Όχι μόνο δεν βλέπει πρόβλημα από το ράλι αυξήσεων στις τιμές των ενοικίων, με τις αυξήσεις να κινούνται από το 30% έως και το 50% σε σχέση με το 2017, αλλά ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν κρύβει τη χαρά του για την κατάσταση, υποστηρίζοντας πως συμβαίνει επειδή «έχει πάρει μπρος η οικοδομή».

Ως γνωστόν, σήμερα οι τιμές των ενοικίων για ακίνητα σε μία σειρά περιοχών της Αθήνας έχουν αυξηθεί έως και κατά 50% σε σχέση με το 2017, οι πολίτες διαθέτουν περισσότερο από 40% του

μισθού τους για την κάλυψη του ενοικίου, ενώ το ποσοστό των νέων 18-34 ετών που εξακολουθούν να ζουν με τους γονείς τους φτάνει πια το 69,4%, από το 58,4% του 2008.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, ο υπουργός Ανάπτυξης ήταν αφοπλιστικός για την απροθυμία της κυβέρνησης να λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης που δημιουργεί ασφυκτικό περιβάλλον για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι λόγω της πολύ καλής πορείας της αγοράς των ακινήτων τα ενοίκια έχουν αυξηθεί. Είχαν όμως μειωθεί υπερβολικά πολύ στην Ελλάδα, ακριβώς γιατί είχαμε χρεοκοπήσει και υπήρχε πολύ μεγάλη ανεργία σε αυτόν τον κλάδο. Τώρα, ένας από τους λόγους που πέφτει η ανεργία τόσο ραγδαία στην Ελλάδα, είναι γιατί έχει πάρει μπρος και η οικοδομή. Αυτό είναι καλό» ανέλαβε το πρωί της Δευτέρας να κάνει το άσπρο-μαύρο ο Άδωνης Γεωργιάδης.

Μάλιστα, επαναλάμβανε συνεχώς πως «δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα στη ζωή», υποστηρίζοντας πως τα φθηνότερα ενοίκια των προηγούμενων χρόνων ήταν αποτέλεσμα της χρεοκοπίας, και πως τώρα «έχει πάρει μπρος η οικοδομή και πάρα πολύ δυνατά. Προφανώς τώρα που πάει καλά η οικοδομή, έχουν αυξηθεί και λίγο τα ενοίκια».

«Δε γίνεται να τα έχεις όλα στη ζωή. Κύριε Παπαδάκη δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα στη ζωή. Δεν μπορούμε να έχουμε και πολύ χαμηλά ενοίκια, και να πηγαίνει καλά η οικοδομή» ανέφερε.

Φαίνεται πως η αγορά ακινήτων δεν είναι σαν τη Δικαιοσύνη, που και με αδιευκρίνιστες πιστώσεις μπορεί να σε βρίσκει, και ταυτόχρονα να μπορεί να αρχειοθετεί την υπόθεσή σου…