Κυριακή, Μαΐου 17

«Οι Γενναίοι του Μπρανκαλεόνε...»


Στην αρχή μας έλεγαν ότι θα σκίσουν τα μνημόνια έξω από τη Βουλή. Μετά ό,τι θα τα καταργήσουν με ένα νόμο και ένα άρθρο. 
Και τώρα ψάχνουν να βρουν τρόπο πως θα μας σερβίρουν το επόμενο μνημόνιο!

Oρκιζόταν ότι θα καταργήσουν τον ΕΝΦΙΑ, την πρώτη κιόλας μέρα και εντελώς ξεδιάντροπα τον παρατείνουν για ένα ακόμα τουλάχιστον χρόνο!

Μας διαβεβαίωναν ότι έχουν πλήρως κοστολογημένο πρόγραμμα, το οποίο θα έβγαζε την χώρα από την κρίση και όπως αποδείχθηκε ούτε πρόγραμμα είχαν, ούτε τι να κάνουν ήξεραν! Πειραματίζονται στου κασίδι το κεφάλι! Και μας στέλνουν το λογαριασμό για τα σπασμένα!

Υπολόγιζαν τα αδιάθετα του ΤΧΣ για να υλοποιήσουν το πρόγραμμά τους! Τους τα πήραν μέσα από τα χέρια, εν μία νυκτί, και τώρα ομολογούν, οι ερασιτέχνες, πως έκαναν λάθος! Μάλιστα, οι γάτοι, μαζί μ’ αυτά έδωσαν και 1.9 δις από…λάθος!

Κατηγορούσαν την προηγούμενη κυβέρνηση, ότι έχει παραδοθεί στη Μέρκελ, κραυγάζοντας από τις πλατείες «Go back madam Merkel»! Τώρα δεν χάνουν ευκαιρία να εκφράζουν τον…θαυμασμό τους για τη σιδηρά καγκελάριο! Μόνο…χειροφίλημα, δεν είδαμε!

Ανέμεναν, εντός λίγων ημερών, προκαταβολή από τον υπό κατασκευή Turkish Stream!

Προκαταβολή που αποδείχθηκε αέρας κοπανιστός!

Όπου στέκονταν και όπου βρίσκονταν διαβεβαίωναν πώς δεν θέλουν λεφτά, αλλά ανάσες αξιοπρέπειες!

Τώρα παρακαλάνε για λίγες….ανάσες ρευστότητας, αφού εν τω μεταξύ έχουν στεγνώσει την αγορά.

Οι ….πατριάρχες και ιεροκήρυκες του «δεν πληρώνω», αίφνης συνειδητοποίησαν, όπως ο Σαούλ είδε το φως καθ΄οδόν προς τη Δαμασκό, ότι το να πληρώνεις τους φόρους είναι «πατριωτικό καθήκον»!

Υπόσχονταν να διαγράψουν το χρέος!

Μετά τις πρώτες κρυάδες, συμμορφώθηκαν προς τας….υποδείξεις και πληρώνουν (και καλά κάνουν) ως υπάκουοι μαθητές!

Σχεδόν δυο χρόνια εκβίαζαν με πρόωρες εκλογές, και τελικά το κατάφεραν, και έρχεται ο κ. Μάρδας να μας πει ότι ήταν ….λάθος που έγιναν εκλογές τον Ιανουάριο! Λες και δεν ξέρει ποιος προκάλεσε τις πρόωρες εκλογές!

Κατασυκοφαντούσαν την προηγούμενη κυβέρνηση διεθνώς, έλεγαν πως το πλεόνασμα είναι ανύπαρκτο, και σχεδόν 4 μήνες τώρα πορεύονται μ’ αυτά που τους άφησε ο Σαμαράς!

Μας παρουσίασαν την συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου ως …τιτανοτεράστια επιτυχία και τώρα αποκαλύπτεται πως ήταν μια μεγαλειώδης γκάφα! Τους έδεσαν χειροπόδαρα, τους πήραν και τα λεφτά και δεν ξέρουν τις τους γίνεται!

Κατήγγειλαν την κυβέρνηση Σαμαρά και τον απειλούσαν να μην…τολμήσει να ζητήσει παράταση της αξιολόγησης, και τώρα τον κατηγορούν γιατί δέχθηκε μόνο δυο μήνες και όχι έξι!

Έλεγαν θα καταργήσουν το ΤΑΙΠΕΔ, ως όργανο ξεπουλήματος της κρατικής περιουσίας, και έσπευσαν να διορίσουν κομματικά τους στελέχη!

Διαλαλούσαν τις περίφημες ….κόκκινες γραμμές τους, που στην πορεία έγιναν….ροζ και στο τέλος θα ξεφτίσουν εντελώς!

Κατήγγειλαν ως δήλωση ….υποτέλειας το περίφημο mail Χαρδούβελη και ετοιμάζουν τέτοια φοροκαταιγίδα, που εκείνο το mail θα φαντάζει πολύ …light!

Απειλούσαν τάχαμου με δημοψήφισμα και μόλις ο Σόϊμπλε τους είπε, «καλοδεχούμενο», άρχισαν να ψελλίζουν κάτι αστείες δικαιολογίες για εκβιασμό των εταίρων!!

Δήλωναν προετοιμασμένοι για τη «ρήξη» και τώρα ικετεύουν ακόμα και για μια μέτρια συμφωνία!

Δεν έχουν τελειωμό οι κωλοτούμπες τους…..

Αξιοθρήνητοι τσαρλατάνοι…

Δεν θυμάμαι καμιά άλλη κυβέρνηση να έχει προκαλέσει τόσο μεγάλη ζημιά στα συμφέροντα της χώρας, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα…..

Να έχει κοροϊδέψει τόσους πολλούς, τόσο αδίστακτα…..

Στο μόνο που ήταν….συνεπείς ήταν η ΕΡΤ, οι λαθρομετανάστες, η κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας, το άνοιγμα των συνόρων, η κατεδάφιση της παιδείας, η επαναπρόσληψη των απολυμένων και η αποκατάσταση των ημετέρων.

Προεόρτια δημιουργίας εκλογικής πελατείας…..

Συγκυβέρνηση ….. Μπρανκαλεόνε» καθ΄ οδόν προς το ….Χρυσόκαστρο!

Ο θίασος βγάζει… γέλιο, αλλά σε βάρος της δόλιας πατρίδας…

Και τα δυσκολότερα, είναι αυτά που έρχονται!



Αδέξιος Δεξιός
antinews.gr