Κυριακή 26 Ιουνίου 2022

Το «Turkaegean» εις βάρος του ελληνικού τουρισμού

Το «Turkaegean» εις βάρος του ελληνικού τουρισμού

Της Ιωάννας Καβανόζη 

Μεγάλη διαφημιστική καμπάνια έχει ξεκινήσει ο τουρκικός οργανισμός τουρισμού εις βάρος του ελληνικού τουρισμού, αφού χρησιμοποιούν ως τίτλο στην διαφημιστική τους καμπάνια «TURKAEGEAN» ή αλλιώς το τουρκικό Αιγαίο.

Οι ΗΠΑ ωστόσο, έχουν απορρίψει το αίτημα της Τουρκίας για κατοχύρωση του ονόματος «Turkaegean», όμως η Επιτροπή Δικαιωμάτων της ΕΕ έχει δώσει την έγκριση της στην γείτονα χώρα

να χρησιμοποιεί τον όρο «Turkaegean» για τουριστικούς λόγους από τις 15 Δεκεμβρίου 2021,με ημερομηνία λήξης 16 Ιουλίου 2031.

Αυτή η έγκριση σίγουρα θα βλάψει τον τουρισμό της χώρας μας. Άλλωστε, η Τουρκία έχει επενδύσει αρκετά στην διαφημιστική καμπάνια χρησιμοποιώντας τον όρο «Turkaegean» μεταφρασμένο σε πολλές ευρωπαϊκές γλώσσες έτσι ώστε να προσεγγίσει όσο το δυνατόν περισσότερους τουρίστες.

Ωστόσο, περιμένουμε να δούμε αν την έγκριση της Επιτροπής Δικαιωμάτων της ΕΕ, ο Τούρκος πρωθυπουργός την χρησιμοποιήσει μόνο για τον τουρισμό ή και για να συνεχίσει την αμφισβήτηση της ελληνικότητας του Αιγαίου.

Παρακολουθήστε τη διαφημιστική καμπάνια :

 

 https://www.zougla.gr/greece/article/to-turkaegean-is-varos-tou-elinikou-tourismou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.