Τετάρτη, Απριλίου 19

Το απόλυτο smoothie για πρωινό, που τα έχει όλα

Healthstories Το απόλυτο smoothie για πρωινό, που τα έχει όλα από healthstories

Ένα υγιεινό smoothie για πρωινό, είναι η καλύτερη λύση για μία μέρα γεμάτη ενέργεια ότι ανάγκες και να έχετε και για όλες τις ηλικίες.

Αυτή η συνταγή για υγιεινό πρωινό smoothie είναι γεμάτη με πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, ακόρεστα λίπη και βασικές βιταμίνες και μέταλλα.

Αν σας αρέσει η συνταγή, απομνημονεύστε τις ποσότητες των συστατικών ή προσαρμόστε τις σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

Το συγκεκριμένο smoothie για πρωινό από το eatingwell.com, έχει υπέροχη γεύση και σας κρατά χορτάτους μέχρι το μεσημέρι. Αρκεί να έχετε προνοήσει να υπάρχουν στην κουζίνα σας όλα τα υλικά. Αλλά ακόμα και αν λείπει κάποιο, ο υγιεινός του χαρακτήρας παραμένει.

Συστατικά για το πρωινό smoothie

1 μέτρια μπανάνα (φρέσκια ή κατεψυγμένη)

½ φλιτζάνι φράουλες, βατόμουρα ή ψιλοκομμένα μάνγκο σε φέτες

¼ φλιτζάνι απλό γιαούρτι 2%.

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο αμυγδάλου

½ φλιτζάνι baby σπανάκι

½ φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη

1-2 φύλλα βασιλικού ή 2-3 φύλλα μέντας ή 1/2 κουταλάκι του γλυκού ξεφλουδισμένο, ψιλοκομμένο τζίντζερ (προαιρετικά).

Τοποθετήστε την μπανάνα, τις φράουλες (ή τα βατόμουρα ή το μάνγκο), το γιαούρτι, το βούτυρο αμυγδάλου, το σπανάκι, το γάλα αμυγδάλου και τον βασιλικό (αν χρησιμοποιείτε) σε ένα μπλέντερ. Πολτοποιήστε μέχρι το smoothie να αποκτήσει την υφή που θέλετε.

Συμβουλές

Εάν το smoothie είναι πολύ πηχτό, αραιώστε το με μια επιπλέον πιτσιλιά γάλα αμυγδάλου. Εάν το smoothie είναι πολύ αραιό, μπορείτε να χρησιμοποιήστε επιπλέον από τα υλικά που έχετε ήδη βάλει.

Για ένα smoothie χωρίς γαλακτοκομικά, χρησιμοποιήστε γιαούρτι από γάλα καρύδας στη θέση του γιαουρτιού. Για ένα smoothie χωρίς ξηρούς καρπούς, αντικαταστήστε το βούτυρο αμυγδάλου με αλεσμένους σπόρους λιναριού, ηλιόσπορους ή σπόρους κολοκύθας.

Διατροφικά στοιχεία

300 Θερμίδες
11 γρ λίπος
40 γρ υδατάνθρακες
13 γρ πρωτεΐνη

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .