Πέμπτη, Φεβρουαρίου 16

Οι 10 καλύτερες τροφές που βοηθούν στην καταπολέμηση του στρες

ΣΤΡΕΣ

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να διαχειριστείτε, ακόμη και να μειώσετε τα επίπεδα άγχους όταν αισθάνεστε ένταση. Το φαγητό μπορεί να είναι ένας από τους μεγαλύτερους συμμάχους – ή εχθρούς σας. Μπορεί να κάνει τα επίπεδα του άγχους σας να πέφτουν ή να ανεβαίνουν, επομένως είναι σημαντικό να δίνετε προσοχή στο τι τρώτε όταν αισθάνεστε απογοητευμένοι.

Το τσάι από βότανα βοηθά στην προώθηση των συναισθημάτων ζεστασιάς και ηρεμίας

Μερικές φορές είναι η αίσθηση ότι τα τρόφιμα ή τα ποτά προκαλούν, όχι τα θρεπτικά συστατικά τους, που βοηθά στη μείωση του στρες. Το να πίνετε ένα ζεστό φλιτζάνι τσάι είναι ένας τρόπος για να κάνετε τον εαυτό σας να νιώσει πιο ήρεμος,

Η μαύρη σοκολάτα προσφέρει μια απόλαυση πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Η μαύρη σοκολάτα στη διατροφή μπορεί να μειώσει το στρες με δύο τρόπους — μέσω της χημικής της επίδρασης και της συναισθηματικής της επίδρασης. Η σοκολάτα μοιάζει με τέτοια απόλαυση που μπορεί να είναι μια πραγματική απόλαυση να απολαύσεις απλά ένα κομμάτι της και αυτή η αίσθηση μόνης μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του άγχους.

Τα δημητριακά ολικής αλέσεως παρέχουν έναν τρόπο που τονώνει τη διάθεση για το φορτίο άνθρακα

Μόλις αυξηθούν τα επίπεδα σεροτονίνης, τα άτομα υπό στρες έχουν καλύτερη συγκέντρωση και συγκέντρωση. Απλώς φροντίστε να επιλέξετε υγιεινούς, μη επεξεργασμένους υδατάνθρακες, όπως γλυκοπατάτες και δημητριακά ολικής αλέσεως, για καλύτερη διατροφή και περιορίστε τους απλούς υδατάνθρακες, όπως μπισκότα, κέικ και «λευκά» τρόφιμα, όπως λευκά ζυμαρικά και λευκό ψωμί.

Τα αβοκάντο προσφέρουν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που καταπολεμούν το άγχος

Τα αβοκάντο  δεν είναι μόνο νόστιμα πολτοποιημένα σε γκουακαμόλε ή κομμένα σε φέτες και προστίθενται σε μια σαλάτα – προσφέρουν επίσης ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Αυτά τα υγιή απαραίτητα οξέα είναι γνωστό ότι μειώνουν το στρες και το άγχος, ενισχύουν τη συγκέντρωση και βελτιώνουν τη διάθεση.

Τα ψάρια μπορούν να ενισχύσουν την υγεία της καρδιάς σας ενώ διώχνουν το άγχος

Καταπολεμήστε το άγχος και βοηθήστε στην πρόληψη καρδιακών παθήσεων προσθέτοντας θαλασσινά στο πιάτο σας. Ιδιαίτερα τα λιπαρά ψάρια είναι μια εξαιρετική επιλογή επειδή είναι υγιεινά για την καρδιά και τα ωμέγα-3 τους μπορεί να βοηθήσουν στην ανακούφιση της κατάθλιψης, επειδή τα θρεπτικά συστατικά αλληλεπιδρούν εύκολα με τα μόρια του εγκεφάλου που σχετίζονται με τη διάθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .