Ανησυχία για την κατάσταση της υγείας της βασίλισσας Ελισάβετ έχουν πυροδοτήσει οι «ασυνήθιστες», καθημερινές επισκέψεις του πρίγκιπα Καρόλου στο κάστρο Μπαλμόραλ στη Σκωτία, όπου βρίσκεται η βασίλισσα.

Η βασίλισσα Ελισάβετ περνά κάθε χρόνο τις θερινές της διακοπές στο κάστρο Μπαλμόραλ. Συνήθως την υποδέχονται εκεί με ένα μεγάλο πάρτι, αλλά αυτή τη φορά η γιορτή στις αρχές Αυγούστου ματαιώθηκε, ενώ η βασίλισσα απουσιάζει και από τις κυριακάτικες λειτουργίες – αν και αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της στους ετήσιους αγώνες Braemar το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Φαίνεται, όπως σχολιάζουν βρετανικά ΜΜΕ, πώς αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα υγείας, λόγος για τον οποίο ο πρίγκιπας Κάρολος περνά καθημερινά για να δει τη μητέρα του.

«Όλοι νομίζουν ότι βλέπονται διαρκώς, αλλά αυτό δεν ισχύει», λέει η Ingrid Seward, ειδική σε θέματα που αφορούν στη βασιλική οικογένεια του περιοδικού Majesty.

Kανονικά οι επισκέψεις κανονίζονται μέσω του προσωπικού, αλλά αυτή την περίοδο ο Κάρολος επισκέπτεται σχεδόν καθημερινά τη βασίλισσα Ελισάβετ, όπως μεταδίδει η εφημερίδα The Sun. «Είναι πολύ ασυνήθιστο για τον πρίγκιπα Κάρολο να κάνει αυτού του είδους τις αυτοσχέδιες επισκέψεις για να δει τη μητέρα του. Ο Κάρολος είναι ένας πολύ στοχαστικός άνθρωπος και σε ποιον άλλο μπορεί να βασιστεί τώρα που έφυγε ο πρίγκιπας Φίλιππος;», συνέχισε η Seward.

Θα διορίσει τον νέο πρωθυπουργό στο κάστρο του Μπαλμόραλ

Όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, δεν αναμένεται η βασίλισσα να είναι σε θέση να επιστρέψει τον Σεπτέμβριο στο Λονδίνο για το διορισμό του νέου πρωθυπουργού της Βρετανίας. Όπως φαίνεται, ο διάδοχος του Μπόρις Τζόνσον θα χρειαστεί να ταξιδέψει μέχρι τη Σκωτία για να ορκιστεί ενώπιον της βασίλισσας Ελισάβετ στο Μπαλμόραλ.

Θα είναι η πρώτη φορά στα 70 χρόνια της βασιλείας της που η Ελισάβετ θα αναγκαστεί να υποδεχθεί ένα νέο πρωθυπουργό εκτός των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ. Πηγή ανέφερε στη Sun ότι «έγιναν συστάσεις στη βασίλισσα να αποφεύγει τα ταξίδια. Ορισμένες από τις αρμοδιότητές της μπορεί να εκπληρώσει ο Κάρολος ως διάδοχος του θρόνου, αλλά η βασίλισσα Ελισάβετ επιμένει να διορίσει αυτή το νέο πρωθυπουργό. Ουδείς μπορεί, φυσικά, να της υπαγορέψει τι θα κάνει, αφού σε τελευταία ανάλυση η απόφαση είναι δική της».


 in.gr