Δευτέρα, Ιανουαρίου 16

Πρίμπους για Ομπάμα: Να πει σε Δημοκρατικούς να πάψουν να αμφισβητούν νομιμότητα Τραμπ


Ο κ. Ράινς Πρίμπους. AP Photo/Susan Walsh.
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Ράινς Πρίμπους, ελληνικής καταγωγής Προσωπάρχης του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, κάλεσε τον απερχόμενο πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα να πει στους Δημοκρατικούς να σταματήσουν να αμφισβητούν τη νομιμότητα του Τραμπ. Απέρριψε δε τις συγκρίσεις με τις γνωστές αμφιβολίες που εξέφραζε ο Τραμπ για τον τόπο γέννησης του Ομπάμα, επεσήμανε η Washington Post.
Αξιοσημείωτο είναι δε πως οι παρατηρήσεις του κ. Πρίμπους, έγιναν κατά τη διάρκεια συνέντευξής
του στην εκπομπή του ABC, “This Week” του επίσης ελληνικής καταγωγής, Τζορτζ Στεφανόπουλου.
Τα σχόλια αυτά έρχοναι σε μία χρονική στιγμή, κατά την οποία ο βουλευτής, Τζον Λιούις (Δημοκρατικός, Τζόρτζια), γνωστός υποστηρικτικής των πολιτικών δικαιωμάτων, ανέφερε ότι ο Τραμπ δεν είναι “νόμιμος πρόεδρος” και πάνω από δέκα Δημοκρατικοί νομοθέτες ανέφεραν ότι δεν θα παραστούν στην ορκωμοσία του.
Ο κ. Πρίμπους αναγνώρισε “την ιστορική συνεισφορά” του κ. Λιούις ως προς τα πολιτικά δικαιώματα και ψήφου, αλλά είπε πως οι αμφιβολίες του για τη νομιμότητα του Τραμπ είναι “παράνοια” και “απίστευτα απογοητευτικές”.
“Εκτιμώ πως ο πρόεδρος Ομπάμα πρέπει να παρέμβει” δήλωσε ο κ. Πρίμπους, εξάροντας τη συνεργασία από το Λευκό Οίκο στα θέματα μετάβασης της εξουσίας.
Ακόμη, επεσήμανε πως ερωτήματα σχετικά με τον τόπο γέννησης του Ομπάμα “έχουν επιλυθεί τουλάχιστον τα τελευταία δύο χρόνια στο μυαλό του Τραμπ” και έβαλε διαχωριστική γραμμή σχετικά με την αμφισβήτηση της ιθαγένειας του Ομπάμα σε σχέση με την αποδοχή των αποτελεσμάτων των εκλογών που ο Τραμπ κέρδισε.
Ο κ. Στεφανόπουλος, τον διόρθωσε, σημειώνοντας ότι ο Τραμπ συνέχισε να θέτει ερωτήματα σχετικά με την ικανότητα του Ομπάμα να εκλεγεί και να υπηρετήσει ως Πρόεδρος, ακόμη και κατά την εκστρατεία του.
“Αλλά, κοίτα, Τζορτζ, δεν είναι αυτό το θέμα” απάντησε ο κ. Πρίμπους. “Το θέμα δεν είναι που γεννήθηκε ο Μπαράκ Ομπάμα. Το θέμα είναι πως έχουμε γερουσιαστές στην πλευρά των Δημοκρατικών που αμφισβητούν τη νομιμότητα του εκλεγμένου προέδρου Τραμπ, ο οποίος κέρδισε με διαφορά. Αυτό είναι το θέμα. Αυτό θα έπρεπε να αποτελεί προσβολή, όχι παλαιά νέα…Και πιστεύω ότι αυτοί, μεταξύ των οποίων ο Πρόεδρος, πρέπει να παρέμβουν και να βάλουν αυτούς τους ανθρώπους σε τάξη και να τους πουν να ωριμάσουν και να αποδεχθούν το γεγονόας ότι έχασαν τις εκλογές”.
ekirikas.com