Κυριακή, Απριλίου 16

Δείτε πως «ξηλώνει» τα εκτρώματα της Νέας Τάξης ο Τραμπ


Σε ποια κίνηση προέβη που προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις.
Κάθε μέρα που περνάει διεξάγεται και μία μάχη στο εσωτερικό των ΗΠΑ ανάμεσα στην καλά εδραιωμένη Νέα Τάξη και την Παλαιά, η οποία έχει σαν μοναδικό της εκπρόσωπο (μέσα στον Λευκό Οίκο) τον Ντόναλντ Τραμπ.
Ο ίδιος έβαλε στη θέση του διευθυντή του Γραφείου Πολιτικών Δικαιωμάτων (OCR), έναν πολέμιο των τελευταίων διατάξεων Ομπάμα για την θρησκευτική ελευθερία,
τον Roger Severino, απόφαση η οποία σήκωσε θύελλα αντιδράσεων στους κόλπους πολλών ΜΚΟ οργανώσεων και όχι μόνο.
Από δω και στο εξής ο Severinο θα διευθύνει και το Τμήμα Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών (HHS), μία κρατική υπηρεσία η οποία ήταν αρμόδια για την πρόοδο του Obamacare. Ιδιαίτερη βάση δινόταν (επί θητείας Ομπάμα) για την παρεμπόδιση ρατσιστικών περιστατικών στον χώρο της υγείας.
Οι μέχρι πρότινος ισχύοντες νόμοι του Obamacare, ήθελαν τους γιατρούς να μην φέρνουν αντίρρηση σε οποιοδήποτε αίτημα του ασθενή τους, ακόμη κι αν αυτό «παραβίαζε» κάποιο από τα θρησκευτικά «πιστεύω τους». Αυτό συνέβαινε συνήθως σε περιπτώσεις εγχειρήσεων αλλαγής φύλου.
Ωστόσο ο νέος…επόπτης του Τραμπ, έχει δηλώσει πολλάκις πως είναι κατά αυτών των νόμων, που ουσιαστικά έρχονταν σε αντίθεση με τις πεποιθήσεις των ιατρικών λειτουργών και τους ανάγκαζε να προβούν σε επεμβάσεις που οι ίδιοι δεν ήθελαν.
el.gr
 triklopodia.gr