Πέμπτη, Φεβρουαρίου 23

ΗΤΑΝ ΠΟΛΛΑ ΠΑΑΑΡΑ ΠΟΛΛΑΑΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΡΗ....--ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ! «ΠΟΛΛΑ τα εκατομμύρια που διακινούσαν για το Qatargate...»

Το ένταλμα σύλληψης της Εύας Καϊλή για την εμπλοκή της στην υπόθεση Qatargate ρίχνει φως στο φερόμενο κύκλωμα χρηματισμού πολλών εκατομμυρίω...

Το ένταλμα σύλληψης της Εύας Καϊλή για την εμπλοκή της στην υπόθεση Qatargate ρίχνει φως στο φερόμενο κύκλωμα χρηματισμού πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με το ένταλμα σύλληψης της Ελληνίδας αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το οποίο περιήλθε στην κατοχή του Politico, πολλά εκατομμύρια ευρώ φαίνεται να πέρασαν από τους κύριους υπόπτους που εμπλέκονται στο σκάνδαλο Qatargate.

Μετρητά από το Μαρόκο και το Κατάρ
Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, το ένταλμα σύλληψης αναφέρει ότι χρηματικά ποσά «καταβλήθηκαν κρυφά, σε μετρητά από το Μαρόκο και το Κατάρ». Το ένταλμα επισημαίνει ότι τα λεφτά που φέρονται να διακινούνταν για χρηματισμό είναι αρκετά περισσότερα από αυτά που έχουν ανακαλυφθεί μέχρι τώρα.

Επιβεβαιώνει, μάλιστα, τις αναφορές ότι η Καϊλή επικοινωνούσε με τον φερόμενο εγκέφαλο του σκανδάλου, τον Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, πρώην ευρωβουλευτή, και με δύο άλλους αξιωματούχους του Ευρωκοινοβουλίου, που δεν κατονομάζονται. Αυτά τα τηλεφωνήματα έλαβαν χώρα μετά τη σύλληψη του συντρόφου της και πρώην βοηθού του Παντσέρι, Φραντσέσκο Τζόρτζι.

Το φερόμενο κύκλωμα, όπως υπογραμμίζει το έγγραφο, με επίκεντρο τις Βρυξέλλες, στην καρδιά των ευρωπαϊκών θεσμών, έχει ως πυρήνα του τον υπουργό Εργασίας του Κατάρ -από το 2021 είναι ο Ali bin Samikh Al Marri-, για τον οποίο ο Παντσέρι φέρεται να εκτελούσε εντολές.

Τι λέει το ένταλμα για τον Φραντσέσκο Τζόρτζι

Σύμφωνα, δε, με το ένταλμα, σημαντικός αναδεικνύεται και ο ρόλος του συντρόφου της Καϊλή και κοινοβουλευτικού βοηθού Φραντσέσκο Τζόρτζι, ο οποίος έπαιζε τον ρόλο του μεσάζοντα μεταξύ της Καϊλή και του Παντσέρι. Το ένταλμα αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ο Παντσέρι έδινε εντολές στον Τζόρτζι και περιγράφει και συγκεκριμένο περιστατικό όπου ο πρώην ευρωβουλευτής καλούσε τον Τζόρτζι να συνετίσει τη σύντροφό του επειδή μιλούσε με ένα πρόσωπο που κατονομάζεται ως «Ολλανδέζα».

Επιβεβαιώνοντας παλαιότερα δημοσιεύματα, το ένταλμα περιγράφει τη στιγμή που ο Παντσέρι ενοχλημένος για τις επαφές της Καϊλή λέει στον Τζόρτζι: «Θα ήταν καλή ιδέα να της πεις να σταματήσει».

Το διαμέρισμα που «καίει» την Καϊλή

Ένα νέο στοιχείο που φέρνει στη δημοσιότητα το Politico αφορά ένα διαμέρισμα που ο Τζόρτζι φέρεται πως συνέδραμε οικονομικά την Καϊλή για να το αποπληρώσει. Το συγκεκριμένο διαμέρισμα ήταν στο όνομά της και η συγκεκριμένη συνδρομή του Τζόρτζι επιβεβαιώνει, σύμφωνα με το ένταλμα, ότι αποτελεί απόδειξη πως η Καϊλή γνώριζε για το εισόδημα του συντρόφου της και την εμπλοκή του στο Qatargate.

Η φερόμενη εμπλοκή της Καϊλή στα πλαίσια της έρευνας για το σκάνδαλο χρηματισμού του Ευρωκοινοβουλίου από το Κατάρ και το Μαρόκο οδήγησε στη σύλληψή της με την κατηγορία ότι είναι «ο κύριος οργανωτής ή συνδιοργανωτής δημόσιας διαφθοράς, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες», σύμφωνα με το ένταλμα που εκδόθηκε στις 9 Δεκεμβρίου, γράφει το Politico.

Οι βαλίτσες με τα λεφτά
Tο διάστημα αυτό οι βελγικές αρχές ανακάλυπταν περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ σε επιχείρηση αποκάλυψης του κυκλώματος δωροδοκίας. Στο ποσό αυτό περιλαμβάνονται 150.000 ευρώ που βρέθηκαν στο διαμέρισμα της Καϊλή και άλλα 150.000 ευρώ που βρέθηκαν σε μια βαλίτσα που μετέφερε ο πατέρας της, καθώς και 700.000 ευρώ που βρέθηκαν στην οικία του Παντσέρι.

«Η κατηγορούμενη αναγνωρίζει ότι έδωσε εντολή στον πατέρα της να κρύψει τα χρήματα. Δηλώνει ότι γνώριζε τις δραστηριότητες του συζύγου της και του Παντσέρι και ότι βαλίτσες με χρήματα είχαν περάσει από το διαμέρισμά της στο παρελθόν», αναφέρεται στο ένταλμα.

Σε αντίθεση, δε, με τους ισχυρισμούς της υπεράσπισης της Καϊλή ότι η ίδια δεν έδωσε εντολή να αποκρύψει ο πατέρας της τα χρήματα αλλά απλώς ήθελε να τα απομακρύνει αυτό το «τοξικό τέρας» μόλις συνειδητοποίησε σε τι αφορούσαν, το ένταλμα υπογραμμίζει ότι «υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .