Πέμπτη, Μαΐου 19

Νησί των κουνελιών: Διακοπές στην Ιαπωνία μαζί με κουνέλια

Νησί των κουνελιών: Διακοπές στην Ιαπωνία μαζί με κουνέλιαΈνα νησί στα ανοιχτά της Ιαπωνίας έχει μετατραπεί στο καταφύγιο εκατοντάδων άγριων κουνελιών που αναζητάνε ένα χάδι ή ένα σνακ καρότου από τους τουρίστες. Το νησί Okunoshima ή αλλιώς «Νησί των κουνελιών» χαρακτηρίζεται ως ένα από τα πιο χαριτωμένα νησιά, αφού πέρα από τη φυσική ομορφιά του… φιλοξενεί αμέτρητα χνουδωτά κουνέλια!

Τα τελευταία χρόνια η προσέλευση των επισκεπτών έχει απογειωθεί, καθώς οι επισκέπτες φτάνουν με ferry, με σκοπό να περικυκλωθούν από έναν «στρατό» φιλικών κουνελιών και να έρθουν σε επαφή με τη σκοτεινή ιστορία του νησιού. Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου πολέμου, το νησί Okunoshima ήταν γεμάτο με εργαστήρια έρευνας για χημικά όπλα, με την Ιαπωνία να παράγει πάνω από 6.000 τόνους δηλητηριωδών αερίων. Για συνολικά 16 χρόνια, το μέρος είχε «σβηστεί» από το χάρτη της χώρας και αποτελούσε το κρυφό μυστικό της κυβέρνησης, καθώς βρισκόταν μακριά από τον άμαχο πληθυσμό.

Εκείνη την εποχή μεταφέρθηκαν μερικά κουνέλια στο νησί ως πειραματόζωα. Με το κλείσιμο, όμως, των εργαστηρίων, τα κουνέλια απελευθερώθηκαν από τους εργαζόμενους και πολλαπλασιάστηκαν με ιλιγγιώδη ρυθμό. Ωστόσο, μια δεύτερη θεωρία αναφέρει ότι η ύπαρξη των κουνελιών οφείλεται σε μια ομάδα μαθητών που άφησαν το 1971 περίπου οχτώ κουνέλια στο δάσος του Okunoshima.

 

 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, σήμερα ζουν εκεί περισσότερα από 300 είδη κουνελιών, τα οποία έχουν μετατραπεί στην «ατραξιόν» του νησιού που έχει περίμετρο μόλις 2,5 μίλια. Πέρα από το Μουσείο και τις εγκαταλελειμμένες εγκαταστάσεις των στρατιωτικών φυλακίων, οι τουρίστες έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα μικρό γήπεδο γκολφ, χώρους κατασκήνωσης, όμορφες παραλίες και απέραντους λαχανόκηπους. Πάντως, τα τουριστικά πρακτορεία της Ιαπωνίας «πλασάρουν» την ταξιδιωτικό πακέτο με τον τίτλο: «Ας παίξουμε με τα κουνέλια»… κερδίζοντας την προσοχή των πελατών τους!

https://www.flowmagazine.gr/nisi_ton_kounelion_diakopes_stin_iaponia_mazi_me_kounelia/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .