Πέμπτη, Μαρτίου 31

Λεμόνι το θαυματουργό: 8+1 άγνωστα οφέλη για το σώμα μας

lemoni_ofeli

Στους περισσότερους το λεμόνι φαίνεται ξινό και άλλοι απλά το χρησιμοποιούν για να γαρνίρουν τα πιάτα τους. Τα λεμόνια και κυρίως ο χυμός τους πρέπει να γίνουν απαραίτητο συστατικό στη διατροφή μας, γιατί έχουν σημαντικά οφέλη στην υγεία μας αλλά και στο σώμα σας.

Είναι πλούσια σε βιταμίνη C! Τον 19ο αιώνα, τα λεμόνια ήταν πανάκριβα, ακριβώς επειδή τότε ήξεραν πως έχουν τόση βιταμίνη C, αρκετή για να τους προστατεύσει από το σκορβούτο!

Μπορεί πλέον οι άνθρωποι να μη νοσούν από έλλειψη βιταμίνης C, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μας είναι απαραίτητα τα 45mg –δηλαδή το 75% της ημερήσιας ανάγκης του οργανισμού- βιταμίνης C που προσφέρει το λεμόνι. Παράλληλα, δείτε και 4 θεραπείες με μαγειρική σόδα και λεμόνι που δεν ξέρατε μέχρι τώρα.

Είναι θεραπευτικό

Δεν είναι φάρμακο, αλλά προστατεύει και βοηθάει στη γρίπη, στην πέτρα στη χολή και τον πόνο στα αυτιά! Η βιταμίνη C ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και μας βοηθάει να είμαστε πιο δυνατοί απέναντι σε συχνές παθήσεις.

Βοηθάει στη συγκέντρωση

Η μυρωδιά και μόνο του λεμονιού μπορεί να βελτιώσει στη συγκέντρωση και να μας βοηθήσει να εστιάσουμε σε μια δύσκολη δουλειά!

Ξανθαίνει τα μαλλιά

Το κάναμε όταν ήμασταν μικρά παιδιά και ήταν ο πιο φυσικός τρόπος να αποκτήσουμε ανταύγειες το καλοκαίρι. Λίγος φρέσκος χυμός λεμονιού στα μαλλιά κάνει θαύματα ύστερα από μια μέρα στην παραλία.

Προστατεύει από την πέτρα στη χολή

Όσοι είχαν πέτρα, ξέρουν ότι είναι από τα πιο ενοχλητικά πράγματα που μπορεί να πάθει κανείς, γι’ αυτό ξεκινήστε να πίνετε χυμό λεμόνι με λίγο νερό το πρωί!

Κάνει το δέρμα λαμπερό

Το λεμόνι έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, γι’ αυτό βοηθάει σε προβλήματα ακμής. Ύστερα από μία εβδομάδα καθημερινής χρήσης, το δέρμα είναι πιο λαμπερό από ποτέ.

Χαλαρώνει
Τα λεμόνια, σύμφωνα με τους ειδικούς, μας βοηθάνε να κοιμηθούμε, να μην αγχωνόμαστε και να αφήνουμε στην άκρη τις έγνοιες.

Βοηθάει στη δυσκοιλιότητα

Τα λεμόνια βοηθούν στη διαδικασία της πέψης και αποτρέπουν από πόνους στο στομάχι.

Είναι ιδανικό για διατροφή αποτοξίνωσης

Οι τοξίνες που καταναλώνουμε μέσα από τις τροφές και τα ποτά μπορούν να αλλάξουν τη διάθεσή μας, την ενέργειά μας και να επηρεάσουν την υγεία μας. Το λεμόνι μπορεί να λειτουργήσει ενάντια σε όλες αυτές τις τοξίνες!

Βοηθάει στην απώλεια κιλών

Ένα ποτήρι χυμός λεμόνι με νερό, κάθε μέρα, μάς βοηθάει να αδυνατίσουμε. Ευτυχώς, δεν πρόκειται για κάποιο μύθο, αλλά ισχύει. Το λεμόνι έχει ελάχιστες θερμίδες, βοηθάει στην πέψη αλλά κυρίως μειώνει τις λιγούρες!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .