Ένα κέντρο φιλοξενίας που προορίζεται για ομοφυλόφιλους πρόσφυγες άνοιξε τη Δευτέρα στη Νυρεμβέργη. Η πρωτοβουλία ανήκει στον Μίκαελ Γκλας, υπεύθυνο της οργάνωσης Fliederlich. «Κανείς δεν έχει ακόμα εγκατασταθεί ωστόσο πρόκειται για ζήτημα μίας ή δύο ημερών, καθώς οι χώροι είναι έτοιμοι» εξήγησε ο Γκλας. Στην παρούσα φάση, τέσσερις άνθρωποι που προέρχονται από το Ιράν, το Ιράκ, τη Συρία και την Αιθιοπία υπέβαλαν αίτημα διαμονής στο κέντρο αυτό που
στεγάζεται σε μία μικρή διώροφη κατοικία και μπορεί συνολικά να φιλοξενήσει οκτώ ανθρώπους, διευκρίνισε.
«Οι προκαταλήψεις δεν εξαφανίζονται μόλις περάσει κάποιος τα σύνορα» σχολιάζει ο Γκλας, ενώ εξήγησε ότι οι ομοφυλόφιλοι που δέχονται απειλές στην χώρα τους λόγω του σεξουαλικού τους προσανατολισμού αντιμετωπίζουν την ίδια κατάσταση στα κέντρα προσφύγων στη Γερμανία. Κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων μηνών, η οργάνωση Fliederlich επικοινώνησε με περίπου 20 πρόσφυγες που αντιμετωπίζουν αυτήν την κατάσταση και ζήτησαν βοήθεια. Οι μισοί εξ αυτών επιθυμούσαν τη δημιουργία ενός «ασφαλούς χώρου» για να μείνουν.
Τον Φεβρουάριο αναμένεται να ανοίξει στο Βερολίνο ένα μεγαλύτερο κέντρο φιλοξενίας, που θα διαθέτει περίπου 120 θέσεις. Κανένα στατιστικό στοιχείο δεν είναι διαθέσιμο στη Γερμανία σχετικά με εγκλήματα που διαπράττονται εναντίον των σεξουαλικών μειονοτήτων στα κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων. Σύμφωνα με την οργάνωση ομοφυλόφιλων και λεσβιών του Βερολίνου- Βραδεμβούργου (LSVD), το διάστημα μεταξύ Αυγούστου και Δεκεμβρίου του 2015, 95 άνθρωποι ζήτησαν βοήθεια από την οργάνωση αυτή καταγγέλλοντας περιστατικά επιθέσεων.
yahoo.com
  Antinews.gr