Πέμπτη, Αυγούστου 11

Ασανσέρ: Δύο αλλαγές που πρέπει να γίνουν άμεσα για να αποφύγουμε νέους θανάτους

Ο τραγικός θάνατος του 26χρονου στις Σέρρες σε ασανσέρ κινητοποιεί εκ νέου την Πανελλήνια Ένωση Τεχνικών. Οι οδηγίες που δίνει.

Ασανσέρ: Δύο αλλαγές που πρέπει να γίνουν άμεσα για να αποφύγουμε νέους θανάτους 

Την άμεση τοποθέτηση εσωτερικής πόρτας στα ασανσέρ και την πιστοποίηση καλής λειτουργίας όλων ανελκυστήρων ζητά η Πανελλήνια Ένωση Τεχνολογίας Ανελκυστήρων.

Ειδικότερα, με αφορμή το δυστύχημα στις Σέρρες με έναν 26χρονο που βρήκε τραγικό θάνατο η Ένωση σημειώνει ότι «δυστυχώς, η χώρα μας αποτελεί μέχρι και σήμερα την εξαίρεση στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι όπου η εσωτερική θύρα στους ανελκυστήρες, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι και απαραίτητη προϋπόθεση της εγκατάστασής τους. Παρά τις πολλαπλές οχλήσεις μας προς την Πολιτεία δεν έχει καταστεί δυνατό να επιβληθεί με σχετική νομοθετική ρύθμιση η τοποθέτηση εσωτερικής

θύρας σε όλους, ανεξαιρέτως, τους ανελκυστήρες, με αποτέλεσμα να συμβαίνουν συχνά ατυχήματα που κατά καιρούς, όπως εν προκειμένω αποβαίνουν μοιραία για τη ζωή του επιβάτη»

Και συμπληρώνει: «Η Π.Ε.Τ.Α.Κ. στο πλαίσιο του θεσμικού της ρόλου, καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για να βελτιωθεί η ασφάλεια των επιβατών των ανελκυστήρων. Οι προτάσεις μας είναι πολλές και συνοψίζονται σε δύο ενέργειες:

1) Υποχρεωτική τοποθέτηση εσωτερικής θύρας σε όλους τους ανελκυστήρες που μεταφέρουν επιβάτες, ανεξαρτήτως μεγέθους, όγκου, διάστασης, ηλικίας, τύπου κ.τ.λ.

2) Πιστοποίηση όλων των ανελκυστήρων της ελληνικής επικράτειας σύμφωνα με τα όσα ορίζει η σχετική νομοθεσία και επιβολή αυστηρών προστίμων σε όσους δε συμμορφώνονται με αυτήν.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνολογίας Ανελκυστήρων και Κυλιόμενων Κλιμάκων (Π.Ε.Τ.Α.Κ.), με αφορμή τον τραγικό και άδικο θάνατο του νεαρού επιβάτη, επιθυμούμε να διαβεβαιώσουμε το επιβατικό κοινό του θα συνεχίσουμε να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια και θα ασκήσουμε κάθε δυνατή πίεση, εντός των ορίων του θεσμικού μας ρόλου, προς κάθε αρμόδια υπηρεσία προκειμένου να εκμηδενισθεί η πιθανότητα επανάληψης ανάλογου συμβάντος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .