Πέμπτη, Ιουλίου 7

O Mπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε την παραίτησή του: «Είναι ώρα για έναν νέο ηγέτη στους Συντηρητικούς»

 Σκοπεύει να παραμείνει στη θέση του μόνο μέχρι να επιλεγεί ο νέος πρωθυπουργός

Ανανέωση: (14:30)

Ο Βρετανός υπουργός Μπορις Τζόνσον ανακοίνωσε πριν από λίγο την παραίτηση του από την ηγεσία των Τόρις.

«Είναι η επιθυμία του συντηρητικού κόμματος να υπάρξει ένας νέος ηγέτης και αυτή η διαδικασία πρέπει να ξεκινήσει από τώρα»

Ο κ. Τζόνσον δήλωσε ότι αποχωρεί από την ηγεσία του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος και σκοπεύει να παραμείνει στη θέση του πρωθυπουργού μέχρι την εκλογή του διαδόχου του στην οδό Ντάουνινγκ.

Παράλληλα ετοίμασε λίστα στελεχών που θα καταλάβουν τις θέσεις όσων έχουν παραιτηθεί στον ανώτερο κυβερνητικό μηχανισμό.

«Είναι σαφής η πρόθεση της κοινοβουλευτικής ομάδας να αρχίσει η διαδικασία αλλαγής της ηγεσίας του κόμματος. Ο λόγος δεν είναι ότι ήθελα να το κάνω, καθώς προτιμούσα να συνεχίσω το έργο μου για το οποίο είμαι και ιδιαιτέρως υπερήφανος. Είναι επώδυνο που δεν μπορώ να δω την ολοκλήρωση του έργου μου και της θητείας μου, αλλά στην πολιτική κανείς δεν είναι αναντικατάστατος», δήλωσε.

«Θέλω να πω στον λαό της Ουκρανίας επίσης ότι θα συνεχίσουμε να σας στηρίζουμε για όσο χρειαστεί», έσπευσε να υπογραμμίσει.

«Ξέρω ότι θα υπάρχουν πολλοί που θα ανακουφιστούν, ενώ άλλοι θα απογοητευθούν που αποχωρώ από την καλύτερη δουλειά στον κόσμο, την πρωθυπουργία», είπε ο κ. Τζόνσον.

Σύμφωνα με πληροφορίες του BBC, το Συντηρητικό Κόμμα (που κυβερνά εδώ και 12 συνεχή χρόνια τη Βρετανία) θα έχει τώρα δύο εβδομάδες ώστε να συλλέξει υποψηφιότητες, να καταλήξει στους δύο επικρατέστερους και να τους θέσει στην επιλογή των μελών των «Τόρις», πριν τη θερινή διακοπή.

———————————————————————–

Από λεπτό σε λεπτό αναμένονται οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον.

Προηγουμένως είχαν ανακοινωθεί νέα μέλη της κυβέρνησής του η οποία όπως φαίνεται θα έχει υπηρεσιακό χαρακτήρα.

 pronews.gr στο Instagram

Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η τέταρτη κυβέρνηση που πέφτει στην Ευρώπη ως απόρροια της πανδημίας και του πολέμου στην Ουκρανία μετά από Γερμανία, Γαλλία και Βουλγαρία (οι δύο τελευταίες έχουν πλέον μειοψηφικές κυβερνήσεις).

https://www.pronews.gr/kosmos/diethnis-politiki/deite-live-to-diaggelma-tou-mporis-tzonson-gia-tin-paraitisi-tou/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .