Παρασκευή, Ιουνίου 16

Συντήρηση λέβητα φυσικού αερίου

Συντήρηση καυστήρα - μπόιλερ φυσικού αερίου
Η σωστή λειτουργία του μπόιλερ φυσικού αερίου εξαρτάται από την τακτική συντήρηση

Η συντήρηση του λέβητα φυσικού αερίου είναι απαραίτητο να γίνεται κάθε χρόνο όχι μόνο λόγο της νομοθεσίας που υπάρχει αλλά και επειδή αυτό είναι σημαντική για τη σωστή και ασφαλή λειτουργία του. Ο πιο διαδεδομένος τύπος λέβητα είναι ο επιτοίχιος και μέσα σε αυτόν βρίσκεται ένα ολόκληρο λεβητοστάσιο. Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του λέβητα (κοινώς μπόιλερ) μαζεύονται σε αυτόν διάφορα παράγωγα, που παράγονται κατά την καύση, αλλά και η σκόνη από τον αέρα που μπαίνει μέσα στον λέβητα.

Η συντήρηση του λέβητα πρέπει να γίνεται πάντα από εξειδικευμένο τεχνικό ο οποίος γνωρίζει την διαδικασία και προχωράει στον καθαρισμό πραγματοποιώντας τους απαραίτητους ελέγχους. Ανάλογα με το μοντέλο λέβητα που διαθέτετε θα πρέπει να βρείτε έναν πιστοποιημένο τεχνικό για το δικό σας μοντέλο. Αυτό συμβαίνει γιατί η κάθε εταιρεία έχεις τις δικές της ιδιαιτερότητες, προδιαγραφές και απαιτήσεις ώστε να γίνει σωστά ο καθαρισμός και η συντήρηση του λέβητα.

Ο καθαρισμός του λέβητα πρέπει να γίνεται κάθε χρόνο ώστε να διασφαλιστεί η σωστή λειτουργία του. Η καλύτερη εποχή για να γίνει καθαρισμός του boiler είναι όταν πια δεν χρησιμοποιείται, όταν έχει περάσει δηλαδή η περίοδος θέρμανσης. Συνήθως οι μήνες που προτιμούνται είναι από τον Απρίλιο μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Γιατί να κάνω συντήρηση στον λέβητα φυσικού αερίου;

Δεν είναι λίγοι αυτοί που αναρωτιούνται γιατί πρέπει να ξοδεύουν κάθε χρόνο κάποια χρήματα στη συντήρηση του λέβητα φυσικού αερίου. Γίνεται μόνο για να συμβαδίζουμε με την ελληνική νομοθεσία ή υπάρχουν και άλλοι λόγοι για τον οποίο πρέπει να είμαστε συνεπείς; Ας δούμε κάποιους από αυτούς:

Με τον καθαρισμό και τη συντήρηση του μπόιλερ αυξάνουμε τον χρόνο ζωής του ενώ παράλληλα μειώνουμε τις τυχόν βλάβες. Κατά τη διάρκεια της συντήρησης ο τεχνικός θα ελέγξει για την ύπαρξη φθορών στα διάφορα μέρη και θα σας προτείνει την αντικατάστασή τους έτσι ώστε να μη δημιουργηθεί μεγαλύτερη ζημιά αργότερα.

Κατά τον καθαρισμό του λέβητα απομακρύνονται οι ρύποι και οι σκόνες που επικάθονται στα διάφορα μέρη και μειώνουν την αποδοτικότητά του. Έτσι λοιπόν χάρη στον συχνό καθαρισμό αυξάνεται τη θερμική απόδοση της συσκευής κάνοντας παράλληλα μεγάλη οικονομία στα καύσιμα.

Με τον καθαρισμό ο το boiler λειτουργεί καλύτερα και πιο σωστά με αποτέλεσμα να παράγονται λιγότεροι ρύποι οι οποίοι απελευθερώνονται στην ατμόσφαιρα. Άρα ο λέβητας γίνεται πιο φιλικός προς το περιβάλλον.

Η διαδικασία του καθαρισμού είναι πολύ σημαντική αν θέλουμε να εξασφαλίσουμε την εργοστασιακή εγγύηση του λέβητα αλλά και να έχουμε δυνατότητα να την επεκτείνουμε.
Τέλος ο καθαρισμός του καζανιού μας προσφέρει ασφάλεια αλλά και σιγουριά για τη σωστή λειτουργία του.

Μείνετε ενήμεροι πρώτα για τα προγράμματα και τις εταιρείες φυσικού αερίου και κατόπιν για την εγκατάσταση και τη συντήρηση του λέβητα…

Οι περισσότεροι πάροχοι φυσικού αερίου υπόσχονται γενναίες προσφορές!

Βρες τον πάροχο που σε Συμφέρει!

 https://www.pir.gr/blog/syntirisi-levita-fysikou-aeriou

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .