Δευτέρα, Νοεμβρίου 23

Βίαια, Αυταρχικά, Ανερυθρίαστα, Νεοφιλελεύθερα


ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ


Βίαια, Αυταρχικά, Ανερυθρίαστα, Νεοφιλελεύθερα

Η υλοποίηση του τρίτου μνημονίου, μνημείο απολυταρχισμού και βαρβαρότητας, προχωρά, βιαστικά και βίαια. Η Κυβέρνηση κλιμακώνει τον αυταρχισμό της επιδιώκοντας να φοβίσει την κοινωνία – αντιμετώπιση της κινητοποίησης των αγροτών στην Αθήνα με τα ΜΑΤ – αλλά και τους βουλευτές – διαγραφές – και να τους συγκρατήσει στη γραμμή υπεράσπισης της νεοφιλελεύθερης πολιτικής, την οποία έχει πλέον αποδεχθεί και υπερασπίζεται στο σύνολό της, ανερυθρίαστα,
χωρίς καμία αναστολή.

Η χθεσινή ψήφιση της δεύτερης σειράς «προαπαιτουμένων» αποκαλύπτει πια την «ποιοτική» μετεξέλιξη που συνιστά το τρίτο μνημόνιο: μετά την επιτυχή εφαρμογή της πολιτικής της «εσωτερικής υποτίμησης», δηλαδή μιας επιδιωκόμενης ύφεσης, αποπαραγωγικοποίησης και φτωχοποίησης του λαού, ο ξεκάθαρος σκοπός είναι η συγκεντροποίηση των όποιων δομών και μέσων παραγωγής, καθώς και των περιουσιακών στοιχείων που έχουν απομείνει και η παράδοσή τους βορρά στις ορέξεις του υπερσυγκεντρωμένου, χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου.

Όπως δεν ήταν ατύχημα η μείωση κατά 25% και πλέον του ΑΕΠ της χώρας, έτσι ακριβώς δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι τα νέα μέτρα επικεντρώνουν την επίθεσή τους στην εναπομένουσα μικρή και μικρομεσαία παραγωγή, στη μικρή ιδιοκτησία, στους κλάδους της ελληνικής οικονομίας που διατηρούν ένα έστω οριακό συγκριτικό πλεονέκτημα. Ο φόρος στο κρασί, το νέο καθεστώς πλήρους ουσιαστικά απελευθέρωσης των πλειστηριασμών, η συνέχιση της οριζόντιας φοροεπιδρομής, όλα αυτά αποκαλύπτουν το οργανωμένο σχέδιο νεοφιλελεύθερου μετασχηματισμού του ελληνικού, ξεπεσμένου είναι η αλήθεια, καπιταλισμού.

Όσο θα προχωρά η εφαρμογή του τρίτου μνημονίου, όσο η Κυβέρνηση εντείνει τον αυταρχισμό της, τόσο περισσότερο θα διευρύνονται τα αδιέξοδα της διακομματικής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας των νεοφιλελευθέρων και των κατ΄ επίφασιν πλέον "αριστερών". Καμιά κυβερνητική αλλαγή, καμιά συγκυβέρνηση, κανένα τέχνασμα «εθνικής ενότητας» δεν μπορεί να κοροϊδέψει άλλο την ελληνική κοινωνία. Οι επικοινωνιακές πρακτικές φτάνουν στα όριά τους, όταν ο λαός ξεπέφτει πέρα κι από αυτά τα όρια επιβίωσης. Η δική μας ευθύνη, η ευθύνη της Σοσιαλιστικής Προοπτικής, η ευθύνη των δυνάμεων της σοσιαλιστικής Αριστεράς είναι να συμβάλλουμε ώστε αυτό το κύμα λαϊκής αγανάκτησης να μετατραπεί σε κίνημα ανατροπής, ριζοσπαστικού προσανατολισμού και κοινωνικής προόδου".
 http://sosialistiki-prooptiki.gr/360-neofileleutherh-politikh