Κατέβασε «ρολά» η κυβέρνηση των αρίστων. Στο έλεος του χιονιά η πρωτεύουσα

(Ανανεωμένο) Με τη βοήθεια του στρατού συνεχίζεται μέχρι τις πρωινές ώρες η επιχείρηση απεγκλωβισμού χιλιάδων οδηγών στην Αττική Οδό. Οι εικόνες από τα σημεία αποτυπώνουν συνθήκες τριτοκοσμικής χώρας, καθώς τα αυτοκίνητα σηκώνονται με τα χέρια, προκειμένου ν’ ανοίξει διάδρομος για αλατιέρες,

και να φύγουν όσα ΙΧ διαθέτουν καύσιμα, ενώ πολλά φορτηγά παραμένουν ακινητοποιημένα. Μοιράζονται κουβέρτες κι όσοι έχουν εγκαταλείψει τα οχήματά τους, θα μεταφερθούν σε ξενοδοχεία για να διανυκτερεύσουν.

Κατέβασε «ρολά» η κυβέρνηση των αρίστων. Στο έλεος του χιονιά η πρωτεύουσα 426558 photo

Σκηνές απείρου κάλλους και στο αεροδρόμιο, καθώς έχουν διακοπεί οι πτήσεις ενώ σύμφωνα με καταγγελίες επιβατών οι εταιρείες κλείνουν δωμάτια για τους ταξιδιώτες στη… Συγγρού, οπότε αναγκάζονται να κοιμηθούν «στρωματσάδα στο αεροδρόμιο»! Πρόκειται για μια ακόμη επιτυχία στο μέτωπο του πολυδιαφημισμένου χειμερινού τουρισμού!!

Όσο περνούν οι ώρες αποκαλύπτεται πλήρως η γύμνια του επιχειρησιακού σχεδίου της Πολιτικής Προστασίας και η ολιγωρία των υπευθύνων και στις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες.

Κατέβασε «ρολά» η κυβέρνηση των αρίστων. Στο έλεος του χιονιά η πρωτεύουσα 426559 photo

Ατύχημα με τρένα σημειώθηκε κοντά στη Λειβαδιά. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ υπήρξε σύγκρουση μιας μηχανής τρένου που μετέβη για να συνδράμει ακινητοποιημένη αμαξοστοιχία, λόγω κακοκαιρίας, με περίπου 200 επιβάτες που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη –Αθήνα. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ τραυματίστηκαν ένας εργαζόμενος και ο μηχανοδηγός, όπως επίσης και επιβάτες του βαγονιού.

Αβοήθητοι από το μεσημέρι παρέμεναν συνολικά και 500 επιβάτες πέντε τρένων. Πρόκειται για τρία τρένα στην Οινόη, ένα στην Τιθορέα και ο προαστιακός Αθήνας-Χαλκίδας.

Κατέβασε «ρολά» η κυβέρνηση των αρίστων. Στο έλεος του χιονιά η πρωτεύουσα 426560 photo

Όσο για τις διακοπές ρεύματος φαίνεται ότι έχουν καλύψει περιμετρικά ολόκληρο σχεδόν τον χάρτη της Αττικής, αλλά και συνοικίες της Αθήνας και του κέντρου της πόλης. Οι αποκαταστάσεις είναι δύσκολες με αποτέλεσμα σε κάποιες περιοχές οι διακοπές να είναι πολύωρες.

Για αύριο ανακοινώθηκε γενική αργία παντού σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα εξαιρουμένων των υπηρεσιών των ΟΤΑ Α και Β βαθμού, των ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας, των δημοσίων δομών υγείας και άλλων υπηρεσιών η λειτουργία των οποίων είναι αναγκαία για τη διαχείριση του φαινομένου.

Κατέβασε «ρολά» η κυβέρνηση των αρίστων. Στο έλεος του χιονιά η πρωτεύουσα 426561 photo

Τα ΜΜΜ θα λειτουργούν όπου είναι εφικτό (Τα σταθερής τροχιάς θα λειτουργήσουν και τα κινούμενα όπου είναι δυνατόν).

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα φαίνεται πως ο κρατικός μηχανισμός παρέλυσε με την έλευση της «Ελπίδας» ενώ η αυριανή ημέρα σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις αναμένεται ακόμη πιο δύσκολη.

Κατέβασε «ρολά» η κυβέρνηση των αρίστων. Στο έλεος του χιονιά η πρωτεύουσα 426562 photo
Κατέβασε «ρολά» η κυβέρνηση των αρίστων. Στο έλεος του χιονιά η πρωτεύουσα 426563 photo
Κατέβασε «ρολά» η κυβέρνηση των αρίστων. Στο έλεος του χιονιά η πρωτεύουσα 426564 photo
https://www.antinews.gr/action.read/ellada/katebase-rola-i-kubernisi-ton-ariston-sto-eleos-tou-xionia-i-proteuousa/4.156061Κατέβασε «ρολά» η κυβέρνηση των αρίστων. Στο έλεος του χιονιά η πρωτεύουσα 426565 photo