Τρίτη, Οκτωβρίου 4

Μην το φάτε, ρίξτε το στη λεκάνη: Το σπιτικό κόλπο για να απαλλάξετε τη τουαλέτα σας από το πουρί σε 2′

24a929_939fd5_

Δοκιμάστε σήμερα αυτό το εύκολο τρικ με το γιαούρτι και δείτε τι θα συμβεί στη λεκάνη της τουαλέτας σας.

Τι θα χρειαστείτε

Για λεκάνη που αστράφτει θα χρειαστείτε απλά…λίγο ληγμένο γιαούρτι.

Πώς θα το χρησιμοποιήσετε

Απλώστε ληγμένο γιαούρτι μέσα στη λεκάνη σας και αφήστε το να δράσει για όλο το βράδυ. Το επόμενο πρωί χρησιμοποιήστε μια βούρτσα για να τρίψετε την λεκάνη σας. Αυτό που θα παρατηρήσετε είναι πως το πουρί θα εξαφανιστεί χωρίς να χρειαστεί να τρίψετε ιδιαίτερα.

Για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό Το γιαούρτι περιέχει προβιοτικά που βοηθούν τον οργανισμό μας να λειτουργεί σωστά…σε όλους τους τομείς. Το ίδιο συμβαίνει λοιπόν όταν βάζετε γιαούρτι σε σωλήνες και λεκάνες στο σπίτι σας.

Τα βακτήρια και τα ένζυμα που υπάρχουν μέσα στο γιαούρτι διασπούν τα λίπη και όλες τις βρομιές. Χρησιμοποιήστε, λοιπόν, το γιαούρτι για να συντηρείτε καθαρούς τους σωλήνες σας αλλά και για αστραφτερή λεκάνη εύκολα, γρήγορα και πολύ οικονομικά.

Η «συνταγή» του αφανισμού μούχλας και υγρασίας από τα πλακάκια του μπάνιου: Ο μυστικός συνδυασμός λεμονιού και ξυδιού
Η μούχλα στους αρμούς του μπάνιου αρχίζει να εμφανίζεται όταν ένας χώρος δεν αερίζεται καλά. Και επειδή η μούχλα είναι επικίνδυνη για την υγεία καλό θα είναι να λάβετε τα μέτρα σας και να την αντιμετωπίσετε. Με την ευκαιρία, δείτε το οικολογικό καθαριστικό για φούρνο “λαμπίκο”.

Για να καθαρίσετε, λοιπόν, τους αρμούς θα χρειαστείτε ένα ζευγάρι γάντια, χλωρίνη και ένα βαμβακερό πανί. Ξεκινήστε φορώντας τα γάντια σας και ρίχνοντας χλωρίνη στο πανί. Αρχίστε να τρίβετε ελαφρώς. Αφήστε τη χλωρίνη να δράσει για μερικές ώρες και έπειτα ξεπλύνετε με μπόλικο νερό. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία αν δεν δείτε αποτέλεσμα ή αν η μούχλα επιμένει.

Ένας άλλος τρόπος για να διώξετε τη μούχλα είναι να χρησιμοποιήσετε παχύρρευστη χλωρίνη και να τρίψετε σχολαστικά τους αρμούς με μία παλιά οδοντόβουρτσα. Αφήστε και πάλι τη χλωρίνη να δράσει για μερικές ώρες και έπειτα ξεπλύνετε με νερό.

Τέλος, αν δεν επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε χλωρίνη, υπάρχει και ο φυσικός τρόπος για να έχετε ένα εξίσου καλό αποτέλεσμα. Βάλτε σε μία μικρή λεκάνη 1/2 φλ. μαγειρική σόδα (που είναι θαυματουργή), 1/3 του φλιτζανιού χυμό λεμονιού, 1/4 φλ. ξίδι και 7 φλ. νερό και δημιουργήστε ένα σούπερ μείγμα που θα κάνει εξαιρετική δουλειά. Τρίψτε και πάλι τους αρμούς με μία παλιά οδοντόβουρτσα και θα εκπλαγείτε από το αποτέλεσμα.

Αν θέλετε να παραμείνουν καθαροί οι αρμοί σας καλό είναι να επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία τουλάχιστον μία φορά το μήνα έτσι ώστε να μη φτάνετε κάθε φορά στο σημείο να τρίβετε με τις ώρες για να τους καθαρίσετε.

Όσο για το σαγρέ δάπεδο το οποίο είναι βρώμικο σε μερικά σημεία, μπορείτε να δοκιμάσετε να το καθαρίσετε με ένα λεμόνι. Κόψτε στη μέση ένα λεμόνι και με τη μισή λεμονόκουπα τρίψτε τα βρώμικα σημεία. Κατά πάσα πιθανότητα θα καθαρίσει. Επίσης, μπορείτε να δοκιμάσετε το ίδιο φυσικό μείγμα που αναφέραμε και παραπάνω με τη μαγειρική σόδα, το λεμόνι και το ξύδι.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .