Κυριακή 27 Μαρτίου 2022

Ο Ζελένσκι πιστεύει πως η τύχη της Ουκρανίας πρέπει να κριθεί σε… δημοψήφισμα!

«Δεν θα υποκύψουμε ποτέ σε ρωσικά τελεσίγραφα για τον τερματισμό του πολέμου», δήλωσε ο ίδιος

Σε δημοψήφισμα θεωρεί ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, πως πρέπει να κριθεί η απόφαση για την όποια ειρηνευτική συμφωνία με τη Ρωσία, σύμφωνα με σχετική πληροφορία που αναπαραγάγουν τα διεθνή ΜΜΕ.

Πιο συγκεκριμένα, στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ιστότοπο Suspilne, ο Ουκρανός πρόεδρος επισήμανε πως ο οποιοσδήποτε συμβιβασμός της χώρας του με τη Ρωσία είναι μια απόφαση που πρέπει να παρθεί με δημοψήφισμα.

είναι μια απόφαση που πρέπει να παρθεί με δημοψήφισμα.

Ο ίδιος διαμήνυσε, επίσης, ότι η Ουκρανία «δεν μπορεί να δεχτεί κανένα τελεσίγραφο της Ρωσίας» για «να σταματήσει τον πόλεμο». «Δεν θα υποκύψουμε ποτέ σε ρωσικά τελεσίγραφα για τον τερματισμό του πολέμου», δήλωσε ο Ζελένσκι, συμπληρώνοντας πως «η Ουκρανία δεν μπορεί να δεχτεί κανένα τελεσίγραφο της Ρωσίας. Θα πρέπει πρώτα να μας καταστρέψουν όλους, μόνο τότε θα τηρηθούν τα τελεσίγραφά τους».

«Η Μόσχα θα ήθελε, για παράδειγμα, να παραδοθούν οι πόλεις του Χαρκόβου, της Μαριούπολης ή του Κιέβου», εξήγησε ο Ζελένσκι, τονίζοντας πως «ούτε οι κάτοικοι του Χαρκόβου, ούτε εκείνοι της Μαριούπολης ή του Κιέβου, ούτε εδώ ο ίδιος το θέλουμε». «Και το βλέπουμε στις κατεχόμενες πόλεις της Μελιτόπολης, του Μπερντιάνσκ (…) οι άνθρωποι αντιστέκονται. (Οι Ρώσοι) υψώνουν μια σημαία, οι πολίτες τη βγάζουν», συνέχισε.

«Αν θέλετε καταστρέψτε μας όλους. Εγώ επαναλαμβάνω πως δεν θα υπακούσουμε σε κανένα τελεσίγραφο, παρά μόνο αν δεν θα είμαστε πλέον εδώ», κατέληξε o πρόεδρος της Ουκρανίας.

Στα σκαριά τετ α τετ Ζελένσκι – Πούτιν

Από την πλευρά του, ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου, Μιχάιλο Ποντόλιακ, τόνισε σε δηλώσεις του στο BBC ότι υπάρχουν κάποιες «αλλαγές» στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, καθώς η αντίδραση της Ουκρανίας στη ρωσική εισβολή ανάγκασαν τη Ρωσία «να αξιολογήσει επαρκέστερα την πραγματικότητα» της διαμορφωθείσας κατάστασης, κάτι που βοήθησε στην ενθάρρυνση «κάποιου είδους διαλόγου».

Ωστόσο, οποιαδήποτε απόφαση για μια ειρηνευτική συμφωνία, θα ληφθεί μεταξύ του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι και του Ρώσου ομολόγου του Βλαντιμίρ Πούτιν, αναφέρει ο ίδιος, τονίζοντας πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια συμφωνημένη ημερομηνία, κατά την οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί η συνάντησή τους.

Αν και αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες για τις διαπραγματεύσεις, ο Ποντόλιακ ξεκαθάρισε πως το Κίεβο δεν πρόκειται να κάνει κανέναν συμβιβασμό για την εδαφική ακεραιότητα ή την κυριαρχία της Ουκρανίας, ενώ εξέφρασε για μια ακόμη φορά την απογοήτευση του Κιέβου για την άρνηση του ΝΑΤΟ να επιβάλει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στην Ουκρανία.

«(Οι ΝΑΤΟϊκοί) δεν κλείνουν τον ουρανό μας, παρά επιλέγουν να παραμείνουν αμέτοχοι, τη στιγμή που 10 εκατομμύρια άνθρωποι αναζητούν μέρη για να ζήσουν και τρία εκατομμύρια έχουν ήδη εγκαταλείψει τη χώρα. Αυτή είναι μια ανθρωπιστική καταστροφή στην Ευρώπη», καταλήγει.

 https://www.newsbreak.gr/kosmos/311153/fimes-zelenski-apofasise-tychi-oykranias-krithei-dimopsifisma/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.