Τετάρτη, Οκτωβρίου 12

Αρνείται τις κατηγορίες η μητέρα - Επιβεβαιώνονται τα εμβάσματα

Αρνείται τις κατηγορίες η μητέρα - Επιβεβαιώνονται τα εμβάσματα

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του βιασμού της 12χρονης στα Σεπόλια, καθώς την Τετάρτη συνελήφθη και η μητέρα της με την κατηγορία της μαστροπείας.

Στοιχείο – κλειδί που φέρεται να «καίει» τη μητέρα της 12χρονης δεν είναι άλλο από δύο εμβάσματα που καταγράφονται από τον 53χρονο Ηλία Μίχο, στη μητέρα της 12χρονης. Η μητέρα, η οποία οδηγήθηκε το απόγευμα στη ΓΑΔΑ, σύμφωνα με τους δικηγόρους της, δεν αρνήθηκε την ύπαρξη των εμβασμάτων.

Οι συνήγοροί της μάλιστα, από την είσοδο της ΓΑΔΑ, επιβεβαίωσαν τα συγκεκριμένα εμβάσματα, λέγοντας χαρακτηριστικά «Υπάρχει σύλληψη με την κατηγορία της μαστροπείας, επειδή βρέθηκαν μηνύματα που είχε ανταλλάξει με τον κατηγορούμενο και μέχρι εκεί. Υπάρχουν και δύο εμβάσματα τα οποία τα είχε κάνει το παιδί. Είχε πάρει το παιδί την κάρτα της μητέρας και τον τραπεζικό λογαριασμό κι εκεί της είχε βάλει ο κατηγορούμενος δύο ποσά. Μικροποσά, 20 και 25 ευρώ».

Η ίδια πάντως αρνείται όλες τις κατηγορίες, όπως ανέφερε ο Απόστολος Λύτρας, ο οποίος σημείωσε ότι ακόμα δεν έχει αποφασίσει αν θα αναλάβει την υπόθεση. «Το θέμα δεν είναι αυτό. Το θέμα είναι ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα τρομερό έγκλημα, εμάς σκοπός μας είναι να αποκαλυφθούν όλοι όσοι βρίσκονται πίσω από αυτό, που εγώ θεωρώ ότι είναι κύκλωμα. Δεν θεωρώ ότι έχουμε να κάνουμε με τους τρεις κατηγορούμενους. Νομίζω ότι θα είναι κι άλλοι. Αύριο οφείλει η μητέρα να δώσει κάποιες εξηγήσεις, για αυτό και το ένταλμα, δεν υπάρχει άλλος λόγος. Θα δούμε πώς θα προχωρήσει στη συνέχεια. Δεν έχω αποφασίσει ακόμα. Περιμένω να πάρω τη δικογραφία. Είμαι δίπλα στη συνάδελφό μου, χειρίζεται την υπόθεση»,
Συμπληρωματική κατάθεση για τη 12χρονη

Σε ερώτηση για τη συμπληρωματική κατάθεση της 12χρονης, ο Απόστολος Λύτρας υποστήριξε «Η 12χρονη θα δώσει μια κατάθεση για διάφορα θέματα, τα οποία έχουν προκύψει μετά την απολογία των κατηγορούμενων. Δεν γνωρίζω αν θα εξεταστούν τα υπόλοιπα παιδιά της οικογένειας, από την εμπειρία μου όμως θεωρώ ότι θα εξεταστούν σίγουρα».

Από την πλευρά της η κ. Ταραχοπούλου επεσήμανε: «Δεν την περιμέναμε αυτή την εξέλιξη. Βρεθήκαμε προ εκπλήξεως, συνεργαζόμαστε με τον κ. Λύτρα. Περιμένουμε τη δικογραφία. Μάθαμε ότι εκδόθηκε το ένταλμα σύλληψης με την κατηγορία της μαστροπείας. Περιμένουμε να δούμε τη δικογραφία αύριο στον Ανακριτή. Η μητέρα αρνείται τις κατηγορίες».

«Το παιδί πήρε την κάρτα και τον τραπεζικό λογαριασμό και τα έδωσε στον κατηγορούμενο. Η μητέρα δεν γνώριζε τίποτα. Προφανώς είχε σχέδιο να την ενοχοποιήσει», ειπώθηκε στη συνέχεια.

 

Προφυλακίστηκαν Ηλίας Μίχος και Γιάννης Σοφιανίδης

Ο 53χρονος Ηλίας Μίχος και ο 42χρονος Γιάννης Σοφιανίδης οδηγήθηκαν σήμερα στην 33η ανακρίτρια και στη συνέχεια πέρασαν το κατώφλι του εισαγγελέα. Όπως αναμενόταν, από τη στιγμή που ομολόγησαν τις πράξεις τους σε βάρος της 12χρονης στα Σεπόλια, κρίθηκαν προφυλακιστέοι. Ακόμα παραμένει άγνωστο το σε ποιες φυλακές θα οδηγηθούν, ωστόσο, αναμένεται σύντομα να γίνει η μεταγωγή τους και να βρεθούν πίσω από τα σίδερα…

Με το… ζόρι τους εκπροσωπεί ο δικηγόρος τους

«Προφυλακίστηκαν με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή και δύο κατηγορούμενοι. Αν και το πρωί δήλωσα και ενώπιον σας ότι δεν επιθυμώ να αναλάβω επειδή κανένας δικηγόρος από τον κατάλογο αυτεπαγγέλτως δεν δέχτηκε να αναλάβει την υπόθεση αυτή, υποχρεώθηκα από την κυρία ανακρίτρια να αναλάβω εγώ εφόσον ήξερα την υπόθεση και έπρεπε σήμερα να γίνει η ανάκριση» δήλωσε ο Βασίλης Χρονόπουλος, συνήγορος των δυο κατηγορουμένων.

«Ο μεν 53χρονος αποδέχθηκε ότι είχε σεξουαλικές επαφές με την ανήλικη. Το ίδιο και ο δεύτερος κατηγορούμενος. Ως προς τις υπόλοιπες κατηγορίες αρνούνται. Ο κατηγορούμενος τήρησε το δικαίωμά του στη σιωπή», πρόσθεσε.

«Αυτό που έχει βγει προς τα έξω, σε σχέση με αυτό που έχει γίνει, απέχει πάρα πολύ», είπε στη συνέχεια ο κ. Χρονόπουλος. Σχετικά με το αν έγινε αναφορά από τους κατηγορούμενους στην πιθανή εμπλοκή της μητέρας, απάντησε «Αυτό φάνηκε να έχει υπονοήσει. Κι από τα σημεία της δικογραφίας, υπάρχουν στοιχεία και αντιφάσεις και σοβαρές ενδείξεις εμπλοκής και άλλων προσώπων».

«Ο 53χρονος είπε κάποια γενικά πράγματα για την κατηγορία, αποδέχθηκε αυτό που του αναλογεί και αυτό που πραγματικά έχει κάνει. Ο δεύτερος δεν τήρησε δικαίωμα σιωπής. Είχε μικρότερη κατηγορία. Απολογήθηκε και είπε ότι έχει να πει», σχολίασε.

Ο κ. Χρονόπουλος υπογράμμισε ακόμα ότι: «Έχουμε ένα 12χρονο το οποίο δεν μπορεί λόγω ηλικίας να πει αν υπήρχε συναίνεση ή όχι. Δεν θέλω να μπω σε τέτοια τριπάκια. Το παιδί πρέπει να είναι στο απυρόβλητο. Εχει υποστεί τεράστια ζημιά. Οι ενήλικες να τεθούν ενώπιον των ευθυνών τους και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη».

«Με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας είναι αρκετοί αυτοί που εμπλέκονται. Αυτό που διαφαίνεται, είναι ότι δεν υπάρχει κάποιο κύκλωμα. Είναι πολλές περιπτώσεις. Δεν υπάρχει οργανωμένη δράση. Αυτό μένει να αποδειχθεί κι από τα άλλα στοιχεία που θα μπουν στη δικογραφία. Διατηρώ επιφυλάξεις μέχρι να τα δω. Μιλάω με βάση τα στοιχεία που έχω στη διάθεσή μου», είπε κλείνοντας.

https://www.newsbomb.gr/ellada/astynomiko-reportaz/story/1360970/arneitai-tis-katigories-i-mitera-epivevaionontai-ta-emvasmata

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .