Δευτέρα, Ιανουαρίου 8

Αντιγήρανση: Αυτό είναι το μυστικό για να φαίνεστε τρία χρόνια νεότεροι – Δεν είναι καλλυντικό!

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Μην καταφύγετε σε ακριβές κρέμες και καινοτόμους ορούς για το δέρμα. Το μυστικό για να σβήσετε έως και τρία χρόνια από το δέρμα σας κρύβεται στην διεύθυνση κατοικίας σας

Οι χώροι πράσινου στην πόλη μπορούν να συμβάλλουν στην καταπολέμηση των υψηλών θερμοκρασιών, ενισχύουν την βιοποικιλότητα και ενσταλλάσσουν την αίσθηση της ηρεμίας εν μέσω της αστικής «ζούγκλας».

Φαίνεται όμως ότι τα πάρκα στην πόλη έχουν και ένα ακόμη μεγάλο πλεονέκτημα καθώς καθυστερούν τη βιολογική γήρανση με τους ανθρώπους που κατοικούν κοντά σε χώρους πράσινου να φαίνονται κατά μέσο όρο δυόμιση χρόνια νεότεροι συγκριτικά με όσους δεν βρίσκονται κοντά σε πάρκα. Αυτό ήταν το συμπέρασμα πρόσφατης έρευνας της σχολής Ιατρικής Feniberg του Πανεπιστημίου Northwestern που δημοσιεύθηκε στο Science Advances.

«Η διαβίωση κοντά σε πιο πράσινες περιοχές μπορεί να σας βοηθήσει να φαίνεστε νεότεροι από την πραγματική σας ηλικία» επισημαίνει η επικεφαλής ερευνήτρια Kyeezu Kim μεταδιδακτορική φοιτήτρια στη σχολή Ιατρικής Feniberg του Πανεπιστημίου Northwestern. Η ίδια εκτιμά ότι τα ευρήματά τους μπορεί να οδηγήσουν στο διαφορετικό σχεδιασμό του αστικού ιστού με σκοπό την προαγωγή της δημόσιας υγείας και την εξάλειψη ανισοτήτων στον τομέα της υγείας.

Προηγούμενες έρευνες έχουν συνδέσει το «πράσινο γιατροσόφι» με καλύτερη καρδιαγγειακή υγεία και χαμηλότερα ποσοστά θνησιμότητας.

 .ygeiamou.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .