Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022

Λάβρος ο Ματέο Σαλβίνι: “Τα νησιά της Ελλάδας ανήκουν στην Ελλάδα – Δεν χρειάζεται κανείς να το διευκρινίσει”

σαλβινι

Ο Ματέο Σαλβίνι σχολίασε την αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα έναντι της Ελλάδας με τις επαναλαμβανόμενες υπερπτήσεις των τελευταίων ημερών, με τον ίδιο να τονίζει ότι η Άγκυρα επιδιώκει επιστροφή στην Οθωμανική αυτοκρατορία και να ξεκαθαρίζει ότι τα νησιά του Αιγαίου είναι ελληνικά.

«Τα νησιά της Ελλάδας ανήκουν στην Ελλάδα και δεν χρειάζεται κανείς, ούτε να το διευκρινίσει. Όταν η Τουρκία κάνει συγκεκριμένες επιλογές, υπερβαίνοντας τα εσκαμμένα, πρέπει να τονίζουμε με σαφήνεια ότι δρα μόνο εξ ονόματός της και ότι η επιστροφή στην Οθωμανική αυτοκρατορία δεν είναι, θα έλεγα, στην ημερήσια διάταξη της ατζέντας μας», είπε χαρακτηριστικά ο γραμματέας της Λέγκα, απαντώντας σε ερώτηση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, σχετικά με την τουρκική προκλητικότητα.

Επίσης, υπογράμμισε ότι είχε συνάντηση τον Τούρκο πρέσβη στην Ρώμη, παρά το ότι ο ίδιος διατηρεί αποστάσεις και ασκεί κριτική στην Άγκυρα, με στόχο να συζητήσει πρωτοβουλίες που μπορεί να συμβάλουν στον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.

«Θα ήθελα οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις να μπορούσαν να γίνουν στο Βατικανό, έστω και αν ξέρω ότι υπάρχουν προβλήματα με την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας. Αλλιώς μπορούν να πραγματοποιηθούν στην Κωνσταντινούπολη ή και σε ένα νησί του Αιγαίου. Το θέμα, είναι να φτάσουμε σε ουσιαστικό αποτέλεσμα», είπε ο Σαλβίνι, σε συνέντευξη τύπου στην Ένωση Ξένων Ανταποκριτών της Ρώμης.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.