Κυριακή, Ιουνίου 25

Νέος εμπαιγμός – Κοινωνικός Τουρισμός για πολύ λίγους!

Κοινωνικος-τουρισμος

Ούτε το 20% των αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού δεν θα γίνει δεκτό, εξαιτίας του τεράστιου ενδιαφέροντος, κάτι που πιστοποιεί και τη δεινή οικονομική θέση στην οποία έχει περιέλθει η πλειονότητα των πολιτών που αδυνατούν να εξασφαλίσουν από τα εισοδήματά τους να κάνουν διακοπές.

Οι προσωρινοί πίνακες δικαιούχων, ωφελουμένων και αποκλειομένων Κοινωνικού Τουρισμού
2023-2024 της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) αναρτήθηκαν το βράδυ της περασμένης Τετάρτης στον ιστότοπο του οργανισμού και αφορούν σε 300.000 επιταγές Κοινωνικού Τουρισμού.

Όμως φέτος υποβλήθηκαν σχεδόν 850.000 αιτήσεις για περίπου 1.500.000 επιταγές, σημειώνοντας ιστορικό ρεκόρ εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Οι δικαιούχοι που υπέβαλαν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής έχουν δικαίωμα να υποβάλουν μία και μόνο ένσταση κατά των αποτελεσμάτων μέχρι και αύριο Σάββατο, στις 18.00. Η ένσταση υποβάλλεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της gov.gr στη διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/koinonikos-tourismos.

Οι δικαιούχοι που καταθέτουν ηλεκτρονική ένσταση οφείλουν να:
• αναφέρουν σαφώς τον λόγο της ένστασης και σε συνάφεια με τον λόγο απόρριψης (π.χ.
εσφαλμένη μοριοδότηση, πλήρωση των προϋποθέσεων συμμετοχής κ.ο.κ)

• να τεκμηριώνουν τους ισχυρισμούς τους, επισυνάπτοντας στην ένστασή τους με ηλεκτρονική σάρωση δικαιολογητικά αποδεικτικά αυτών

Ο τρόπος που αποδεικνύεται η πλήρωση των προϋποθέσεων συμμετοχής και των κριτηρίων μοριοδότησης περιγράφεται αναλυτικά στη δημόσια πρόσκληση (παράρτημα 2ου μέρους), το οποίο πρέπει να συμβουλεύονται οι δικαιούχοι για τη σωστή κατά περίπτωση επισύναψη των δικαιολογητικών. Για πρώτη φορά το πρόγραμμα θα αρχίσει έναν μήνα νωρίτερα (1 Ιουλίου αντί για 1 Αυγούστου), με προϋπολογισμό 35.000.000 ευρώ. Οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως έξι διανυκτερεύσεις σε κατάλυμα που επιλέγουν από το Μητρώο Παρόχων της ΔΥΠΑ, κατόπιν συνεννόησής τους με τον πάροχο, με μικρή ιδιωτική συμμετοχή. Ειδικά για καταλύματα σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και στον νομό Εβρου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις εντελώς δωρεάν, ενώ στα καταλύματα των Δήμων Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας της Β. Εύβοιας και της Σάμου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις δωρεάν. Οι τιμές επιδότησης παραμένουν αυξημένες κατά 20% για τον μήνα αιχμής Αύγουστο, όπως και πέρυσι. Επιπλέον, για πρώτη φορά προσαυξάνονται κατά 20% και κατά τις περιόδους των Χριστουγέννων (από 15/12/2023 έως 14/1/2024) και του Πάσχα (από 26/4/2024 έως 12/5/2024), ενώ η αύξηση ισχύει για όλο τον χρόνο για τα καταλύματα της Β. Εύβοιας και της Σάμου. Εκτός από τη διαμονή σε τουριστικά καταλύματα επιδοτούνται και ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Η συμμετοχή των δικαιούχων ανέρχεται σε 25% και των πολυτέκνων σε 20%. Για τα άτομα με αναπηρία τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .