Κυριακή, Απριλίου 23

Το χρέος ξεπέρασε τα 400 δις παρά το κούρεμα του PSI και τα κόκκινα δάνεια το 50%, μαζί με αυτά που έχουν μεταφερθεί στα κοράκια.


Vassilis Viliardos

Η Ελλάδα χρεοκόπησε με δημόσιο χρέος 300 δις €, με κόκκινα δάνεια περί το 5% και με πολύ υψηλότερο ΑΕΠ - ενώ τώρα το χρέος ξεπέρασε τα 400 δις παρά το κούρεμα του PSI και τα κόκκινα δάνεια το 50%, μαζί με αυτά που έχουν μεταφερθεί στα κοράκια.
Επι πλέον, το έλλειμμα του προϋπολογισμού διαμορφώθηκε πάνω από 40 δις σε τρία χρόνια (+44 δις το χρέος), του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών το 2022 ήταν της τάξης του δυσθεώρητου 10% του ΑΕΠ και του εμπορικού ισοζυγίου εκτοξεύθηκε στο 20% - με το ιδιωτικό χρέος πάνω από 406 δις και το εξωτερικό στα 547 δις €!
Παρ’ όλα αυτά, η κυβέρνηση θριαμβολογεί και αναμένει την αναβάθμιση μας αύριο, από την S&P - όπου εάν, θα οφειλόταν προφανώς σε πολιτικές σκοπιμότητες. Δεν είναι τραγελαφικό;

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .