Πέμπτη, Μαρτίου 31

Η κυβέρνηση δεν μειώνει τον ΦΠΑ στα τρόφιμα - Επιμένει για τον ΕΦΚ στα καύσιμα

Όχι σε μείωση του ΦΠΑ σε κατηγορίες τροφίμων, που επηρεάζονται από τον πόλεμο στην Ουκρανία, όχι και σε μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, λέει η κυβέρνηση, επιμένοντας στην άποψη ότι η ελάφρυνση των έμμεσων φόρων δεν θα βοηθήσει ουσιαστικά στην αντιμετώπιση της ακρίβειας λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση θα μειώσει τον ΦΠΑ στα τρόφιμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου απάντησε: "Όποια οικονομικά μέτρα η κυβέρνηση είχε να ανακοινώσει για τη στήριξη των εισοδημάτων και το μετριασμό ακρίβειας τα έχουμε ανακοινώσει. Σταθμίζουμε τα γεγονότα. Έχουμε εξηγήσει πολλές φορές γιατί δεν προκρίνουμε την αξιοποίηση φορολογικών εργαλείων".

Δήλωσε επίσης ότι οι πολίτες θα αρχίσουν να βλέπουν αποτελέσματα στην τσέπη τους τις επόμενες εβδομάδες από την οριζόντια επιδότηση στο ηλεκτρικό ρεύμα και τα στοχευμένα μέτρα επιδότησης στις τιμές των καυσίμων.

Ερωτηθείς δε από το NEWS 24/7 εάν η κυβέρνηση θα επανεξετάσει τη στάση της στο θέμα του ΕΦΚ καθώς και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, όπως ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, εκτιμούν ότι το ζήτημα πρέπει να τεθεί στο τραπέζι, ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε εκ νέου στην επιδότηση στα καύσιμα για τα εισοδήματα μέχρι 30.000 ευρώ και επανέλαβε:

"Έχουμε συζητήσει πολλές φορές γιατί προκρίνουμε αυτού του είδους τα μέτρα και όχι κάτι οριζόντιο που θα στερούσε έσοδα από προϋπολογισμό και θα οδηγούσε σε διεύρυνση της βάσης των δικαιούχων πέραν αυτών που έχουν περισσότερη ανάγκη". Τόνισε επίσης ότι: "Όλοι έχουν ανάγκη ελαφρύνσεων, όμως οι πόροι δεν είναι ατελείωτοι και η κυβέρνηση φροντίζει να τους διαθέτει στοχευμένα".

news247.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .