Πέμπτη, Μαρτίου 31

ΕΛ.ΑΣ: «Η ποσότητα της κεταμίνης που βρέθηκε στη Τζωρτζίνα θα μπορούσε να σκοτώσει και… ελέφαντα»

ΕΛ.ΑΣ: «Η ποσότητα της κεταμίνης που βρέθηκε στη Τζωρτζίνα θα μπορούσε να σκοτώσει και… ελέφαντα»

«Η ποσότητα της ουσίας που βρέθηκε στο εννιάχρονο κοριτσάκι ήταν τέτοια που θα μπορούσε να σκοτώσει και… ελέφαντα». Αυτή ήταν η φράση ανώτερου αξιωματικού της Ασφάλειας Αττικής που έμεινε και αυτός άναυδος από τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της μικρής Τζωρτζίνας.  

Το πιο δύσκολο κομμάτι για τους αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών δεν ήταν να βρουν την «αιτία θανάτου», καθώς αυτό αφορούσε την έρευνα των ιατροδικαστών, αλλά πώς να έχουν στα χέρια τους αδιάσειστα στοιχεία για το πρόσωπο που «δηλητηρίασε» το σωματάκι του μικρού κοριτσιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, οι αστυνομικοί περιμένοντας τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων είχαν φροντίσει να αποκλείσουν, μέσω των καταθέσεων, οποιαδήποτε πιθανότητα την ουσία να έχει χορηγήσει κάποιος από το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομειου «Παίδων» ή κάποιο συγγενικό πρόσωπο των παιδιών. 

Στο μεταξύ, η 33χρονη όλο το βράδυ ήταν κάτω από το άγρυπνο βλέμμα δυο αστυνομικών της ασφαλείας καθώς κανείς στο κτήριο της ΓΑΔΑ δεν θα ήθελε να είναι υπόλογος κάποιας κίνησης της μητέρας να κάνει «κακό» στον εαυτό της υπό το βάρος της κατηγορίας που αντιμετωπίζει αλλά και της ψυχολογικής της κατάστασης.

Άλλωστε, σε επικοινωνία της ΜΚΟ «Κλίμακα» με τις αρχές της Πάτρας υποστήριξαν ότι, λόγω της κατάστασης που βίωνε η 33χρονη, υπήρχε ο κίνδυνος να προσπαθήσει να δώσει τέλος στη ζωή της. Πληροφορίες του zougla.gr, αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί το τελευταίο χρονικό διάστημα είχαν «μάτια» στην Αχαϊκή πρωτεύουσα και ενημερώνονταν για την κατάσταση της 33χρονης και για ενδεχόμενες αλλαγές στη συμπεριφορά της. 

Η σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου έγινε βάσει εντάλματος που εξέδωσε ο ανακριτής ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση. Δικονομικά λοιπόν δεν επιτρέπεται στους αστυνομικούς να πάρουν επίσημη κατάθεση από την κατηγορούμενη.

Ωστόσο, επειδή η συγκεκριμένη υπόθεση ανθρωποκτονιας είναι μοναδική στα ελληνικά χρονικά οι αστυνομικοί προσπάθησαν να μάθουν από την 33χρονη τον τρόπο που ενήργησε και τι την οδήγησε να «κόψει το νήμα της ζωής» του ίδιου της του παιδιού. Ένα ακόμα άγνωστο σημείο της υπόθεσης είναι αν η μητέρα είχε συνεργό και από πού προμηθεύτηκε την κεταμίνη. 

Η 33χρονη κρατείται και εντός της ημέρας, κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα εκτελέσεως ποινών για να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος της. Οι επιτελείς της αστυνομίας σχεδιάζουν τον τρόπο μεταγωγής της καθώς φοβούνται συγκέντρωση κόσμου στα δικαστήρια με άγνωστες διαθέσεις απέναντι στην 33χρονη. 

 https://www.zougla.gr/greece/article/i-posotita-tis-ousias-ketamini-pou-vre8ike-sti-tzortzina-8a-mporouse-na-skotosi-ke-elefanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .