Κυριακή 20 Μαρτίου 2022

ΦΑΚΕΛΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗ : Σωστή Συντήρηση Αλευριού... - ΒΙΝΤΕΟ -


Πως συντηρουμε σωστά το αλεύρι;;

Πώς να συντηρούμε το αλεύρι για 2 χρόνια αποτρέποντας να μπουν έντομα μέσα σ’ αυτό.

Υπάρχουν όμως περιπτώσεις, που το ίδιο το αλεύρι έχει αυγά από έντομα μέσα, για να είμαστε σίγουροι 100% μπορούμε να επεξεργαστούμε το αλεύρι μας πριν προχωρήσουμε στη διαδικασία που σας δείχνουμε στο βίντεο.

Βάζουμε το αλεύρι μας σε δοχεία μέσα στο φούρνο σε θερμοκρασία 80 βαθμών για 1,5 ώρα και στην συνέχεια κλείνουμε το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν μέσα σε αυτό.

Πρέπει να ξέρουμε ότι η υγρασία και η θερμότητα δημιουργούν ένα ευνοϊκό περιβάλλον για τα έντομα δημητριακών.

Ο χώρος που θα τοποθετούμε τα δημητριακά μας, πρέπει να είναι καθαρός και απολυμασμένος με ξύδι και όπως είπαμε μακριά από υγρασία και ζέστη.

Πρέπει να ξέρουμε επίσης ότι τα έντομα αυτά και οι προνύμφες όπως επίσης και τα’ αυγά μπορεί να υπάρχουν σε διάφορες σχισμές και γωνίες στα έπιπλα μιας κουζίνας.

Έτσι εάν μια εισβολή κατασταλεί, αλλά δεν ληφθούν σοβαρά μέτρα απεντόμωσης, θα εμφανιστούν ξανά μικρά ζωύφια στα δημητριακά.

Αυτό πρέπει να το έχουμε πάντα υπόψη μας.

Κάποιοι κοσκινίζουν το αλεύρι τους αν δουν μέσα έντομα .

Αυτό όμως θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από ενήλικες και προνύμφες, αλλά μετά από λίγο η δυσάρεστη γειτονιά θα ξαναρχίσει λόγω ώριμων αυγών στο ίδιο το δοχείο.

Και η απάντηση στο ερώτημα τι να κάνετε, ένα βρείτε έντομα μέσα στο αλεύρι, είναι κατηγορηματική - να το πετάξετε.

Οι πιθανότητες είναι πολύ μεγάλες για να υπάρχουν πολλά τοξικά και αλλεργιογόνα περιττώματα εντόμων.

ΒΙΝΤΕΟ


https://shmantikanea.blogspot.com/2022/03/blog-post_449.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.