Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 12

Ήταν όραμα… έγινε πράξη!

Ήταν όραμα… έγινε πράξη!

Του Strange Attractor

Το είδαμε επιτέλους και αυτό. Την πρεμιέρα της περίφημης πανεπιστημιακής αστυνομίας (ΟΠΠΙ), που υπάρχει στελεχωμένη εδώ και 2 χρόνια, αλλά που μέχρι σήμερα τα στελέχη της απλά «εκπαιδεύονταν».

Μια «αστυνομία» που θα έπρεπε να υπάρχει στα ΑΕΙ της χώρας εδώ και δεκαετίες, όπως υπάρχει σε όλα τα «ιδρύματα» της αναπτυγμένης Δύσης, αλλά που οι αγκυλώσεις της «ακαδημαϊκής» κοινότητας, οι ιδεοληψίες των φοιτητικών παρατάξεων, και η εν γένει «αντιαστυνομική» αριστερόστροφη

κουλτούρα της ελληνικής κοινωνίας, λόγω ιστορικών καταλοίπων, την έκανε όνειρο απραγματοποίητο.

Μέχρι που καθάρισε ο Κυριάκος!

Ο οποίος έχοντας «μορφωθεί» στην Εσπερία ξέρει πολύ καλά πως τα εκεί πανεπιστήμια όχι μόνο δεν έχουν μπαχαλάκηδες και γκράφιτι, όχι μόνο δεν είναι άντρα εγκληματικότητας και άσυλα κακοποιών εξωπανεπιστημιακών, αλλά αποτελούν κέντρα πολιτισμού και πνευματικής καλλιέργειας, κυρίως επειδή προστατεύονται από (ένοπλα) πανεπιστημιακά αστυνομικά σώματα.

Αυτά όμως στην Εσπερία που λέγαμε…

Στα καθ’ ημάς, που έχουμε ιδιωτικά νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια, και ΙΕΚ, ακόμη δε δεχόμαστε ιδιωτικά πανεπιστήμια, για λόγους που ποτέ μα ποτέ δεν κατάλαβα ο έρμος, και θα δεχθούμε «μπασκίνες» στα ΑΕΙ μας; Τι μας λέτε καλέ;

Και ας μη βιαστεί κάποιος κακότροπος να πει ότι εκεί στη Δύση αστυνομίες έχουν μόνο τα ιδιωτικά κερδοσκοπικά πανεπιστήμια, διότι αυτό δεν ισχύει.

Αστυνομία υπάρχει και στα πολιτειακά ΑΕΙ και κολέγια κλπ., των ΗΠΑ, αλλά και σε όλα τα πανεπιστήμια, διάσημα και μη,  του Καναδά, από τα  οποία κανένα ΔΕΝ είναι ιδιωτικό.

Τέλος πάντων, η πολυπόθητη αρχή έγινε προχθές. Και μάλιστα αλά νεοελληνικά, δηλαδή με επεισόδια.

Η εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας στα πλαίσια του εφαρμοστικού νόμου για την ασφάλεια των ΑΕΙ έγινε μαζί με την τοποθέτηση καμερών και συστημάτων ελεγχόμενης εισόδου (τουρνικέ).

Το αποτέλεσμα; Στο ΑΠΘ οι γνωστοί άγνωστοι φρόντισαν να καταστρέψουν τα τουρνικέ, και οργάνωσαν διαδηλώσεις εναντίον του νέου σώματος.

Μάλιστα σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των ΜΜΕ, η  εμφάνιση των ανδρών της ΟΠΠΙ στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στου Ζωγράφου, συνοδεύτηκε από επεισόδια αλλά και από διάθεση ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων που περικύκλωσαν τη διμοιρία της νεοσύστατης υπηρεσίας για να μη δεχτεί επίθεση. Όταν ομάδα φοιτητών προσέγγισε τη διμοιρία της Ο.Π.Π.Ι. επενέβησαν τα ΜΑΤ και τότε ξέσπασαν επεισόδια, που είχαν ως αποτέλεσμα να αποσυρθούν οι άντρες της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας.

Έτσι, οι νέοι αυτοί αστυνομικοί (άοπλοι, αλλά εφοδιασμένοι  με σφυρίχτρα) βρέθηκαν απέναντι σε μια πρώτη γεύση του τι έχουν να πάθουν στο μέλλον.

Και λέω στο μέλλον διότι προχθές τους συνόδευαν πάνοπλες διμοιρίες μπαρουτοκαπνισμένων ΜΑΤ για τον φόβο των Ιουδαίων.

Ναι, αλλά έτσι δε γίνεται δουλειά.

Αν χρειάζεται μια διμοιρία ΜΑΤ να συνοδεύει 10 στελέχη της ΟΠΠΙ, τότε ποιος ο λόγος ύπαρξης του νέου σώματος;

Που για να λέμε τη σκληρή αλήθεια, μέχρι και τα ΜΑΤ θα πρέπει να συνοδεύονται από άλλα ΜΑΤ (ή ΛΟΚατζήδες) αν είναι να μπει τάξη στα ελληνικά μπουρδ… ΑΕΙ.

Οπότε τι μέλει γενέσθαι;

Ένα ακόμη πυροτέχνημα των «αρίστων» που σύντομα θα ξεθωριάσει;

Κρέας για τα κανόνια για λόγους ψηφοθηρικούς; Μάλλον.

Όπως το άλλο πυροτέχνημα, με το άλλο αστυνομικό σώμα, εκείνο της ΟΔΟΣ… με άοπλα(χα χα)  στελέχη, και με στιλάτες μοδάτες στολές,  που θα περιφρουρούν (λέμε τώρα) τις πορείες και τις διαδηλώσεις, και το οποίο υπάρχει και λειτουργεί εδώ και 2 χρόνια, έλα όμως που σε κάθε διαδήλωση που γίνεται, και οι μολότοφ πέφτουν σαν χαλάζι,  πάλι τα παλιά καλά ΜΑΤ βλέπω να καθαρίζουν τη μπουγάδα (ναι, εκείνα τα ΜΑΤ που θα καταργούσε ο Σύριζας).

Η όλη αυτή περίπτωση με τα νέα άοπλα αστυνομικά σώματα (γίνεται ένα και για τα ΜΜΜ λένε) μου θυμίζει την πρόταση «σοβαρών» πολιτικών, τότε επί Καραμανλή (του άοκνου) όταν σχεδόν μέρα παρά μέρα γινόταν κι από μια ληστεία σε χρηματαποστολή, και κάποιοι κυβερνητικοί φωστήρες πρότειναν οι χρηματαποστολές (ιδιωτικών εταιριών) να συνοδεύονται από περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ!

Μιλάμε για διανοητές, όχι αστεία…

Πάντως, αν πιστέψω τα ρεπορτάζ, στελέχη της ΕΛ.ΑΣ και του υπουργείου Προ.Πο όψιμα σημειώνουν ότι εν μέσω ενός τεταμένου κλίματος στα ΑΕΙ οι περιπολίες των ανδρών της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας εγκυμονούν κινδύνους για το στελεχιακό δυναμικό, το οποίο είναι ευάλωτο σε επιθέσεις.

Τι μας λέτε;

Σε λίγο θα μας πείτε πως ανακαλύφθηκε και η Αμερική…

Εν τω μεταξύ, ο σχεδιασμός,  λένε τώρα οι αρμόδιοι (που ξάφνου έγιναν ρεαλιστές) είναι η ΟΠΠΙ να λειτουργεί στα ΑΕΙ ως ομάδα επιτήρησης και όχι καταστολής, αφού οι άντρες και οι γυναίκες που στελέχωσαν την υπηρεσία δεν έχουν εμπειρία διαχείρισης έκτακτων καταστάσεων, πόσο μάλλον διαχείρισης πλήθους ή αντιμετώπισης επικίνδυνων καταστάσεων.

Και θα ρωτήσει κάποιος  αφελής, μα καλά… 2 χρόνια τώρα σε τι τους εκπαιδεύατε; Αλλά απάντηση δε θα πάρει.

Ήταν όραμα, έγινε πράξη, όπως λέει ο φίλος μου ο Σούλης, γνωστός χειροκροτητής του Κυριάκου, που κατάφερε να «χώσει» στη νέα υπΕρεσία τον γιόκα του.

Το αν το παλικάρι κινδυνεύει τώρα να τρώει ξύλο από τους μπαχαλάκηδες μέρα παρά μέρα ποσώς απασχολεί τον Σούλη. Τα «μισθά» να πέφτουν κι ας καεί το πελεκούδι…

«Τι να τον έκανα δηλαδή; Ντελιβερά; Δεν υπάρχει πια και η Αγροφυλακή να βολευτούν τα παιδιά μας…» μου λέει περίλυπος.

Έτσι λοιπόν έχει η κατάσταση.

Ρεκόρ (όλων των εποχών)  διορισμένων μετακλητών «συμβούλων» και παρατρεχάμενων, ΜΚΟ που χρηματοδοτούνται από το κράτος κι ακόμη καταγράφονται (τι απέγινε εκείνος ο Κουμουτσάκος άραγε;), «Ανεξάρτητες» Αρχές που όμως πληρώνονται από τον δημόσιο κορβανά, ιδιωτικές εταιρίες φίλων επιχειρηματιών που βαφτίζονται «εθνικοί πυλώνες» και ρουφάνε κρατικό χρήμα, ιδιωτικά ΜΜΕ που ζουν από λίστες Πέτσα, και τέλος «άοπλα» αστυνομικά σώματα, με χιλιάδες προσληφθέντες, που όμως χρειάζονται αστυνομική συνοδεία για να επιτελέσουν το «αστυνομικό» έργο τους…

Μόνο στο Αιλάντα των φιλελεύθερων αντικρατιστών κατά τα άλλα «αρίστων»!

Και που είμαστε ακόμη…

ΥΓ- Σε άλλα νέα, μετά από καιρό  έκανε ηχηρή επανεμφάνισή ο υπουργός Υπανάπτυξης.

Και όχι μόνο τοποθετήθηκε με στόμφο ηγέτη στα ζητήματα αρμοδιότητάς του, δηλώνοντας πως ο ερχόμενος χειμώνας θα είναι αντίστοιχος εκείνου του 1942 οπότε καλά θα κάνουμε να ψάξουμε εναλλακτικές μεθόδους θέρμανσης, αλλά μας ενημέρωσε και πως ο διάσημος Μαρσέλο απέρριψε προτάσεις μεγάλων ομάδων προκειμένου να έρθει στον ΟΣΦΠ, επειδή η Ελλάδα με τιμονιέρη τον Κυριάκο αποτελεί μοναδικό φάρο ανάπτυξης σε παγκόσμιο επίπεδο… ή κάπως έτσι.

ΚΕΡΔΑΜΕ!!!

 https://antinews.gr/%ce%ae%cf%84%ce%b1%ce%bd-%cf%8c%cf%81%ce%b1%ce%bc%ce%b1-%ce%ad%ce%b3%ce%b9%ce%bd%ce%b5-%cf%80%cf%81%ce%ac%ce%be%ce%b7/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .