Δευτέρα, Ιανουαρίου 31

Κύπρος: Σε αργία οι ανεμβολίαστοι κληρικοί, με εντολή Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου

«Εάν δεν αλλάξουν γνώμη είναι εκτός Εκκλησίας. Δεν μπορούν να μην αναγνωρίζουν τον Επίσκοπό τους»

Σε τρίμηνη αργία με εντολή του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου τίθενται από τη 1η Φεβρουαρίου 12 ιερείς της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Κύπρου, οι οποίοι δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του να εμβολιαστούν έναντι του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες, από τους 123 ιερείς της Αρχιεπισκοπής οι 27 παρέμεναν ανεμβολίαστοι, 15 εκ των οποίων έκαναν δεκτό το αίτημα του Αρχιεπισκόπου να προχωρήσουν σε εμβολιασμό κατά της νόσου Covid-19 ή εξασφάλισαν εξαίρεση για κάποιο διάστημα, εξαιτίας ιατρικών λόγων. «Εάν δεν αλλάξουν γνώμη είναι εκτός Εκκλησίας. Δεν μπορούν να μην αναγνωρίζουν τον Επίσκοπό τους», ανέφερε ο Μακαριώτατος στο ΡΙΚ, κάνοντας λόγο για ανυπακοή στον Επίσκοπο, ενώ όπως τόνισε, οι τρείς μήνες αργίας, πιθανότατα να γίνουν έξι, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και καθαίρεσή τους.

Η διορία λήγει απόψε το βράδυ

Έντονα επικριτικός, ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε σε όσους ιερείς προτρέπουν τους πιστούς να μην εμβολιάζονται, όταν εδώ και δύο χρόνια η ανθρωπότητα πλήττεται από την πανδημία και όπως συμβαίνει παγκόσμια, έτσι και στην Κύπρο, οι Αρχές καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες αναχαίτισης του ιού. Αρχικά, ο Προκαθήμενος της Κυπριακής Εκκλησίας έστειλε μια «γεμάτη αγάπη», όπως ανέφερε, επιστολή προς τους ιερείς, καλώντας τους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Η διορία που τους δόθηκε λήγει αργά απόψε το βράδυ και, εφόσον δεν αλλάξουν γνώμη, τίθενται εκτός Εκκλησίας.

Σημειώνεται πως, στην περίπτωση που κάποια Μητρόπολη δεχθεί ιερέα που θα τεθεί σε αργία, η Αρχιεπισκοπή θα περικόψει από την εν λόγω Μητρόπολη τα χρήματα που της αντιστοιχούν για τους μισθούς των ιερέων της.

 https://www.newsbreak.gr/kosmos/292514/kypros-argia-anemvoliastoi-klirikoi-entoli-chrysostomoy/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.