Σάββατο, Φεβρουαρίου 5

Για το «μαύρο ρεκόρ» των θανάτων στη χώρα, δεν σας πέφτει λόγος, ούτε ευθύνη κύριε Μητσοτάκη;

Ψέματα και κατόπιν αήθεις δικαιολογίες
Για το «μαύρο ρεκόρ» των θανάτων στη χώρα, δεν σας πέφτει λόγος, ούτε ευθύνη κύριε Μητσοτάκη;

Σαν να μην υπάρχει πια για την κυβέρνηση ο κορονοϊός, οι 24 χιλιάδες νεκροί και η καθημερινή εκατόμβη. Αναλγησία; Κυνισμός; Ανεμελιά; 'Η επιστροφή στην ... «κανονικότητα» (των εκλογών);

Όταν ρωτήθηκε πρόσφατα ο κ. Μητσοτάκης, για τους πολλούς θανάτους στη χώρα, ζήτησε να «πάρουμε μια μικρή απόσταση από τα γεγονότα» και να δούμε πως τουλάχιστον στον τουρισμό τα πήγαμε… άριστα! Αφήνουμε ασχολίαστο τον θηριώδη κυνισμό του, προς το παρόν, και προχωράμε παρακάτω.

Έκτοτε, ο πρωθυπουργός, το επιτελείο του, ο κ. Πλέυρης και οι λοιποί συναρμόδιοι κλείνουν μάτια και αυτιά σε όσα τραγικά συντελούνται στα νοσοκομεία της χώρας, σαν να θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε, πως οι 23.500 θάνατοι συμπολιτών μας «ήταν γραφτό να γίνουν».

Μαύρο κισμέτ, δηλαδή. Όπως, αιώνες πριν, άρχοντες και επικαλούνταν τη μοίρα και το κισμέτ για τις δικές τους πράξεις ή παραλείψεις!

Θλιβερές πρωτιές

Από τον Σεπτέμβριο ακόμη, η χώρα μας είχε αρχίσει να καταγράφει θλιβερές πρωτιές θανάτων από την πανδημία.

Μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC), κατείχε τη δεύτερη θέση σε αναλογία θανάτων ως προς τον πληθυσμό της μεταξύ 30 ευρωπαϊκών χωρών.

Ενώ στο μεγαλύτερο διάστημα του Νοεμβρίου, η μέση τιμή θανάτων της Ελλάδας ήταν στις πρώτες θέσεις μεταξύ των δυτικών χωρών, αφήνοντας τις ΗΠΑ σε δεύτερη θέση, για το διάστημα των τελευταίων ημερών του Νοεμβρίου, σύμφωνα με τον καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Βασίλη Τσαουσίδη.

Ο δε Ιανουάριος αποδείχθηκε ο φονικότερος μήνας της πανδημίας, με πάνω από 2.300 νεκρούς, σημειώνοντας ρεκόρ χρονιάς στην ημερήσια καταγραφή θανάτων με 128 νεκρούς, στις 30 Ιανουαρίου.

Ένα ακόμη «μαύρο ρεκόρ» θανάτων αποδίδουν στην Ελλάδα και τα πιο πρόσφατα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC). Η χώρα μας έρχεται τρίτη σε ποσοστά θανάτων λόγω κορονοϊού, ανάμεσα στα κράτη μέλη της Ε.Ε μετά την Κροατία και τη Βουλγαρία. Δηλαδή με 136,05 νεκρούς ανά 1 εκατ. πληθυσμού.

Χάρτης:

Για το «μαύρο ρεκόρ» των θανάτων στη χώρα, δεν σας πέφτει λόγος, ούτε ευθύνη κύριε Μητσοτάκη; 427724 photo
Σύμφωνα με τον χάρτη OurWorldInData.org, κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο με χαμηλότερα ποσοστά θανάτων βρίσκονται: η Γαλλία (54,02), η Ισπανία (50,40), η Κύπρος (50,22), το Βέλγιο (33,35), η Τσεχία (31.05) και η Γερμανία (24,91)

Εμβόλια και τιμωρίες

Κι ενώ σύννεφα θανάτου πλανώνται πάνω από τα ελληνικά νοσοκομεία, ο απολογισμός των νεκρών από την Covid-19 έχει περάσει στα μονόστηλα των εφημερίδων.

Οι δε ειδικοί άρχισαν να αποδίδουν τους πολλούς θανάτους στο κενό ανοσίας! Και το κενό ανοσίας, όπως παραδέχονται τώρα πια και οι πιο φιλικοί προς στην κυβέρνηση «ειδήμονες», οφείλεται στη μειωμένη αντίδραση των εμβολίων, στις νέες παραλλαγές της Όμικρον.

Κι όλο αυτό το διάστημα, παρά τις εκατόμβες θυμάτων του κορονοϊού, η κυβέρνηση Μητσοτάκη -σε αντίθεση με πολλές άλλες χώρες της Ευρώπης, πλην της Αυστρίας και της Ιταλίας- εξακολουθεί να «παίζει σκληρά» το εύκολο χαρτί του εμβολιαστικού μονόδρομου, με τον γνωστό εγκαθιδρυμένο πλέον αυταρχισμό, τα τιμωρητικά μέτρα, τα πρόστιμα στους ηλικιωμένους, τις αναστολές και απειλές για οριστική απόλυση σε 7.500 μάχιμους και ειδικευμένους υγειονομικούς, προωθώντας με κάθε τρόπο, μέσα από τα καλοπληρωμένα φιλικά της μέσα την κοινωνική πόλωση και τον κανιβαλισμό!

Ψέματα και κατόπιν αήθεις δικαιολογίες

Και ποιος δεν ανατρίχιασε στο άκουσμα της δήλωσης του πρωθυπουργού, ο οποίος εμφανίστηκε ως γιατρός... εκ του προχείρου να δηλώνει (τον Δεκέμβριο τότε που η πανδημία έδειχνε τα δόντια της) πως δεν υπάρχει διαφορά για τους διασωληνωμένους ασθενείς εντός και εκτός ΜΕΘ, σε αντίθεση με την επιστημονική μελέτη Τσιόδρα- Λύτρα, σύμφωνα με την οποία διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ δεν έχουν σχεδόν καμία ελπίδα να σωθούν!

Το κυβερνητικό επιτελείο και τα «χοντρόπετσα» φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, όμως, δεν δίστασαν να ρίξουν σανό στην κοινωνία, σερβίροντας εκ των υστέρων την αήθη δικαιολογία, πως τάχα η μελέτη αυτή δεν είχε φτάσει ποτέ στου Μαξίμου. Μετά από αυτό γίνεται απολύτως κατανοητό γιατί δεν υπάρχουν επίσημα συνολικά στοιχεία για το ποσοστά θανάτων εκτός ΜΕΘ!

Μόνον από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο Διευθυντής Αγγειοχειρουργός, Γεώργιος Τρελλόπουλος, για το νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τα οποία η θνητότητα των διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ έχει ξεπεράσει το 60%, μπορούμε να έχουμε μια ενδεικτική αλλά μικρή αποτύπωση, καθώς αφορούν σ’ ένα μόνο νοσοκομείο.

Ως γνωστόν, η διασπορά του ιού κατά τον κ. Μητσοτάκη φέρει τη σφραγίδα της ατομικής ευθύνης. Η αύξηση των νεκρών άραγε ποια σφραγίδα φέρει;

Η πρώτη απάντηση που έδωσε πριν ακόμη ενσκήψει το τρίτο φονικό κύμα ήταν: Φταίνε οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί, και μέσα σε μία ημέρα έθεσε σε αναστολή 7χιλιάδες υγειονομικούς.

Στην κόψη του ξυραφιού οι γιατροί, ακαταδίωκτο για τους «ειδικούς»

Τώρα μήπως φταίνε και οι εναπομείναντες εξουθενωμένοι σωματικά και ψυχικά γιατροί οι οποίοι δίνουν μία άνιση μάχη στο θλιβερό τοπίο των διαδρόμων και των κλινικών, διασωληνώνοντας κρούσματα εκτός ΜΕΘ, χάνοντας ασθενείς, λόγω έλλειψης κατάλληλης νοσηλευτικής φροντίδας και ειδικευμένων εντατικολόγων;

Επίσης, σύμφωνα με καταγγελίες υγειονομικών, συγγενείς ανθρώπων που χάθηκαν άδικα, στρέφονται κατά γιατρών που κουράριζαν τους δικούς τους μέσα στα νοσοκομεία.

Οι διοικήσεις παίρνουν αποστάσεις, χωρίς να στηρίζουν τους γιατρούς που κλήθηκαν να βοηθήσουν, παρόλο που είναι ειδικευμένοι σε εντελώς άλλα πεδία, από την ψυχιατρική για παράδειγμα μέχρι την οφθαλμολογία. Με αποτέλεσμα, σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες, την επόμενη ημέρα να παραιτούνται ομαδικά νέοι εκπαιδευόμενοι γιατροί που είχαν μπει στη μάχη, φοβούμενοι ότι αυτοί θα κληθούν να πληρώσουν τη νύφη, τελικά.

Απόλυτα θεμιτό και δίκαιο το αίτημα των συγγενών να ζητούν ευθύνες για τον άδικο χαμό των δικών τους ανθρώπων. Μόνο που η κυβέρνηση έχει ήδη «φροντίσει» να ορίσει το πλαίσιο των προσφυγών.

Αφήνει μεν «ακάλυπτους» τους γιατρούς που βρίσκονται στο ναρκοθετημένο από την ίδια νοσοκομειακό πεδίο, περνάει όμως με τροπολογία το ακαταδίωκτο των μελών της επιτροπής εμπειρογνωμόνων!

Άλλωστε η κυβέρνηση προκειμένου να δικαιολογήσει πολλά παράλογα περιοριστικά μέτρα επικαλούνταν κάθε φορά τη γνωμοδότηση της επιτροπής. Κι αυτοί, παρά τις φημολογούμενες διαφωνίες τους, δεν αντέδρασαν ποτέ αποφασιστικά, στηρίζοντας μ΄ αυτό τον τρόπο ακόμη και το άνοιγμα των σχολείων με όρους ανοσίας της αγέλης!

Σχοινάς: 8-9 Θεραπείες, αλλά αφού ξεστοκάρουμε τα… εμβόλια

Όσο για τις θεραπείες, οι οποίες μπορούν ίσως να αποτελέσουν το πλέον ισχυρό όπλο κατά του κόβιντ, μετά την παραγγελία των 2.500 μονοκλωνικών, που τέλειωσαν μέσα σε λίγες ημέρες, και την προμήθεια ολίγων χαπιών ουδέν νεώτερο από το... μέτωπο.

Φως στην υπόθεση ρίχνει, σε μια από τις τελευταίες του συνεντεύξεις, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς -πολύφερνο πουλέν του συστήματος για συμμετοχή σε ενδεχόμενη κυβέρνηση τεχνοκρατών τύπου Λουκά Παπαδήμου.

Μιλώντας για τις θεραπείες κατά του κορονοϊού, με μια εξαιρετικά αμφιλεγόμενη διατύπωση, ο κ. Σχοινάς αποκαλύπτει την κυνική λογική της Κομισιόν, και «καρφώνει» την αδράνεια της κυβέρνησης να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση.

Έχουμε εγκρίνει μια σειρά από θεραπείες 8-9 για τον Covid-19 είπε, ομολογώντας στη συνέχεια πως «ακόμα δεν έχουμε φτάσει σε ένα σημείο μαζικής αγοράς σε ευρωπαϊκό επίπεδο αυτών των θεραπευτικών ουσιών, γιατί πιστεύουμε ότι αυτό πρέπει να γίνει όταν πια πηγαίνουμε στο τέλος των εμβολίων», δηλαδή μέχρι να εξαντληθούν τα αποθέματα των... εμβολίων!!

Δεν παρέλειψε επίσης να πει ότι «αν οποιαδήποτε κυβέρνηση θελήσει να κινηθεί προς αυτά, μπορεί να τοκάνει χωρίς κανένα πρόβλημα αδειοδοτήσεων».

Έτσι,

με το επικοινωνιακό χαρτί του εμβολιασμού υπό μάλης, τα περιοριστικά και παράλογα εν πολλοίς μέτρα,

-με ανοίγματα μετά μουσικής ή χωρίς μουσική,

-με greenpass (το οποίο τώρα καταργείται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες),

-με πανάκριβα τεστ πληρωμένα από την τσέπη των πολιτών,

-με πλουσιοπάροχες αμοιβές σε κλινικάρχες που στέλνουν πίσω στα δημόσια νοσοκομεία τους ασθενείς, σε περίπτωση που ξαναβγούν θετικοί (άλλο αλαλούμ αυτό), η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη νόμισε πως θα ξεφύγει από τις ευθύνες της.

Εκτός κι αν έχει την εντύπωση ότι δεν την αφορά το «μαύρο ρεκόρ» των θανάτων και δεν είναι υπόλογη ούτε γι’ αυτό.

 https://www.antinews.gr/action.read/ellada/gia-to-mauro-rekor-ton-thanaton-sti-xora-den-sas-peftei-logos-oute-euthuni-kurie-mitsotaki-/4.156311

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .