Τρίτη, Μαρτίου 7

Οι ΗΠΑ προειδοποιούν την Κίνα για την αποστολή στρατιωτικής βοήθειας στη Ρωσία, ενώ αυτή στέλνει βοήθεια στρατιωτική στην Ουκρανία

Οι ΗΠΑ προειδοποιούν την Κίνα για την αποστολή στρατιωτικής βοήθειας στη Ρωσία

Η Κίνα δεν έχει προχωρήσει στην αποστολή στρατιωτικής βοήθειας που θα βοηθούσε την Ρωσία στην εισβολή της στην Ουκρανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν καταστήσει σαφές πίσω από κλειστές πόρτες ότι μία τέτοια κίνηση θα είχε σοβαρές συνέπειες, δήλωσε σήμερα (26/2) ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν.

«Το Πεκίνο θα πρέπει να λάβει τις αποφάσεις του για τον τρόπο με τον οποίο θα προχωρήσει, αν θα παράσχει στρατιωτική βοήθεια, αλλά αν ακολουθήσει αυτήν την οδό, αυτό θα συνοδευθεί από

πραγματικό κόστος για την Κίνα», προειδοποίησε ο Τζέικ Σάλιβαν κατά την διάρκεια συνέντευξή του στην εκπομπή State of the Union του CNN.

Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει κατ'ιδίαν τους κινέζους ομολόγους τους για το κόστος που θα σήμαινε μία τέτοια απόφαση, δήλωσε ο Τζέικ Σάλιβαν, χωρίς να δώσει περισσότερα στοιχεία για τις συζητήσεις αυτές πίσω από κλειστές πόρτες.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ απευθύνουν έντονες προειδοποιήσεις προς την Κίνα τις τελευταίες ημέρες, πληθαίνοντας τις δημόσιες δηλώσεις ότι η Κίνα εξετάζει το ενδεχόμενο να προμηθεύσει την Ρωσία με όπλα.

Ο αρχηγός της CIA Ουίλιαμ Μπερνς έκανε επίσης σήμερα δηλώσεις προς την ίδια κατεύθυνση.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι η κινεζική ηγεσία εξετάζει το ενδεχόμενο αποστολής θανατηφόρου εξοπλισμού. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, η τελική απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμη και δεν έχουμε στοιχεία για τρέχουσες αποστολές όπλων» προς την Ρωσία, δήλωσε ο Ουίλιαμ Μπερνς στην εκπομπή Face the Nation του CBS .

Ο Ρεπουμπλικανός Μάικλ ΜακΚόλ, πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, δήλωσε στην εκπομπή This Week ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες Πληροφοριών έχουν στοιχεία ότι επιθετικά drones περιλαμβάνονται στα όπλα που η Κίνα έχει εξετάσει να στείλει στην Ρωσία.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .