία μόνος είσαι σε όλη σου τη ζωή, και μόνος κάποια στιγμή θα «φύγεις."..

Ζεις και κινείσαι ανάμεσα σε εκατομμύρια ανθρώπινες σκιές..   Σ' ένα καλουπωμένο περιβάλλον τελείως αφιλόξενο και αδιάφορο. Βαδίζεις μέσα σε πλήθος από κόσμο, ζητάς βοήθεια και ανταπόκριση καμία... ακούς μόνο την ηχώ της δικής σου φωνής  ...Νεκρή πολιτεία , άνθρωποι ζωντανοί- νεκροί , με γυάλινο βλέμμα στα μάτια...

Παντού κινούμενες φιγούρες,  συντονισμένες σ' ένα καθημερινό μονότονο πρόγραμμα με αυστηρά καλούπια, έχουν τη ψευδαίσθηση ότι αυτοί ορίζουν τη ζωή τους και την μοίρα τους...Δεν είναι έτσι όμως, κινούνται στα πρέπει, και μέχρι εκεί που πρέπει....    Σε αυτό που έκαναν, και κάνουν οι άλλοι. Στα πρέπει της ελεγχόμενης ελευθερίας σου ...Στο είθισται του κοινωνικού συνόλου... Δυστυχώς, οι λίγοι ορίζουν και εξουσιάζουν τους πολλούς, εσύ δεν είσαι τίποτα άλλο από ένα μικρό γρανάζι της μηχανής τους, που σε λαδώνουν ίσα ίσα  να κινείσαι για να δουλεύει η μηχανή του συστήματος, και να τους αποφέρει όλο και περισσότερο πλούτο για τη δική τους καλοπέραση. Ενώ εσύ, που δουλεύεις μια ολόκληρη ζωή, απλώς ζεις,  ζεις με χιλιάδες στερήσεις... Κι όταν κάπου μαγκώνεις, ή αρχίζεις και σκουριάζεις σε πετάνε στα σκουπίδια σαν άχρηστο ανταλλακτικό της μηχανής τους, κι αμέσως σε αντικατασταθούν με ένα καινούργιο ανταλλακτικό από τις αποθήκες τους...Αν αδικείσαι από το σύστημά τους δε πρέπει να μιλάς, δε πρέπει να διαμαρτύρεσαι, δε πρέπει να ζητάς το δίκιο σου, και δεν πρέπει να έχεις δική σου γνώμη, και δική σου φωνή... Σε θέλουν τυφλό υπάκουο πιόνι τους που  θα τους προσφέρεις αδιαμαρτύρητα τις υπηρεσίες σου ανάλογα με το ρυθμό που αυτοί θα σε συντονίσουν κατά πως τους συμφέρει... Μπορούν ανά πάσα στιγμή να σε πετάξουν αν αυτοί σε θεωρήσουν επικίνδυνο για το σύστημα τους, αν εσύ, επηρεάζεις άλλους  όμοιούς σου και να σε αντικαταστήσουν με άλλο γρανάζι τους απ' τα χιλιάδες αποθηκευμένα που έχουν σε λίστες με αύξοντα αριθμό στις αποθήκες τους ...Ποιες αποθήκες;; Αποθήκες ανέργων, που τις ονομάζουν ΟΑΕΔ  Έχουν βέβαια και ένα άλλο πέρασμα στο σύστημα τους το  ΑΣΕΠ  αυτό  το έχουν αποκλειστικά   ΜΟΝΟ για  αυλικούς τους  κλακαδόρους και κολαούζους τους... Όσοι έχουν περάσει από εκεί γνωρίζουν πολύ καλά ποια είναι η αξιοκρατία του και πόσο... "αδιάβλητο" είναι το σύστημά  τους αυτό που λέγεται ΑΣΕΠ.. Πόρτα του Δημοσίου που την ανοίγουν μόνο στους δικούς τους κι ας είναι οι πιο ακατάλληλοι για τις συγκεκριμένες θέσεις, ανίκανοι και ανεπαρκείς .  Δυστυχώς σ' αυτό τον κόσμο ζούμε αφού  αυτούς ψηφίζουμε, κι αφού τους ανεχόμαστε. Ζουν με χιλιάδες στερήσεις οι πολλοί ενώ οι λίγοι απολαμβάνουν  τους κόπους σου. Αυτό το σύστημα το ονομάζουν Δημοκρατία γιατί έτσι τους συμφέρει, αφού μόνο Δημοκρατία δεν είναι . Γι’ αυτό έχουμε φτάσει εδώ που φτάσαμε, λέξη αξιοκρατία σ' αυτή τη χώρα δεν υπάρχει, άγνωστη λέξη η αξιοκρατία, άγνωστη λέξη Δικαιοσύνη, και κανένας δεν μιλά, κανένας δεν αντιδρά ... Υπόδουλοι πολίτες της κάθε εξουσίας χαρακτηρίζονται οι Έλληνες, και η Ελλάδα ως «διεφθαρμένη μπανανία». 

Μαρίζα Τσιτμή 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .