Τετάρτη, Μαρτίου 16

Συμβασιούχοι COVID: Ρωτήθηκε αλλά απέφυγε να απαντήσει ο Βορίδης

Το μέλλον των συμβασιούχων που έχουν προσληφθεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με το ειδικό νομικό πλαίσιο της πανδημίας, απασχόλησε, μεταξύ άλλων, τη συζήτηση του Πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών, στην 1η συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής.

Ως γνωστόν, άρθρο για νέα παράταση των εν λόγω συμβάσεων δεν υπάρχει μέσα στο Πολυνομοσχέδιο.

 

Σαφέστατο ερώτημα προς τον Υπουργό Εσωτερικών απηύθυνε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, Ευαγγελία Λιακούλη, ρωτώντας τον Μάκη Βορίδη τα εξής:

« Είναι εντυπωσιακό ότι οι ηχηρές απουσίες διατάξεων από αυτό το Νομοσχέδιο, διατάξεων που έχουν επισήμως προαναγγελθεί, δημιουργούν προβληματισμό:

Πόσο τελικά εργαλοποιείτε το νομοθετικό έργο στη φαρέτρα των επικοινωνιακών σας τεχνασμάτων, για τη δημιουργία κάποιων ψηφοθηρικών εξαρτήσεων προφανώς.

Δύο παραδείγματα, για να είμαι σαφής:  (...) Δεύτερο παράδειγμα: Παράταση των συμβασιούχων που έχουν προσληφθεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με το ειδικό νομικό πλαίσιο της πανδημίας.

Στις 31 Μαρτίου η τρέχουσα παράταση λήγει.

Στις 9 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη του Πρωθυπουργού με την ΕΝΠΕ, με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, μετά το πέρας της οποίας ο Περιφερειάρχης Αττικής, όπως διαβάσαμε στο επίσημο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε, ανακοίνωσε ότι εσείς, κύριε Βορίδη, δεσμευτήκατε για νέα δίμηνη παράταση μέχρι 31 Μαΐου.

Που είναι το άρθρο της παράτασης;(…)Ξεκαθαρίστε, παρακαλώ, τι θα κάνετε γι’ αυτό.

Τώρα μόλις μας είπατε ότι φέρνετε τα άρθρα αυτού του Πολυνομοσχεδίου, για να μην φέρετε Τροπολογίες. Φέρνετε αυτά τα άρθρα, για να τα επεξεργαστούμε σωστά και καλά, όπως εσείς λέτε.  Αυτό τι θα το κάνετε; Θα το φέρετε ως Τροπολογία;(...) »

 

Ο Μάκης Βορίδης, παίρνοντας το λόγο στο κλείσιμο της συνεδρίασης, απάντησε σε σειρά θεμάτων που του είχαν τεθεί από τα κόμματα, δεν έδωσε, όμως, καμία απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα.

Ούτε μισή λέξη...

Ανέφερε, πάντως, στο τέλος της ομιλίας του ότι «για το κομμάτι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα είναι εδώ ο κ. Πέτσας αύριο, επομένως θα συζητήσετε εκτενέστερα για τα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τον κ. Πέτσα».

Μένει να δούμε, λοιπόν, εάν σήμερα Τρίτη 14 Μαρτίου, στη νέα συνεδρίαση της Επιτροπής της Βουλής επί του Πολυνομοσχεδίου, ο Στέλιος Πέτσας θα δώσει την απάντηση που “ξέχασε” χθες ο Βορίδης.

 https://www.airetos.gr/s

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .