Ουκρανία: Δίνουν λογαριασμό οι Αμερικανοί για τις πτήσεις των μη επανδρωμένων αεροσκαφών τους πάνω από την Ελλάδα;

Σοβαρά ερωτήματα θέτει το ΚΙΝΑΛ για τη χρήση του ελληνικού εναέριου χώρου εδώ και πολλούς μήνες αμερικανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών που κατευθύνονται προς την Ουκρανία και τη Μαύρη Θάλασσα

Να ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση κάτω από ποιες προϋποθέσεις και συμφωνίες πετούν τα αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAVs US RQ-4 Global Hawk) στον ελληνικό εναέριο χώρο με κατεύθυνση την Ουκρανία, και εάν τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια πτήσεων, ζητάει το ΚΙΝΑΛ με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τους υπουργούς Άμυνας, Εξωτερικών και Μεταφορών, Νίκο Παναγιωτόπουλο, Νίκο Δένδια και Κώστα Καραμανλή.

Το ΚΙΝΑΛ, ουσιαστικά, αφήνει να εννοηθεί ότι οι πτήσεις που κάνουν τα UAV είναι εκτός ελέγχου. Ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι ότι αναφέρει πως «οι υπερπτήσεις (σ.σ. των UAV) έλαβαν χώρα εκτός περιοχής εξυπηρέτησης Ελέγχου Εναέριου χώρου (FL 530-560) εντός του FIR/UIR Αθηνών, αλλά υπεράνω αεροδιαδρόμων και Τερματικών Περιοχών, με αυξημένη δραστηριότητα πολιτικών αεροσκαφών».

Γι' αυτό ερωτά «με ποιους Κανόνες Αέρος (Rules of Air) διεξήχθησαν αυτές οι πτήσεις, αν υποβάλλονται σχέδια πτήσης, ποια μέτρα ασφάλειας (SAFETY) ελήφθησαν για τα επηρεαζόμενα αεροσκάφη Πολιτικής Αεροπορίας», και βέβαια «ποια μέτρα ελήφθησαν για την ασφάλεια (SECURITY) των υποκείμενων στρατιωτικών εγκαταστάσεων στο ίχνος πτήσεών τους».

Επιπλέον, εάν «υπήρξε ο αναγκαίος πολιτικο-στρατιωτικός συντονισμός που προβλέπεται για στρατιωτικές πτήσεις, εάν εκδίδονται ΝΟΤΑΜ για τις εν λόγω δραστηριότητες όπως έχει γίνει για άλλες στρατιωτικές υπερπτήσεις αυτό το διάστημα».

Στην ερώτηση, ακόμα, αναφέρεται ότι «στο πλαίσιο της απ’ αέρος παρακολούθησης των ρωσικών δυνάμεων στο θέατρο επιχειρήσεων της Ουκρανίας πραγματοποιείται μεγάλη δραστηριότητα πτητικών μέσων δυτικών χωρών, μεταξύ αυτών και των μη επανδρωμένων Αεροσκαφών (UAVs) των ΗΠΑ RQ-4 Global Hawk, προερχόμενων από Ιταλία, ιπτάμενων άνωθεν της ηπειρωτικής Ελλάδας και του βορείου Αιγαίου, προς Βουλγαρία, Ρουμανία, Μαύρη Θάλασσα και επιστροφή. Το ζητούμενο είναι αν οι υπόψη υπερπτήσεις ακολουθούν συγκεκριμένους κανόνες και υλοποιούνται κατόπιν σχετικών εγκρίσεων από την ελληνική πλευρά».

Να σημειωθεί ότι «το RQ-4 Global Hawk είναι το μεγαλύτερο μη επανδρωμένο αεροσκάφος επιτήρησης μεγάλου ύψους που παρέχει ευρεία επισκόπηση και συστηματική επιτήρηση χρησιμοποιώντας Radar SAR (Synthetic Aperture Radar) υψηλής ανάλυσης και ηλεκτρο-οπτικούς/υπέρυθρους (EO/IR) αισθητήρες με μεγάλους χρόνους παραμονής πάνω από περιοχές στόχων και χρησιμοποιείται ως πλατφόρμα μεγάλης αντοχής σε μεγάλο υψόμετρο (άνω των 50.000’, με οροφή 65000’) που καλύπτει το φάσμα των δυνατοτήτων συλλογής πληροφοριών για την υποστήριξη των δυνάμεων σε παγκόσμιες στρατιωτικές επιχειρήσεις».

Τονίζει, τέλος, ότι «σε μια σειρά Εκτελεστικών Κανονισμών της ΕΕ επισημαίνονται οι κίνδυνοι που δημιουργούνται, για την Πολιτική Αεροπορία, από τις πτήσεις των UAVs και η ανάγκη να διασφαλίζεται ο συντονισμός δυνητικά επικίνδυνων λειτουργιών υπεράνω του εδάφους των κρατών-μελών, καθώς και υπεράνω ανοικτής θάλασσας, σε περίπτωση που η αρμόδια αρχή έχει αποδεχτεί, βάσει περιφερειακής συμφωνίας αεροναυτιλίας του ICAO, την ευθύνη παροχής υπηρεσιών εναέριας κυκλοφορίας εντός του σχετικού εναέριου χώρου. Ο συντονισμός θα πρέπει να πραγματοποιείται σε αρκετά πρώιμο στάδιο ώστε να επιτρέπεται η έγκαιρη διάδοση των πληροφοριών σχετικά με τις εν λόγω δραστηριότητες».