Πέμπτη, Ιουνίου 2

Ελεύθερη η συμμορία με τα τσεκούρια και τα στιλέτα – Τους βρήκαμε να λιάζονται σε Ομόνοια και Μοναστηράκι


Ουδείς πρόθυμος ακόμα να διατάξει την σύλληψη τους

Μια εβδομάδα μετά με τις εικόνες τους να έχουν κάνει τον γύρο του διαδικτύου, η ομάδα των Πακιστανών με τα στιλέτα και τα τσεκούρια στην Αθήνα, παραμένει ασύλληπτη.

Ορισμένοι έχουν προσαχθεί σε τυχαίους αστυνομικούς ελέγχους κατά το παρελθόν, αλλά για τα τσεκούρια και τα μαχαίρια μόνο μετά την αποκάλυψη την περασμένη Δευτέρα των εικόνων, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τους. Ωστόσο, ουδείς πρόθυμος ακόμα να διατάξει την σύλληψη τους.του Μάνου Μεϊμαράκη

Κυκλοφορούν ελεύθεροι και αυτό προκύπτει από αναζήτηση και έρευνα της «δημοκρατίας» στην ευρύτερη περιοχή μεταξύ Ομόνοιας και Μοναστηρακίου την Δευτέρα (30/5).



Σύμφωνα με δική μας έρευνα λοιπόν, την Δευτέρα το απόγευμα (30/5), αρκετά μέλη της συγκεκριμένης ομάδας των αλλοδαπών βρέθηκε σε ένα από τα γνωστά της στέκια στην καρδιά της Αθήνας, ενώ λίγο αργότερα εντοπίσθηκε εκ νέου σε περιοχή υψηλής επισκεψιμότητας τουριστών, αποφεύγοντας επιμελώς αστυνομικά μπλόκα σε Μοναστηράκι και Ομόνοια.

Πιό συγκεκριμένα, ενώ κανείς θα περίμενε μια εβδομάδα μετά να έχουν συλληφθεί άπαντες για λόγους δημόσιας ασφάλειας που μόνο στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν καταλαβαίνουν…, περί ώρας 19:50 εχθές Δευτέρα (30/05) ο φερόμενος ως επικεφαλής της ομάδας (αυτός με το τσεκούρι) φορώντας ψαράδικο παντελόνι σε μπλέ αμερικάνικη παραλλαγή και μαύρο t-shirt βρισκόταν στην πλατεία Ομονοίας.

Εκεί έμεινε για λίγη ώρα μαζί με άλλα άτομα. Στη συνέχεια από κοινού με ακόμα τρία άτομα κινήθηκαν για λίγα μέτρα επί της Αγίου Κωνσταντίνου. Στάθηκαν για περίπου ένα λεπτό στο φανάρι, σαν να ήθελαν να περάσουν στην απέναντι πλευρά, δηλαδή προς την οδό Αθηνάς, όμως άλλαξαν κατεύθυνση και συνέχισαν προς την οδό Σωκράτους.
Στιγμιότυπο από την εξόρμηση της ΕΛ.ΑΣ την Δευτέρα το απόγευμα (30/5) σε Μοναστηράκι και Ομόνοια

Ταυτόχρονα, στην πλατεία Μοναστηρακίου βρισκόταν σε εξέλιξη αστυνομική εξόρμηση με την παρουσία και αστυνομικού σκύλου, επιχείρηση κατά την διάρκεια της οποίας έγιναν και προσαγωγές ατόμων. Μετά την επιχείρηση στο Μοναστηράκι, οι αστυνομικές δυνάμεις κινήθηκαν μέσω της οδού Αθηνάς προς την πλατεία Ομονοίας. Όταν έφταναν στην Ομόνοια, η πλατεία Ομονοίας είχε ήδη σχεδόν αδειάσει.

Η παρέα των τεσσάρων μεταξύ των οποίων και ο «τσεκουροφόρος» με το χαρακτηριστικό ξυρισμένο φρύδι, αποφεύγοντας την οδό Αθηνάς και κινούμενοι στα στενά παράλληλα αυτής, λίγο αργότερα εμφανίζονταν στην πλατεία Μοναστηρακίου.

Από αστυνομικές πηγές, μετά το πρώτο ρεπορτάζ της περασμένης Δευτέρας για την προκλητική παρουσία τους με τα τσεκούρια, τα μαχαίρια και στιλέτα ανάμεσα σε ανυποψίαστους τουρίστες μέσα στην καρδιά της Αθήνας, προέκυψε ότι η «συμμορία» είναι γνωστή στην Αστυνομία.
Ο «τσεκουροφόρος» σε άλλη επίδειξη δύναμης με μαχαίρι λάμας περίπου 15 εκατοστών στην Ομόνοια

Η πληροφορία διασταυρώνεται και με βίντεο το οποίο ανέβασαν σε δημοφιλή πλατφόρμα όταν προ ημερών, ένας μέλος της ομάδας είχε προσαχθεί με τους υπόλοιπους να περιμένουν έξω από το κρατητήριο μέχρι να αφεθεί ελεύθερος. Μάλιστα κατά την κράτηση του οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι έχει ψώρα.

Πιό συγκεκριμένα όμως, μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε – οι εικόνες τους με τα τσεκούρια και τα στιλέτα έκαναν τον γύρο του διαδικτύου – έγινε γνωστό ότι θα σχηματιζόταν δικογραφία σε βάρος τους και θα ζητούνταν από τον Εισαγγελέα να εκδώσει εντάλματα σύλληψης. Όπως όλα δείχνουν και από την επιτόπια δική μας έρευνα, εντάλματα σε βάρος των ανωτέρω άγνωστο αν έχουν εκδοθεί, πάντως δεν έχουν εκτελεσθεί.

Αξίζει να αναρωτηθεί κανείς αν τα εντάλματα σύλληψης τους είναι πράγματι απαραίτητα όταν είναι γνωστό ότι τα άτομα αυτά φέρουν συνεχώς επάνω τους μαχαίρια και στιλέτα.

Προφανώς, δεν φεύγουν από τα σπίτια τους όλοι μαζί για να συναντηθούν στην Ομόνοια ή στον σταθμό Λαρίσσης για να πάνε στην Ακρόπολη κι εκεί κατά τύχη βρίσκουν όλοι από ένα στιλέτο και ανεβάζουν βίντεο στο διαδίκτυο. Ή δεν δίνουν ραντεβού στην Ομόνοια να βγάλουν μια ομαδική σέλφι με τα στιλέτα στο συντριβάνι, επιστρέφουν στο σπίτι να τα αφήσουν και ξαναγυρίζουν στην Ομόνοια για να φωτογραφηθούν με ανυποψίαστες τουρίστριες!..

Επιπλέον, από το γεγονός ότι παραμένουν ασύλληπτοι, κατανοεί κανείς πως δεν έχουν ερευνηθεί ούτε οι κατοικίες τους αλλά ούτε και τα όπλα τα οποία φέρουν ώστε να διαπιστωθεί αν σχετίζονται με εγκληματικές ενέργειες.

Η ιστορία τους έχει «διαβαστεί» από χιλιάδες άτομα και σε δεκάδες αραβικές ομάδες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης με νόμιμους μετανάστες και πρόσφυγες να ζητούν την σύλληψη τους, ενώ διαμαρτύρονται για την πρωτοφανή αδιαφορία της Ελληνικής Αστυνομίας τονίζοντας παράλληλα ότι στην Τουρκία αυτοί δεν θα τολμούσαν να κυκλοφορούν με μαχαίρια και τσεκούρια και θα είχαν συλληφθεί την ίδια στιγμή που θα το τολμούσαν.

Στην Ελλάδα όμως όσοι απολαμβάνουν υποδοχή «πρόσφυγα» και βγαίνουν σεργιάνι με στιλέτα και τσεκούρια μέρα μεσημέρι στις γειτονιές της Αθήνας δεν συλλαμβάνονται. Ήδη, ο «αρχηγός» έχει στην κατοχή του δελτίο αιτούντος άσυλο, είναι πολύ πιθανόν αιτούνες άσυλο να είναι είναι και οι υπόλοιποι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ίδια ώρα το απόγευμα προς βράδυ της Δευτέρας (30/5) κατά την οποία βρίσκονταν σε εξέλιξη αστυνομικές εξορμήσεις σε Μοναστηράκι και Ομόνοια, στoν Άγιο Παντελεήμονα έπεφτε στο έδαφος με τραύμα από μαχαίρι έπειτα από συμπλοκή ένας αλλοδαπός. Ευτυχώς επέζησε, αλλά είχε την ατυχία να είναι άνθρωπος και όχι… γάτα, ώστε να κινητοποιηθεί σύμπασα η Αστυνομία για την σύλληψη αυτών που τον μαχαίρωσαν.

Άγνωστο πόσες εκατοντάδες μαχαίρια και στιλέτα γυρίζουν στην Αθήνα σε ώρες αιχμής. Αποκλείεται να συνδέεται με το περιστατικό η ομάδα των Πακιστανών, καθώς εκείνη την ώρα βρίσκονταν στην Ομόνοια.

Σε κάθε περίπτωση και όσο οι συγκεκριμένοι κυκλοφορούν ελεύθεροι ανάμεσα σε χιλιάδες τουρίστες σε Μοναστηράκι, Ομόνοια, Ακρόπολη, σταθμό Λαρίσης, Βικτώρια, Αττική, κ.α., αν οι κύριοι υπουργός και υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, αλλά και ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ εγγυώνται προσωπικά ότι δεν πρόκεται να μαχαιρώσουν κανέναν και απλά λιάζονται, να αναλάβουν και την πλήρη ευθύνη για την μη σύλληψη τους, διότι εμφανίζονται δημόσια με τα τσεκούρια και τα στιλέτα σε αρκετές περιοχές της Αθήνας ήδη από τον Οκτώβριο.

newsbreak.gr
https://taxalia.blogspot.com/2022/05/blog-post_3528.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .