Κυριακή, Ιουνίου 26

Το «Turkaegean» εις βάρος του ελληνικού τουρισμού

Το «Turkaegean» εις βάρος του ελληνικού τουρισμού

Της Ιωάννας Καβανόζη 

Μεγάλη διαφημιστική καμπάνια έχει ξεκινήσει ο τουρκικός οργανισμός τουρισμού εις βάρος του ελληνικού τουρισμού, αφού χρησιμοποιούν ως τίτλο στην διαφημιστική τους καμπάνια «TURKAEGEAN» ή αλλιώς το τουρκικό Αιγαίο.

Οι ΗΠΑ ωστόσο, έχουν απορρίψει το αίτημα της Τουρκίας για κατοχύρωση του ονόματος «Turkaegean», όμως η Επιτροπή Δικαιωμάτων της ΕΕ έχει δώσει την έγκριση της στην γείτονα χώρα

να χρησιμοποιεί τον όρο «Turkaegean» για τουριστικούς λόγους από τις 15 Δεκεμβρίου 2021,με ημερομηνία λήξης 16 Ιουλίου 2031.

Αυτή η έγκριση σίγουρα θα βλάψει τον τουρισμό της χώρας μας. Άλλωστε, η Τουρκία έχει επενδύσει αρκετά στην διαφημιστική καμπάνια χρησιμοποιώντας τον όρο «Turkaegean» μεταφρασμένο σε πολλές ευρωπαϊκές γλώσσες έτσι ώστε να προσεγγίσει όσο το δυνατόν περισσότερους τουρίστες.

Ωστόσο, περιμένουμε να δούμε αν την έγκριση της Επιτροπής Δικαιωμάτων της ΕΕ, ο Τούρκος πρωθυπουργός την χρησιμοποιήσει μόνο για τον τουρισμό ή και για να συνεχίσει την αμφισβήτηση της ελληνικότητας του Αιγαίου.

Παρακολουθήστε τη διαφημιστική καμπάνια :

 

 https://www.zougla.gr/greece/article/to-turkaegean-is-varos-tou-elinikou-tourismou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .