Σάββατο, Αυγούστου 5

Όσα πρέπει να ξέρετε για την Τζαμαϊκανή βρωμιάρα δικαστή στη δίκη Τραμπ. Σκυλάκι του Χουσεΐν Ομπάμα και συνεργάτις του Μπάιντεν


Η ομοσπονδιακή δικαστής που θα επιβλέψει την υπόθεση του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στην Ουάσινγκτον που σχετίζεται με την αμφισβήτηση του εκλογικού αποτελέσματος των εκλογών του 2020 έχει τη φήμη ότι είναι σκληρή με τους κατηγορούμενους για τις ταραχές της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο.

Διορισμένη από τον προκάτοχο του Τραμπ, τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, η περιφερειακή δικαστής των ΗΠΑ Τάνια Τσούτκαν έχει αποφανθεί κατά της κυβέρνησης Τραμπ στο παρελθόν, καθώς και κατά του Τραμπ ως ατόμου.  

Μετά την τρίτη απαγγελία κατηγοριών την Τρίτη, ο 45ος πρόεδρος θα παραπεμφθεί σε δίκη την Πέμπτη στην Περιφέρεια της Κολούμπια από την αμερικανίδα δικαστή Moxila Upadhyaya. Ωστόσο, αν η υπόθεση οδηγηθεί σε δίκη, η Τσούτκαν θα προεδρεύσει.

Ακολουθούν τέσσερα πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για την Chutkan.

Το παλιό δικηγορικό γραφείο του Hunter Biden

Παρόλο που η 61χρονη Chutkan απέκτησε τη φήμη ότι υιοθέτησε σκληρή γραμμή όσον αφορά τις ποινές για τους ταραξίες της 6ης Ιανουαρίου, το παρελθόν της πριν από την έδρα είναι αυτό της υπεράσπισης κατηγορουμένων εγκληματιών – κατηγορουμένων για λευκά κολάρα και εκείνων που δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν δικηγόρους.

Γεννήθηκε στο Κίνγκστον της Τζαμάικα, έλαβε το πτυχίο της στα οικονομικά από το Πανεπιστήμιο George Washington και αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια, σύμφωνα με το βιογραφικό της στο δικαστήριο.

Στη Νομική Σχολή, ήταν αναπληρώτρια συντάκτρια της νομικής επιθεώρησης και υπότροφος νομικής συγγραφής.

Μετά από τρία χρόνια ιδιωτικής πρακτικής άσκησης, η Chutkan προσλήφθηκε από την Υπηρεσία Δημόσιων Υπερασπιστών της Περιφέρειας της Κολούμπια, όπου ήταν δικηγόρος σε δίκες και επόπτης.
Μετά από 11 χρόνια στη δημόσια υπεράσπιση, εντάχθηκε στην Boies, Schiller & Flexner LLP, μια δικηγορική εταιρεία που πρόσκειται στους Δημοκρατικούς, στην οποία εργαζόταν προηγουμένως ο γιος του προέδρου Joe Biden, Hunter Biden.

Όσο ήταν εκεί, ειδικεύτηκε στις δικαστικές υποθέσεις και στην υπεράσπιση ποινικών αδικημάτων λευκού κολάρου. Αντιπροσώπευε επίσης πελάτες σε αντιμονοπωλιακές δίκες με ομαδικές αγωγές.

Στα τέλη του 2013, ο Ομπάμα διόρισε την Chutkan στη θέση του ομοσπονδιακού περιφερειακού δικαστηρίου στην Περιφέρεια της Κολούμπια. Η Γερουσία ψήφισε 95-0 για την επικύρωση του διορισμού της τον Ιούνιο του 2014. Αυτή η τελική ψηφοφορία ήρθε μετά από μια πιο αμφιλεγόμενη ψηφοφορία με ψήφους 54-40.

6 Ιανουαρίου εναντίον George Floyd Riots (ταραχές)

H Chutkan ήταν αγανακτισμένη για τις συγκρίσεις μεταξύ των ταραχών που ξέσπασαν σε πόλεις σε όλη τη χώρα μετά τη δολοφονία του George Floyd στη Μινεάπολη τον Μάιο του 2020 με την εμπλοκή της αστυνομίας και την εξέγερση της 6ης Ιανουαρίου 2021 στο Καπιτώλιο.

Επικαλέστηκε μάλιστα την αφήγηση “ως επί το πλείστον ειρηνική” για την περιγραφή των ταραχών από τους μαχητές του Black Lives Matter και των Antifa.

“Ο κόσμος συγκεντρώθηκε πέρυσι σε όλη τη χώρα για να διαμαρτυρηθεί για τη βίαιη δολοφονία ενός άοπλου άνδρα από την αστυνομία. Κάποιοι από αυτούς τους διαδηλωτές έγιναν βίαιοι”, δήλωσε η Chutkan κατά τη διάρκεια μιας ακρόασης στο δικαστήριο τον Οκτώβριο του 2021. “Αλλά το να συγκρίνουμε τις ενέργειες ανθρώπων που διαμαρτύρονται, ως επί το πλείστον ειρηνικά, για τα πολιτικά δικαιώματα, με εκείνες ενός βίαιου όχλου που επιδιώκει να ανατρέψει τη νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση είναι μια λανθασμένη ισοδυναμία και αγνοεί έναν πολύ πραγματικό κίνδυνο που η εξέγερση της 6ης Ιανουαρίου έθεσε για τα θεμέλια της δημοκρατίας μας”.

Η Τσούτκαν έχει καταδικάσει τουλάχιστον 38 άτομα που καταδικάστηκαν για εγκλήματα που σχετίζονται με την 6η Ιανουαρίου σε ποινές φυλάκισης ή φυλάκισης, που κυμαίνονται από 10 ημέρες έως περισσότερα από πέντε χρόνια, ανέφερε το Associated Press.

Το AP ανέφερε ότι η Chutkan ήταν ο μόνη δικαστής από τους περίπου δύο δωδεκάδες που προήδρευε στις διώξεις περίπου 600 κατηγορουμένων της 6ης Ιανουαρίου, η οποία επέβαλε συνήθως ποινές που υπερέβαιναν τις ποινές που είχαν ζητήσει οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς.

Σε 19 από τις 38 ποινές που επέβαλε, είτε ταίριαξε είτε υπερέβη τις συστάσεις των εισαγγελέων, αφού άλλοι δικαστές επέβαλαν ποινές πιο επιεικείς από αυτές που ζήτησαν οι εισαγγελείς.

Ο ειδικός εισαγγελέας Τζακ Σμιθ, ο εισαγγελέας του Τραμπ, μπορεί να ήταν τυχερός για την επιλογή της δικαστού, καθώς το AP ανέφερε για τη φήμη της απέναντι στους κατηγορούμενους για τις ταραχές στο Καπιτώλιο από τον Ιούνιο του 2022.

Σε περιπτώσεις όπου οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς δεν ζήτησαν καν ποινή φυλάκισης κατά των κατηγορουμένων της 6ης Ιανουαρίου, η Τσούτκαν τους καταδίκασε ωστόσο σε ποινές μεταξύ 14 και 45 ημερών.

Η Chutkan υποστήριξε ότι οι ποινές φυλάκισης και φυλάκισης θα αποτρέψουν μελλοντικές “αντιδημοκρατικές” παρατάξεις.  

“Κάθε μέρα ακούμε αναφορές για αντιδημοκρατικές φατρίες ανθρώπων που σχεδιάζουν βία, την πιθανή απειλή βίας, το 2024”, είπε όταν καταδίκασε έναν κατηγορούμενο σε πέντε χρόνια, σύμφωνα με το AP.  “Πρέπει να καταστεί σαφές ότι η προσπάθεια βίαιης ανατροπής της κυβέρνησης, η προσπάθεια να σταματήσει η ειρηνική μετάβαση της εξουσίας και η επίθεση σε αστυνομικούς σε αυτή την προσπάθεια θα αντιμετωπιστεί με απολύτως βέβαιη τιμωρία”.

Απόφαση “Οι πρόεδροι δεν είναι βασιλιάδες” κατά του Trump

Τον Νοέμβριο του 2021, η Chutkan αποφάνθηκε κατά του Trump, ο οποίος ως ενάγων κατέθεσε επείγουσα αίτηση για να εμποδίσει τα Εθνικά Αρχεία να παράσχουν πληροφορίες στην ειδική επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων για τη διερεύνηση της επίθεσης της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο.

Οι δικηγόροι του Τραμπ υποστήριξαν ότι η χορήγηση αρχείων στην επιτροπή θα υπονόμευε τα προνόμια που αποσκοπούν στην προστασία της ικανότητας του προέδρου να έχει ειλικρινείς συνομιλίες.

Η Τσούτκαν αποφάνθηκε κατά του Τραμπ.

“Η θέση του ότι μπορεί να παρακάμψει τη ρητή βούληση της εκτελεστικής εξουσίας φαίνεται να βασίζεται στην ιδέα ότι η εκτελεστική του εξουσία “υπάρχει στο διηνεκές””, έγραψε η Chutkan στη γνωμοδότησή της. “Αλλά οι πρόεδροι δεν είναι βασιλιάδες και ο ενάγων δεν είναι πρόεδρος”.
4. Δύο αποφάσεις κατά της διοίκησης Τραμπ

Το 2017, το πρώτο έτος της διοίκησης Trump, η Chutkan έκρινε ότι το Γραφείο Εγκατάστασης Προσφύγων πρέπει να επιτρέψει σε έναν ανήλικο παράνομο μετανάστη υπό την επιτήρηση της Υπηρεσίας Μετανάστευσης και Τελωνείων να κάνει έκτρωση. Αυτό συνέβη στην υπόθεση Garza κατά Hargan.

Το 2019, η Chutkan έκρινε ότι η υπουργός Παιδείας του Trump, Betsy DeVos, καθυστέρησε παράνομα την εφαρμογή των κανονισμών “Equity in IDEA” (Individuals With Disabilities Education Act) που επικαιροποιούν τον τρόπο με τον οποίο οι πολιτείες υπολογίζουν τις φυλετικές ανισότητες στην ειδική εκπαίδευση.

Πηγή: dailysignal.com

Το The Flag Report, ως news aggregator, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page

 https://theflagreport.com/osa-prepei-na-xerete-gia-tin-tzamaikani-vromiara-dikasti-sti-diki-trab-skylaki-tou-chousein-obama-kai-synergatis-tou-bainten/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .