Σάββατο, Δεκεμβρίου 9

Ξέσπασε πολιτική κρίση στην Ουκρανία – κατηγορείται ο Ζελένσκι για αυταρχισμό

 Ενώ ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας συνεχίζεται, ο Βιτάλι Κλίτσκο, δήμαρχος του Κιέβου, της πρωτεύουσας της Ουκρανίας, μίλησε στο Der Spiegel, ένα από τα κορυφαία μέσα ενημέρωσης της Γερμανίας. Ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο επέκρινε τον πρόεδρο της...

 Ουκρανίας Ζελένσκι, υποστηρίζοντας ότι η Ουκρανία στρέφεται προς τον αυταρχισμό.

Ο Κλίτσκο ισχυρίστηκε ότι η χώρα ήταν «χωρίς ηγέτες» τους πρώτους μήνες του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας, που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2022.

 Δήλωσε συγκεκριμένα: «Υπήρχε σαφές χάος και οι δήμαρχοι έπαιξαν βασικό ρόλο στην άμυνα των πόλεων και στην υποστήριξη του στρατού».

Ο δήμαρχος του Κιέβου, ο οποίος ήταν γνωστός για την αντίθεσή του στον Ζελένσκι πριν από τον πόλεμο Ουκρανίας-Ρωσίας, έδωσε την ακόλουθη απάντηση στο ερώτημα εάν η δημοκρατία στην Ουκρανία απειλείται σοβαρά:

«Ναι, αλλά είναι σχεδόν αδύνατο να μετατραπεί η Ουκρανία σε ένα αυταρχικό κράτος, γιατί οι Ουκρανοί είναι ένας λαός που αγαπά την ελευθερία».

Ο Κλίστκο ισχυρίστηκε ότι οι μόνοι ανεξάρτητοι θεσμοί στην Ουκρανία είναι οι δήμοι, αλλά και αυτοί δέχονται έντονη πίεση.

Έκανε γνωστό ότι δεν είχαν ούτε μία προσωπική συνάντηση, ή τηλεφωνική συνομιλία με τον Ζελένσκι από την ημέρα που ξεκίνησε η σύγκρουση με τη Ρωσία: «Μετά από ένα σημείο, θα περάσουμε σε μια κατάσταση όπου όλα θα εξαρτώνται από τη διάθεση ενός και μόνο προσώπου».

Cumhuriyet

https://www.olympia.gr/1572871/diethni/xespase-politiki-krisi-stin-oykrania-katigoreitai-o-zelenski-gia-aytarchismo/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .