Δευτέρα, Μαρτίου 13

ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ το "Βήμα"! Ο ΡΟΛΟΣ του Σταν Γκρίνμπεργκ για την πρωθυπουργική «συγγνώμη»...

Κορυφαίος υπουργός είχε, λέει, “μόνιμη απορία” από πού αντλεί πληροφορίες και στοιχεία ο αμερικανός σύμβουλος επικοινωνίας του Κ. Μητσοτά...

 
Κορυφαίος υπουργός είχε, λέει, “μόνιμη απορία” από πού αντλεί πληροφορίες και στοιχεία ο αμερικανός σύμβουλος επικοινωνίας του Κ. Μητσοτάκη Σταν Γκρίνμπεργκ για τη στρατηγική που θα ακολουθήσουν εν όψει των εκλογών. Και η απάντηση που “αρμοδίως” του δόθηκε ήταν ότι αυτό “δεν έχει να κάνει με μυστικές μετρήσεις ή μεθόδους” αλλά “απλώς ο κ. Γκρίνμπεργκ λαμβάνει τις μετρήσεις από όλους τους δημοσκόπους, μελετά τις έρευνες που γίνονται εδώ ή στο εξωτερικό, εξάγει τα συμπεράσματα του και τα μεταφέρει στον πρωθυπουργό...”

Μέχρις εδώ, τίποτε το πρωτότυπο. Λίγο πολύ γνωστά. Υπάρχει όμως και η συνέχεια. “Μια τέτοια έρευνα” λοιπόν “που έγινε παράλληλα και σε πολλά ευρωπαϊκά κράτη για τη συμπεριφορά των πολιτικών ενόψει εκλογικής αναμετρήσεως έχει στα χέρια του και ο Κυριάκος Μητσοτάκης”. Και τι δείχνει αυτή η έρευνα; «Θέλει τους πολιτικούς και ιδιαίτερα τους αρχηγούς κομμάτων να εμφανίζονται στην προεκλογική περίοδο με πιο ανθρώπινο πρόσωπο, να αναγνωρίζουν τα λάθη τους και να μην φοβούνται να ζητήσουν και “συγνώμη”». Επίσης “να σταματήσουν τις κοκορομαχίες με τους πολιτικούς αντιπάλους τους και να προσπαθούν να λύσουν προβλήματα...”

Το πρώτο ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι αυτές οι πληροφορίες προέρχονται όχι από κάποιον αδαή, κακεντρεχή ή αντιπολιτευόμενο αλλά από ένα κατ' εξοχήν προσκείμενο στην κυβέρνηση μέσο ενημέρωσης. Δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα το “Βήμα”, οπότε μπορούμε να αντιληφθούμε και πού παραπέμπει το “αρμοδίως” και τα υπόλοιπα. Το δεύτερο (ίσως και πιο) ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι δημοσιεύθηκαν την Κυριακή που μας πέρασε. Κι είναι ενδιαφέρον διότι μέχρι εκείνη την ώρα είχε υπάρξει μόνο η δήλωση του Κ. Μητσοτάκη περί “ανθρώπινου λάθους” για το δυστύχημα με τους δεκάδες νεκρούς στα Τέμπη. Η ανάρτησή του στο facebook με τη “μεγάλη συγγνώμη”, έγινε κι αυτή κυριακάτικα. Με πέντε ημέρες καθυστέρηση...

Επομένως αυτό που μαθαίνουμε (ή πιο σωστά επιβεβαιώνεται), με την βοήθεια του φιλοκυβερνητικού Τύπου, είναι ότι όντως η πρωθυπουργική “συγγνώμη” κάθε άλλο παρά αυθόρμητη και ειλικρινής ήταν. Κι ας υποστήριζε ο κ. Μητσοτάκης ότι ήθελε να γράψει “για την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη, χωρίς ξύλινα λόγια, χωρίς να επαναλαμβάνω τα τετριμμένα”. Και “να κάνω μια προσπάθεια να βάλω σε σειρά τις σκέψεις μου και σε λόγια τα συναισθήματα μου”. Όλα αυτά απλώς ήταν ...ξεπατικωτούρα  του επικοινωνιακού τυφλοσούρτη που έχει έρθει από το εξωτερικό. Ήταν μάλιστα τόσο ...αυθόρμητο που το “Βήμα” το γνώριζε και (άθελα;) καρφώνοντάς τον, το προανήγγειλε!

Δυστυχώς κι αυτή ακόμη η “συγγνώμη” αποδείχθηκε “ξύλινη” και “τετριμμένη”. Το ίδιο είχε κάνει με τις πυρκαγιές, τις θεομηνίες, την Αττική Οδό, τις υποκλοπές κλπ με τα ...γνωστά αποτελέσματα.

Ο ΚΟΡΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .