Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΑΓΚΑΣ: ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΦΩΝΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΥΘΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ – ΟΥΤΕ Ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥ Ο ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ – ΞΕΦΥΤΡΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ

Γιώργος Τράγκας

Άφωνος με τα περιουσιακά στοιχεία του Γιώργου Τράγκα, εμφανίστηκε ο μεγαλύτερος αδελφός του Νίκος, μετά την αποκάλυψη της ιδιόχειρης διαθήκης του δημοσιογράφου, που ο ίδιος συνέταξε και υπέγραψε πριν από τέσσερα χρόνια στο Μονακό.

Όπως αναφέρει ο ετεροθαλής αδελφός του δημοσιογράφου, από τον πρώτο γάμο του πατέρα τους, όχι μόνο δεν γνώριζε τα περιουσιακά του στοιχεία, αλλά και οι δυο τους δεν ήταν και τόσο δεμένοι μεταξύ τους, ώστε να αποκαλύπτουν ο ένας προσωπικά ζητήματα στον άλλον: «Δεν σχολιάζω τίποτα

απολύτως και ούτε έχω κάποια σχέση με αυτά. Δεν ασχολούμαι και δεν έχω ιδέα για τα περιουσιακά στοιχεία του αδελφού μου. Ήμασταν φυσικά αδέλφια, αλλά τα οικογενειακά μας θέματα τα είχαμε ξέχωρα. Δεν γνώριζα τίποτα για όλη αυτή την περιουσία που άφησε, αλλά και από την άλλη δεν μου φαίνεται και τόσο παράξενο. Η αλήθεια είναι πως οι σχέσεις μας δεν ήταν τέτοιες, ώστε να μοιραζόμαστε αυτού του είδους τα θέματα μεταξύ μας. Εκείνος ήταν δημοσιογράφος εγώ μηχανικός».

Τα δυο αδέλφια είχαν να μιλήσουν από το περασμένο καλοκαίρι, όπως είχε αναφέρει λίγες ημέρες μετά τον θάνατο του δημοσιογράφου τον Δεκέμβριο από επιπλοκές του κορωνοϊού ο Νίκος Τράγκας, τότε που τον συμβούλευε να εμβολιαστεί εξαιτίας των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε:

«Είχε μια άποψη δική του, πίστευε πως δεν έπρεπε να εμβολιαστεί και το πλήρωσε τελικά με την ζωή του. Από το καλοκαίρι που είχαμε μιλήσει στο τηλέφωνο του είχα πει “Γιώργο εμβολιάσου”. Αυτό που έκανε ήταν απαράδεκτο. Αν με ρωτήσετε φυσικά και είμαι λυπημένος που έφυγε έτσι, αλλά περισσότερο αισθάνομαι πως είμαι θυμωμένος γιατί πήγε τσάμπα. Εξαιτίας της υγείας του έπρεπε να είχε εμβολιαστεί με το που εμφανίστηκε το εμβόλιο. Ήταν γιος γιατρού και έπρεπε να είχε εμβολιαστεί. Δυστυχώς ο Γιώργος δεν άκουγε έκανε το δικό του. Έπρεπε να είχε ακούσει τον γιατρό».

 

Η χειρόγραφη διαθήκη του Γιώργου Τράγκα που αποκάλυψε άγνωστα ακίνητα, καταθέσεις και θυρίδες

Ισχύει, επειδή πριν από περίπου τρεις εβδομάδες εμφανίστηκε η ιδιόχειρη, κρυφή μέχρι πρότινος, διαθήκη του Γιώργου Τράγκα, η οποία έχει συνταχθεί πριν από τέσσερα χρόνια στο πριγκιπάτο του Μονακό.

Πριν από περίπου τέσσερα χρόνια, λοιπόν, την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου του 2018, ο Γιώργος Τράγκας στα 69 του χρόνια τότε, συνέταξε την ιδιόχειρη διαθήκη του.

Στη διαθήκη αποκαλύπτονται οι τελευταίες επιθυμίες του εκδότη-δημοσιογράφου, ενώ στο παρασκήνιο της αποκάλυψής της έρχονται να προστεθούν νέα ακίνητα σε Ευρώπη και Αμερική, τραπεζικοί λογαριασμοί και θυρίδες στο Μονακό, αλλά και καταθέσεις σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα των ΗΠΑ.

Ακόμη και το 2021 ο Γιώργος Τράγκας αγόρασε άλλη μια κατοικία στο Σεν Τροπέ, ένα από τα πλέον διάσημα θέρετρα του διεθνούς jet set, ενώ άγνωστο παραμένει το χρονικό διάστημα που απέκτησε άλλα δύο σπίτια. Το πρώτο εξ αυτών βρίσκεται στο Μπέβερλι Χιλς του Λος Αντζελες, όπου τα ακίνητα κοστίζουν μια περιουσία, ενώ το δεύτερο εντοπίστηκε στην Ουάσινγκτον. Αμφότερα τα ακίνητα, πάντως, ήταν άγνωστα μέχρι τώρα σε όλους σχεδόν – πλην της κυρίας Μαρίας Καρρά.

Η χήρα του Γιώργου Τράγκα άλλωστε φέρεται να διαδραμάτισε κομβικό ρόλο στον ενδοοικογενειακό πόλεμο για την κληρονομιά του συζύγου της, ειδικά σε ό,τι αφορά την ιδιόχειρη διαθήκη που συνέταξε ο ίδιος.

Αυτά που ξεκαθαρίζει ο αποθανών στις 15 σελίδες της γιατί πολλά παραμένουν αδιευκρίνιστα, αφορούν και τους τρεις κληρονόμους του, δηλαδή την τελευταία του σύζυγο και τους δύο γιους του, Γιάννη και Φρέντυ.

Σε ό,τι αφορά συγκεκριμένα αποκτήματα, ειδικά αυτά της Γαλλίας, το εντυπωσιακό διαμέρισμα της οδού Victor Hugo, μια ανάσα από την Αψίδα του Θριάμβου, κατέληξε εξ ολοκλήρου στον Γιάννη Τράγκα.

Αντίθετα, η εκπληκτική βίλα της Νίκαιας στην Κυανή Ακτή, με την απίστευτη θέα, την εσωτερική πισίνα και τους φοβερούς εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους κατέληξε εξ ολοκλήρου στη Μαρία Καρρά, που κατείχε ήδη το 70% και ο αποθανών της άφησε και το υπόλοιπο 30%.

Η κυρία Καρρά μαζί με τον Γιάννη Τράγκα θα είναι πλέον συνιδιοκτήτες με ποσοστό 50% στο εντυπωσιακό διαμέρισμα του ουρανοξύστη Olympic Tower που έχτισε ο Αριστοτέλης Ωνάσης στο Νο 641 της 5ης Λεωφόρου στην καρδιά του Μανχάταν. Εκεί όπου διατηρούσε διαμέρισμα και η οικογένεια Gucci, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο διαμέρισμα είναι το μόνο από τα ακίνητα της Αμερικής που περιλαμβάνεται ονομαστικά στο χειρόγραφο που απηχεί τις τελευταίες επιθυμίες του δημοσιογράφου-εκδότη.

Γιάννης Τράγκας και Μαρία Καρρά θα είναι συνιδιοκτήτες του διαμερίσματος που βρίσκεται στον ουρανοξύστη Olympic Tower, που έχτισε ο Αριστοτέλης Ωνάσης, στο Μανχάταν

Αντίθετα, δεν υπάρχει καμία αναφορά στη διαθήκη για τα σπίτια στο Μαϊάμι και το Λας Βέγκας, ενώ μόλις πρόσφατα έγινε γνωστή η πληροφορία ότι αυτός ο άτυπος βασιλιάς του real estate έχει αγοράσει άλλα δύο σπίτια στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το πρώτο βρίσκεται στην Ουάσινγκτον και το δεύτερο στη συνοικία των διάσημων σταρ του Χόλιγουντ, το Μπέβερλι Χιλς, χωρίς να έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες για τιμές και τετραγωνικά μέτρα. Κι εδώ, πάντως, μπορεί να προκύψει θέμα, αφού οι τρεις κληρονόμοι θα πρέπει να βρουν τη χρυσή τομή για το πώς θα μοιραστούν δίκαια, ώστε να είναι όλοι ικανοποιημένοι και να μην ανακύψει νέος εμφύλιος.

Σε ό,τι αφορά τον γιο του Φρέντυ, του αφήνει το 30% των τραπεζικών λογαριασμών που διατηρούσε στις ΗΠΑ, οι οποίοι είναι άγνωστο προς το παρόν τι ποσά περιέχουν, ενώ το υπόλοιπο 70% μοιράζεται ακριβώς στη μέση -δηλαδή 35% έκαστος- στον Γιάννη Τράγκα και τη Μαρία Καρρά.

 https://www.makeleio.gr/%ce%b5%ce%be%cf%89%cf%86%cf%85%ce%bb%ce%bb%ce%bf/%ce%93%ce%99%ce%a9%ce%a1%ce%93%ce%9f%ce%a3-%ce%a4%ce%a1%ce%91%ce%93%ce%9a%ce%91%ce%a3-%ce%a4%ce%9f%ce%a5%ce%a3-%ce%91%ce%a6%ce%97%ce%a3%ce%95-%ce%9f%ce%9b%ce%9f%ce%a5%ce%a3-%ce%91%ce%a6%ce%a9%ce%9d/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.