Δε μας κάνουν χάρη που μειώνουν τον ΕΝΦΙΑ αυτοί που τον επέβαλαν

Μην προσποιούνται τις... μωρές παρθένες, επειδή τώρα, για προεκλογικούς λόγους, μειώνουν τον ΕΝΦΙΑ οι ίδιοι που το 2013 μας επέβαλαν χαράτσι τον «κεφαλικό» φόρο

Το 2013 επιβλήθηκε ο «κεφαλικός» φόρος του ΕΝΦΙΑ και, έκτοτε, εκατομμύρια στενάζουν. Μεταξύ των υπογραφών στο ΦΕΚ, φιγουράρουν τα ονόματα των Κυριάκου Μητσοτάκη, Κώστα Χατζηδάκη, Χρήστου Σταϊκούρα, Γιάννη Στουρνάρα, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Άδωνι Γεωργιάδη, Χαράλαμπου Αθανασίου.

Έκτοτε, βέβαια, όλες οι κυβερνήσεις σπεκούλαραν, υποσχόμενες ότι θα μειώσουν τον ΕΝΦΙΑ. Τώρα, και η κυβέρνηση της ΝΔ, βλέποντας τα μαύρα μαντάτα της φθοράς της, σπεύδει να δώσει υποσχέσεις, εμφανώς στο πλαίσιο των μικροπολιτικών, προεκλογικών σκοπιμοτήτων της.

Ποιοι τελικώς θα ωφεληθούν πραγματικά από τη μείωση του ΕΝΦΙΑ είναι το ζητούμενο. Πόσο μάλλον, όταν θεωρείται βέβαιον ότι πρωτίστως θα ωφεληθούν οι μεγαλοϊδιοκτήτες. Παρά ταύτα, ακόμα και κάποια μικρή ελάφρυνση για τους μικρούς, κάτι είναι κι' αυτή.

Το εύλογο ερώτημα, βέβαια, είναι γιατί δε μειώθηκε νωρίτερα ο ΕΝΦΙΑ και το κάνουν τώρα καθαρά για εκλογικές σκοπιμότητες. Νομίζουν, άραγε, ότι μας κάνουν και χάρη; Και νομίζουν ότι έτσι θα ξεχάσουμε ποιοι μας επέβαλαν τον «κεφαλικό» φόρο;

Μάλλον δεν έχουν καταλάβει πόση δυσαρέσκεια, απογοήτευση και θυμό έχει μαζέψει μέσα του ο Έλληνας τόσα χρόνια μνημονίων, υγειονομικής και οικονομικής κρίσης, κάκιστης διαχείρισης πυρκαγιών, πλημμυρών, χιονοπτώσεων, κ.ο.κ. Κανείς δεν ξεχνά.

Δε μας κάνουν χάρη που μειώνουν τον ΕΝΦΙΑ αυτοί που τον επέβαλαν 427658 photo
Δε μας κάνουν χάρη που μειώνουν τον ΕΝΦΙΑ αυτοί που τον επέβαλαν 427659 photo