Παρασκευή, Φεβρουαρίου 10

Χιονίστρες στα δάχτυλα: Τι είναι πως αντιμετωπίζονται;

Χιονίστρες στα δάχτυλα: Τι είναι πως αντιμετωπίζονται;

Οι χιονίστρες είναι φλεγμονή του δέρματος, η οποία προκαλείται μετά από έκθεση στο πολύ κρύο ή σε περιβάλλον με αρκετή υγρασία.

Σε γενικές γραμμές οι χιονίστρες δεν είναι επικίνδυνες, ωστόσο η δυσφορία που προκαλούν επιβάλλει την άμεση αντιμετώπισή τους ενώ αν εξελιχθούν σε δερματικά έλκη τότε αυξάνεται ο κίνδυνος

λοίμωξης.

Συμπτώματα

Οι χιονίστρες εμφανίζονται ως:

Μικρές, κόκκινες περιοχές (ερύθημα)
Φαγούρα

Αίσθημα καψίματος
Φλεγμονή στο δέρμα
Οίδημα

Τα σημεία που προτιμούν να κάνουν την εμφάνισή τους είναι τα δάκτυλα των ποδιών και των χεριών.

Στις περισσότερες περιπτώσεις το πρόβλημα ξεπερνιέται χωρίς καμία επιπλοκή.

Όταν όμως οι χιονίστρες συνοδεύονται και από φουσκάλες τότε επιβάλλεται να δείτε άμεσα το γιατρό σας.

Επιπρόσθετα, οι ασθενείς που πάσχουν από διαβήτη και έχουν κυκλοφοριακά προβλήματα οφείλουν να επισκεφτούν τον γιατρό τους αμέσως.

Πώς προκαλούνται;

Οι παράγοντες που μπορεί να προκαλέσουν λοιπόν την εμφάνισή τους είναι:

Η χαμηλή θερμοκρασία
Τα κυκλοφοριακά προβλήματα
Ευαισθησία στις απότομες αλλαγές της θερμοκρασίας.

Θεραπευτική αγωγή

Τα σημεία του δέρματος που έχουν παρουσιαστεί οι χιονίστρες, θα πρέπει πρώτα από όλα να προστατευθούν από το κρύο. Για αυτό προτείνονται από τους επιστήμονες υγείας κρέμες που χαρίζουν την αίσθηση της ζεστασιάς.

Επίσης το έλαιο από χαμομήλι ή λεβάντα συνιστάται για την περιποίηση του δέρματος. Μπορείτε να προσθέσετε δέκα σταγόνες από το έλαιο στη μπανιέρα και αφήνετε το δέρμα να μουλιάσει για 15 λεπτά. Μπορείτε επίσης να κάνετε απαλό μασάζ με το έλαιο στην πάσχουσα περιοχή για καλύτερη κυκλοφορία του αίματος.Ειδήσεις Υγείας χωρίς δεσμεύσεις με στόχο την ενημέρωση και την παρουσίαση όλων των πλευρών του τομέα της Υγείας από έγκριτους επιστήμονες και δημοσιογράφους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.