Τρίτη, Μαΐου 23

Κλέλια Ρένεση για εθνικές εκλογές: «Μάθαμε ποιοι είμαστε, το απέδειξε φρικαλέα ο νομός Σερρών»

Κλέλια Ρένεση (Copyright: NDP)
Κλέλια Ρένεση (Copyright: NDP)

Με μία ανάρτηση στο προσωπικό της προφίλ στο Instagram, η Κλέλια Ρένεση σχολίασε τ' αποτελέσματα των εθνικών εκλογών. Την Κυριακή 28 Μαΐου αναμένεται να ορκιστεί η νέα Βουλή, σύμφωνα με τον προγραμματισμό. Την επόμενη ημέρα δηλαδή στις 29 Μαΐου, θα διαλυθεί για να προκηρυχθούν οι εκλογές, οι οποίες θα γίνουν στις 25 Ιουνίου

 

«Μην απελπίζεστε πουλάκια. Η στροφή στον συντηρητισμό, ο καταπιεσμένος λαός, ο κόσμος που νιώθει πως δεν εκπροσωπείται η φωνή του στη Βουλή, είναι σημάδια πως φτάνοντας στον πάτο, μόνο ν’ ανέβουμε μπορούμε. Απλά τώρα το ξέρουμε και δεν έχουμε αυταπάτες. Καλύτερα χωρίς αυταπάτες κύριοι, παρά με φούμαρα. Μάθαμε ποιοι είμαστε. Τώρα ξέρουμε κατά πού να πάμε. Είναι σπουδαίο. Το απέδειξε φρικαλέα ο νομός Σερρών. Είμαστε μόνοι μας έναντι σε έναν μηχανισμό αδιανόητης σύνθλιψης της οποιασδήποτε μορφής δικαιοσύνης και δημοκρατίας. Έναν μηχανισμό ύπνωσης του λαού. Όλα στο παζάρι αρκεί να υπάρχει "σχέδιο" και "σταθερότητα".

Ήρθε η ώρα να βρούμε το δικό μας σχέδιο και τη δική μας σταθερότητα σαν απάντηση σ’ αυτό το φαινόμενο. Αφήστε τις βαλίτσες, δεν αφήνουμε τη χώρα στα νύχια τους. Αφήστε τους διπλανούς. Όσο φταίνε αυτοί, φταίμε και εμείς. Αφήστε τον θυμό και πάμε σε οργανωτική σκέψη. Όσο και αν σας φαίνεται παράδοξο αυτό που λέω, ήρθε η εποχή μας. Μη γελάτε, κρατήστε αυτό το ποστ και ανατρέξτε σ’ αυτό 1 χρόνο μετά» έγραψε η ηθοποιός στα social media.

Εκλογές στις 25 Ιουνίου

Με κάθε επισημότητα, η χώρα οδηγείται σε νέες εκλογές αναμέτρηση στις 25 Ιουνίου, με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής. Ο μεγάλος νικητής της εκλογικής αναμέτρησης Κυριάκος Μητσοτάκης, ενημέρωσε τη Δευτέρα την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου αλλά και τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς ότι ο σχηματισμός κυβέρνησης είναι αδύνατος με την παρούσα Βουλή και για τον λόγο αυτό θα επιστρέψει το απόγευμα την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης που έλαβε από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι της Δευτέρας,  ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που έλαβε από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη, τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο.


Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι θεωρεί πως δεν υπάρχει προϋπόθεση για σχηματισμό κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή και ότι προτίθεται να επιστρέψει τη διερευνητική εντολή σήμερα το απόγευμα.

 

Ο Πρωθυπουργός μετέφερε στους πολιτικούς αρχηγούς ότι η κυβέρνηση θα προτείνει την επίσπευση της σύγκλησης και διάλυσης της νέας Βουλής, ώστε να διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές στις 25 Ιουνίου.

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .