Τετάρτη, Μαΐου 18

Για να μη συρρικνώσει το παμφάγο δημόσιο με τους τεμπέληδες του δημοσίου, χαμηλώνει κι άλλο τις συντάξεις των χαμηλοσυνταξιούχων που αδυνατούν ακόμα και τα φάρμακά τους να αγοράσουν !

Χαμηλοσυνταξιούχοι καλούνται από την Τσιπραίικη Αριστερά να επιστρέψουν αναδρομικά το ΕΚΑΣ


Ποιους χαμηλοσυνταξιούχους θα καλέσει το υπουργείο Εργασίας να επιστρέψουν αναδρομικά χρήματα. Με ποιο τρόπο θα καταβληθούν.
«Μαύρα» μαντάτα για 70.000 περίπου συνταξιούχους που λαμβάνουν πάνω από 664 ευρώ ως άθροισμα της κύριας και επικουρικής σύνταξης, καθώς από τον επόμενο μήνα θα σταματήσουν να λαμβάνουν το ΕΚΑΣ.

Μάλιστα, θα κληθούν να επιστρέψουν και το ποσό του ΕΚΑΣ που έλαβαν για το διάστημα Δεκέμβριος 2015-Μάιος 2016 και τα οποία θα θεωρηθούν ως αχρεώστητες παροχές, δηλαδή χρήματα που δεν δικαιούνται από τη στιγμή που δεν πληρούν τα νέα και αυστηρότερα κριτήρια εισοδήματος που προβλέπει ο νόμος.
Το υπουργείο Εργασίας, όπως ανέφεραν στον «Ελεύθερο Τύπο» αρμόδια στελέχη, πρόκειται να κινήσει τις διαδικασίες για την επιστροφή των ποσών αυτών ζητώντας πίσω το ΕΚΑΣ από περίπου 70 χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους για τους οποίους το επίδομα αυτό καταργείται άπαξ και δια παντός από την 1/1/2016 και σταδιακά ως το 2019 θα καταργηθεί για όλους.
Για τις αχρεώστητες παροχές ο νόμος ορίζει ότι επιστρέφονται με μηνιαία παρακράτηση του 1/3 της σύνταξης. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι την επιστροφή του ΕΚΑΣ έξι μηνών, οι 70 χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι θα έχουν πολύ μικρότερη μηνιαία σύνταξη!
Οταν «εξοφληθεί» το ποσό που έλαβαν από το ΕΚΑΣ για έξι μήνες, η σύνταξή τους θα επανέλθει στα προηγούμενα επίπεδα. Στην πράξη ο νόμος έρχεται να μειώσει τις συντάξεις για 6 μήνες στους πιο αδύναμους των συνταξιούχων. Οι περικοπές που θα έχουν λόγω των αναδρομικών του ΕΚΑΣ που καλούνται να επιστρέψουν φτάνουν στο 33,4%!

Δημοκρατική Συμπαράταξη: Αποκαλύπτονται τα ψέμματα, Τσίπρα και Κατρούγκαλου

Με αφορμή τα σχετικά δημοσιεύματα, η υπεύθυνη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Υγείας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλου, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
Το ψέμα, λέει ο σοφός λαός, έχει κοντά ποδάρια και τα ψέματα των κ.κ. Τσίπρα και Κατρούγκαλου για μη μείωση των συντάξεων αποκαλύπτονται με την εφαρμογή των μέτρων που ψήφισαν.
Έφτασε, λοιπόν, η ώρα που η πρώτη ομάδα συνταξιούχων θα καταλάβει στην τσέπη της τι σημαίνει το Ασφαλιστικό Κατρούγκαλου: πρόκειται για τους χαμηλοσυνταξιούχους που θα δουν τις συντάξεις τους να μειώνονται λόγω της μείωσης και σταδιακής κατάργησης του ΕΚΑΣ.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ασκείται σε δήθεν αριστερή ρητορεία και νεοφιλελεύθερη πρακτική περικόπτοντας αναδρομικά από 01/01/2016 (!) το ΕΚΑΣ σε 70.000 χαμηλοσυνταξιούχους, από τους οποίους θα παρακρατείται το 1/3 της σύνταξής τους.
Καλούμε την κυβέρνηση να βρει τρόπο η μείωση τουλάχιστον να μην γίνει αναδρομικά αλλά από 01/06/2016. Τόσες άσχετες και φωτογραφικές τροπολογίες φέρνουν «νύχτα», ας κάνουν και μία για να αμβλύνουν έστω και λίγο την ακραία αναλγησία τους. 
antenna.gr