Παρασκευή 6 Μαΐου 2022

Βουλευτής ΝΔ είπε ότι ιδιωτικές εταιρείες κυβερνούν τη χώρα: «Μας πίεσαν γι’ αυτό πληρώνετε πανάκριβο ρεύμα»! - ΒΙΝΤΕΟ

 «Πίεσαν οι ιδιώτες πάροχοι και μπήκε η ρήτρα αναπροσαρμογής» είπε ο Μ.Παπαδημητρίου

Στην ωμή παραδοχή ότι οι Έλληνες πληρώνουν εδώ και μήνες πανάκριβο ρεύμα γιατί πίεσαν (!) οι ιδιώτες πάροχοι την ΔΕΗ (και πιθανότητα και την κυβέρνηση) προχώρησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μπάμπης Παπαδημητρίου.

Ο βουλευτής της ΝΔ, παραδέχθηκε ότι η ΔΕΗ υποχρεώθηκε να εφαρμόσει τη ληστρική ρήτρα αναπροσαρμογής που έχει εκτινάξει τους λογαριασμούς ρεύματος σε δυσθεώρητα ύψη, μετά από πιέσεις που ασκήθηκαν από τους ιδιώτες παρόχους.

Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, μιλώντας στο Kontra δήλωσε ότι οι ιδιώτες πάροχοι πίεσαν τη ΡΑΕ και στη συνέχεια τη ΔΕΗ προκειμένου να αρχίσει να εφαρμόζει και η δημόσια επιχείρηση τη ρήτρα αναπροσαρμογής για λόγους ανταγωνισμού.

Η ΔΕΗ, δηλαδή, αν και θα μπορούσε να μην επιβάλει τη ρήτρα, υποχρεώθηκε προκειμένου οι ιδιώτες πάροχοι να μην βρεθούν σε δυσμενή ανταγωνιστική θέση.

Μάλιστα σε ερώτηση για το εάν οι ιδιωτικές εταιρείες κυβερνούν είπε: «Μια επιρροή την έχουν»!

Κάτι που επί της ουσίας μας δείχνει ότι «κουμάντο» στη χώρα δεν κάνει η κυβέρνηση, αλλά τα ιδιωτικά συμφέροντα κάποιον!


Η παραδοχή αυτή δημιουργεί πολύ σοβαρά ερωτήματα που τόσο το Μαξίμου όσο και τα golden boys που επέλεξε να διοικούν με υπέργκους μισθούς και bonus τη ΔΕΗ, θα πρέπει να απαντήσουν. Και συγκεκριμένα:


-Ποιους πίεσαν οι ιδιώτες πάροχοι για να υιοθετήσει τη ρήτρα αναπροσαρμογής και η ΔΕΗ

-Πίεσαν το ΥΠΕΝ, τα golden boys της ΔΕΗ ή απευθείας το Μαξίμου;


Επισημαίνεται ότι η ΔΕΗ ανακοίνωσε την εφαρμογή της ρήτρας αναπροσαρμογής στις 5 Αυγούστου 2021. Ήταν τότε, πολύ πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία, που οι πάροχοι ενέργειας είχαν αρχίσει να αντιλαμβάνονται ότι οι τιμές αναμένεται να εκτοξευθούν και έτσι πίεσαν προκειμένου και η δημόσια εταιρεία ενέργειας και μεγαλύτερη του κλάδου να επιβάλει τη ρήτρα προκειμένου οι ιδιώτες πάροχοι να μην εκτεθούν με τις υπέρογκες χρεώσεις τους.


Να σημειωθεί, πάντως, ότι η αναφορά του βουλευτή της ΝΔ στη ΡΑΕ που ανέλαβε σύμφωνα με τον Μπάμπη Παπαδημητρίου να πιέσει τη ΔΕΗ για λογαριασμό των ιδιωτών παρόχων, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις ανακοινώσεις της ΡΑΕ, η οποία διευκρίνισε ότι «Η Ρήτρα Αναπροσαρμογής στις Συμβάσεις Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας αποτελεί αμιγώς και αποκλειστικά επιχειρηματική απόφαση των Προμηθευτών Ηλεκτρικής Ενέργειας και δεν «επιβλήθηκε» από τη ΡΑΕ».


Δείτε τις δηλώσεις του: 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.