Σάββατο, Μαΐου 20

ΕΛ ΛΑΣ-ΙΣΧΥΣ ΔΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΕΩΣ : H IEΡΗ ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ



Η ΙΕΡΗ ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.  ΟΙ 

ΑΓΙΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΑΝ

ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ. 


ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΝ
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΙΣΤΑ ΤΑ ΑΞΙΩΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ
ΜΑΣ ΔΙΔΑΞΑΝ Ο ΘΗΣΕΑΣ ΚΑΙ Ο ΥΠΑΤΟΣ 
ΤΩΝ ΦΙΛΟΣΟΦΩΝ Ο ΑΡΙΣΤΟΚΛΗΣ.

ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΕΦΑΡΜΟΖΑΝ ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ 
Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΙΧΕ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΑΠΟ 
ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΓΗΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ 
ΠΡΙΝ.


ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ 
ΟΧΙ ΟΙ ΘΕΩΡΙΕΣ. ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Η ΠΟΛΥ
ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ 
ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΛΑΟΥΣ 
ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΙΣΧΡΟΤΑΤΟΥΣ 
ΚΑΙ ΦΑΙΔΡΟΤΑΤΟΥΣ ΡΑΓΙΑΔΕΣ,


ΠΡΩΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΗΘΙΚΑ ΑΞΙΩΜΑΤΑ
ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΙΧΑΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ 
ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΟΜΙΛΟΥΝ,










Ο Θησεας ηταν ο πρωτος Ελληνας βασιλιας παγκόσμιος, ο οποιος διδαξε ότι οι πραγματικοι Ελληνες βασιλιαδες επωμίζονται τα περισσοτερα βαρη από ολους τους υπολοιπους, ενω τους καρπους των προσπαθειών τους, τους μοιράζονται με ολους τους πολιτες. Ακομη ο Θησεας διδαξε ότι σε κάθε μαχη, σε κάθε πολεμο, καθημερινα της περισσοτερες φορες από οποιονδηποτε άλλο στρατιωτη, βαζει την ζωη του σε κινδυνο ο εκάστοτε Ελληνας Βασιλιας. 

Στα πλαισια  αυτων των σκοπων ο βασιλιας Θησεας δημιουργησε το αθλημα παγκρατιο το απολυτο πολεμικο εργαλειο μαχης και εθνικης επιβιωσως ολους εκεινους τους αιωνες.


Για αυτό ολοι οι Ελληνες Βασιλεις, στρατηγοι κατά την αρχαια και μεσαιωνικη εποχη, οπου οι προγονοι μας ηταν διοικητες της Ελληνικης (ρωμαικης) αυτοκρατοριας, επιτεθοταν ολομόναχοι εναντιoν χιλιαδων αντιπαλων, για να παρουν θαρρος οι υπολοιποι Ελληνες στρατιώτες για να κερδιθουν οι μαχες και οι πολεμοι υπερ της Ελληνικης (ρωμαικης) αυτοκρατοριας. Eπι Ελληνικης (ρωμαικης) αυτοκρατοριας δεν ειχες το δικαιωμα να εισαι βασιλιας, αρχιστράτηγος, στρατηγος, εάν δεν πολεμουσες στην πρωτη Γραμμη της κάθε μαχης, του κάθε πολεμου.



Οι Ελληνικες στρατιωτικες οικογενειες της Μικρας Ασιας αποτελουσαν τον κορμο του Ελληνικου (ρωμαικου) στρατου. Εδωσαν  τους πιο γεναιους Ελληνες στρατιώτες σε κάθε εποχη,για την Ελληνικη αυτοκρατορια.

Οι οικογενειες αυτές κατειχαν μονιμος τα ανωτατα στρατιωτικα αξιωματα της αυτοκρατοριας, Φυσικα οι οικογενειες αυτές κατειχαν και όλα τα αλλα ανωτερα, και των μεσαιων βαθμιδων αξιωματα της στρατιωτικης ιεραρχιας.


Καποιοι από τους Ελληνες στρατιωτικούς της Μικρας Ασιας, εγιναν ακομη και βασιλεις (Φωκάδες, Κομνηνοι, Ρωμανος δ, Ρωμανος γ Αργυρος).
Οι Ελληνικες οικογενειες ηταν αυτές που διοικουσαν στρατιωτικα και πολιτικα το κρατος σε όλη την διαρκεια ζωης του.
Οι εκάστοτε στρατηγοι του κάθε θεματος, ηταν ταυτόχρονα και πολιτικοι διοικητες. Οι Ελληνικες οικογενειες αυτές ηταν οι Φωκάδες, οι Σκληροι, οι Αργυροι, οι Μελισσηνοι, οι Δαλασσηνοι, οι Κομνηνοι, οι παλαιολογοι, και πολλοι αλλοι. Ολες αυτές οι Ελληνικες στρατιωτικες οικογενειες της Μικρας Ασιας στο περασμα των αιωνων εχασαν εκατοντάδες η και χιλιαδες συγγενείς στα πεδια των μαχων. Εκατοντάδες χιλιαδες μελη των οικογενειων αυτων πεθαναν αιχμάλωτοι στα χερια των Μωαβιτων (νεα ονομασια των Αγαρηνών. Αυτό γινοταν διοτι, οταν ηταν αιχμάλωτοι, στα χερια των αγαρηνων, δεν δεχτηκαν ποτε να αλλαξουν πιστη, να αλλαξουν εθνικοτητα, οι Ελληνες στρατιωτικοι της Μικρας Ασιας, και από Ελληνοχριστιανοι, να γινουν Αραβοσαρακηνοι. Για αυτό πεθαιναν στα χερια των εχθρων μας κατω από φρικτα βασανιστήρια. Ποιος μπορει να ξεχασει για παράδειγμα τον μικροτερο αδερφο του Ελληνα αυτοκρατορα Νικηφορου του β Φωκα, τον Κωνσταντινο ο οποιος ηταν στρατηγος του θεματος της Μεσοποταμιας.
Σε μια μαχη κοντα στο Μαρας (Γερμανικεια), ο Κωνσταντινος , επεσε αιχμάλωτος ,στα χερια των ισμαηλιτων. Όταν όμως αρνηθηκε, να αλλαξει πιστη και εθνικοτητα, ξεψυχησε κατω από φρικτα βασανιστήρια στα χερια των Ισμαηλιτών.


Eπισης παρα πολλα ενδοξα μελη των Ελληνικων στρατιωτικων οικογενειων της Μικρας Ασιας, τραυματιστηκαν παρα πολυ βαρια ειτε εμειναν αναπηροι σε ολοι τους την ζωη, ειτε σκοτωθηκαν.

Ολους εκεινους τους αιωνες, το ιδιο εκαναν χιλιαδες αλλοι Ελληνες από της στρατιωτικες οικογενειες της Μικρας Ασιας, και αλλων Ελληνικων περιοχων,
.
 Ακομη όλα τα μελη των οικογενειων αυτών πολεμουσαν στην πρωτη γραμμη της κάθε μαχης, του κάθε πολεμου, ολους εκεινους τους αιωνες.

Τον βασιλια Θησεα ερχεται να συμπληρωσει ο υπατος των φιλοσοφων ο
Αριστοκλής. 




Ο υπατος των φιλοσοφων ο Αριστοκλης θα ερθει μεσα απο τα εργα του και τις ιερες διδασκαλιες του να επιβεβαιωσει το ιερο αξιωμα του Βασιλια Θησεα. 

Μονον που ο Αριστοκλης προσεθεσε οτι ο εκαστοτε Ελληνας βασιλιας δεν θα ειναι μονον ο πιο γεναιος σε καθε μαχη και σε καθε πολεμο, αλλα θα ειναι παραλληλα ο πιο ηθικος, και ο μεγαλυτερος φιλοσοφος. 

Αυτο που μας διδασκει ειναι οτι ολοι οι βασιλιαδες πρεπει να ειναι ηθικοι,  να ειναι γεναιοι, να ειναι δικαιοι, αλλα μαζι με ολες αυτες τις αρετες το επιπεδο της παδειας και των γνωσεων τους να ξεπερνα καθε αλλον Ελληνα.


Μονον οι Βασιλεις πολεμιστες-φιλοσοφοι  ειναι σε θεση να ανταποκριθουν σε καθε δυσκολια, σε καθε πολεμο και να διοικουν δικαια και σωστα σε περιοδους ειρηνης και πολεμου.


Εἶεν: ταῦτα μὲν δὴ ὡμολόγηται, ὦ Γλαύκων, τῇ μελλούσῃ ἄκρως οἰκεῖν πόλει κοινὰς μὲν γυναῖκας, κοινοὺς δὲ παῖδας εἶναι καὶ πᾶσαν παιδείαν, ὡσαύτως δὲ τὰ ἐπιτηδεύματα κοινὰ ἐν πολέμῳ τε καὶ εἰρήνῃ, βασιλέας δὲ αὐτῶν εἶναι τοὺς ἐν φιλοσοφίᾳ τε καὶ πρὸς τὸν πόλεμον γεγονότας ἀρίστους, 
ὡμολόγηται, ἔφη.

Ειναι ζητημα ζωης και θανατου ολοι οι Ελληνες βασιλεις, στρατηγοι-αρχηγοι του Ελληνικου εθνους να εχουν απαραιτητος ολα αυτα τα στοιχεια τα οποια μας διδαξαν ο Θησεας με τον Αριστοκλη.

Σε διαφορετικη περιπτωση δεν υπαρχει καμια απολυτως πιθανοτητα να επιβιωσει το Ελληνικο εθνος.
Για να διδαξει ο Βασιλιας Θησεας ένα τοσο υψιστης σημασιας ηθικο αξιωμα για πρωτη φορα στα χρονικα, σημαινει ότι ο ιδιος ειχε παρα πολύ μεγαλη παιδεια, και υψηλες ηθικες αρχες
Επισης το υψιστο αυτό ηθικο αξιωμα του Θησεα μας δειχνει ότι εκεινες
της εποχές ο αρχαιος Ελληνικος πολιτισμος βρισκοταν  ηδη σε μια
περιοδο μεγαλης ακμης.
Το μεγιστο αυτό ηθικο αξιωμα με την σειρα του μας δειχνει ότι όχι μονο
είχαμε αλφαβητο εκεινη την εποχη, αλλα είχαμε έναν αρχαιο Ελληνικο πολιτισμο σε υψηλοτατο επιπεδο.
Ηταν τελειως αδυνατον να αποκτησουμε αλφαβητο ως εθνος μολις το 800 π.χ. , και να εχουμε πριν από το 800 π.χ. τοσο πολύ μεγαλα ηθικα αξιωματα.


Αποδειξεις και στοιχεια σχετικα με τον παναρχαιο Ελληνικο πολιτισμο μας δινει και ο Πλούταρχος.
Ο Πλουταρχος στο εργο του περι Σωκρατους δαιμονιου αναφερει τα εξης πολυ σημαντικα ,οτι οταν ο Βασιλιας Αγησίλαος (ο Σπαρτιατης) ανοιξε τον ταφο της Μητερας του Ηρακλη της Αλκμηνης βρηκαν μεσα διαφορα πραγματα και πινακιδες με επιγραφες της οποιες εστειλε ο Αγησιλαος στον Φαραω Νεκταβι της Αιγυπτου με απεσταλμενο του Σπαρτιατικου κρατους τον Αγητοριδα. Εκει ο Νεκταβι φωναξε τον Αρχιερεα Χονουφι στον οποιον ανακοινωσε οτι ο απεσταλμενος του Βασιλια Αγησιλαου ζητα να μαθει απο ποτε χρονολογουνται οι πινακιδες με τα γραφομενα.Ο Χονουφι πηρε τις πινακιδες και μετα απο τρεις ολοκληρες ημερες απαντησε στον φαραω και αυτος με την σειρα του στον απεσταλμενο του βασιλια Αγησιλαου τον Αγητοριδα οτι το αλφαβητο αυτο το ηξεραν ο Ηρακλης ολοι οι Ηρακλειδεις μεχρι και στα χρονια του Πρωτεα γνωριζαν αυτο το αλφαβητο οι Ελληνες.

Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΕ ΤΟΝ YΠΑΤΟ ΤΩΝΦΙΛΟΣΟΦΩΝ ΑΡΙΣΤΟΚΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΗΣΤΑ ΗΘΗ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.


Βρισκόμαστε στην χειροτερη ιστορικη στιγμη, από καταβολης του Ελληνικου εθνους. Για την επιβίωση του εθνους , είναι απαραιτητη η δημιουργια ηθικων αρχων. Ειδικα για της επομενες γενιες. Τα χρηστα ηθη είναι το διαχρονικο "μυστικο " επιβιώσεως του εθνους μας από τα παναρχαια χρονια.





 Ο Σωτηρας Χριστος ηταν η αιτια να σωθει η ετοιμοθανατη από το εωσφορικο δωδεκαθεο, ρωμαικη αυτοκρατορια, η οποια ειχε σαπισει σε ηθικο, σε πνευματικο επιπεδο, και η οποια θα ειχε ακριβως το ιδιο τελος με τον αρχαιο Ελληνικο κοσμο. Ο Ιησους Χριστος είναι η αιτια της δημιουργιας της πρωτης και μοναδικης μεχρι και σημερα Ελληνοχριστιανικης αυτοκρατοριας. Είναι αυτονοητο, ότι τα θαυματα, η ανασταση, η διδασκαλια για αγαπη, δικαιοσύνη, βοηθεια, ειρηνη, αληθεια, συγκλονισαν τον τοτε γνωστο κοσμο, ο οποιος βριοκσοταν κατω από τον ληθαργο του εωσφορισμου. Η Ελλαδα κυριολεκτικα νεκραναστήθηκε από τον σωτηρα Χριστο.



Την εποχη του μεσαιωνα υπηρχαν γνησιες Ελληνιδες. Για αυτό είμασταν στην κορυφη του μεσαιωνικου κοσμου. Ολες οι Ελληνιδες, εκεινους τους αιωνες κάθε Κυριακη πηγαιναν στην Εκκλησια. Η εκκλησια αποτελουσε τροπο ζωης για τις Ελληνιδες και τους Ελληνες. Ηταν παντοτε για τους Ελληνες η Εκκλησια η πρωτη τους σκεψη, η πρωτη τους προτεραιοτητα. Ακομη οι Ελληνίδες πηγαιναν σε εσπερινούς, αγρυπνιες κλπ. κάθε εβδομαδα, γιατι οι ανδρες απουσιαζαν μονιμως στα πεδια των μαχων και εκαναν φιλανθρωπιες. Πηγαιναν συνεχεια σε νοσοκομεια με φτωχούς, οι οποιοι δεν ειχαν κανεναν απολυτως συγγενή και τους εκαναν παρεα, ενώ τους εδιναν παντοτε ελεημοσυνη. Για τους ιδιους λογους, πηγαιναν στα φτωχοκομεία. Επισης πηγαιναν σε κρατουμενους. Από αυτές της εξαιρετικες, μονογαμικες, ηθικες Ελληνιδες, γεννηθηκαν τα εκατομμύρια των Ελλήνων ηρωων αυτοκρατορων, στρατηγων, ανωτατων αξιωματικων και στρατιωτών του μεσαιωνα. Οι ανθρωποι αυτοι κρατουσαν ελευθερη την Ελλαδα, ενώ ταυτόχρονα την ειχαν παγκοσμια αυτοκρατορια.





Εξαιτιας των χρηστων ηθων , και της σωστης παιδειας, οι προγονοι μας οι Ελληνες του μεσαιωνα , από σκλαβοι του Ρωμαικου κρατους ,εγιναν διοικητες του (ρωμαικου κρατους ), χωρις να χρειαστεί να πολεμησουν ουτε ένα δευτερολεπτο.

Όλα αυτά διοτι ειχαν θρησκεια τον Χριστιανισμο (στην πραξη), και πολιτισμο τους αρχαιους Ελληνες φιλοσοφους, σοφιστες, ρήτορες, κλπ. Ο συνδυασμος αυτων των δυο εφερε τα χρηστα ηθη ζωης, χωρις καθολου σεξουαλικη διαφθορα. Η αμοιβη ηταν η ελευθερια της Ελλαδος τον μεσαιωνα, χωρις να γινει κανενας απολυτος πολεμος.



Ο Ελληνας Ηρακλειος από την Καππαδοκια της Μικρας Ασιας,μολις ανεβηκε στον Ελληνικο (ρωμαικο) θρονο, το κρατος ηταν τελειως χρεοκοπημενο. Ταυτόχρονα για πρωτη φορα στην παγκοσμια ιστορια, ειχαμε την εισβολή , την κατακτηση της μισης Ελληνικης (ρωμαικης) αυτοκρατοριας, από τους περσες. Ειχαμε πολλες χιλιαδες σφαγμενων Ελλήνων, ειχαμε κλοπες, εμπρησμους, βιασμους, σκλαβωμα γυναικων κλπ. 




Επισης για πρωτη φορα στα παγκοσμια χρονικα εγινε εισβολή από τους περσες στα Ιεροσόλυμα, οπου εκει εκτος από της αγριες σφαγες, της κλοπες, τους εμπρησμούς, τους βιασμους ,το σκλαβωμα χριστιανων, μαζι με όλα αυτά εκαψαν τον ναο του Παναγιου ταφου,εκλεψαν τον Τιμιο Σταυρο, και πηραν μαζι τους αιχμαλωτο τον πατριαρχη Ζαχαρια. 


Εντούτοις εξαιτιας των χρηστων ηθων, και της σωστης παιδειας, μεσα σε επτα μονον χρονια , οι Ελληνες ανεκαμψαν, με αποτέλεσμα να παρουν πισω όλα τα κατεκτημένα εδάφη από τους Περσες.

Οι προγονοι μας δεν σταματησαν εκει αλλα περασαν στην αντεπιθεση, κατακτώντας ολοκληρη την περσικη αυτοκρατορια.


Αυτό το εκανε ο Ηράκλειος με έναν τελειως απειροπολεμο στρατο.


Εναν Ελληνικο στρατο τον οποιο δημιουργησε εκ του μηδενος μεσα σε δεκα μηνες. Ειδατε τι μπορει να πετυχουν οι Ελληνες εξαιτιας των χρηστων ηθων, και της σωστης παιδειας.

 Ακομη και ο Αλεξανδρος , με παρα πολύ εμπειρους στρατιώτες, με πολύ περισσοτερους στρατιώτες, σε σχεση με τον Ηρακλειο, και με ένα πανισχυρο Ελληνικο Μακεδονικο κρατος πολιτικα και οικονομικα, εκανε περισσοτερο χρονικο διαστημα να κατακτησει την περσικη αυτοκρατορια ,σε σχεση με τον Ηρακλειο.


 Κατά την εποχη του Ιουστινιανού του α, όπως και στην εποχη του Θεοδοσιου, του Αρκαδιου, του Θεοδοσιου του β, του Ιουστινου του α, του Ιουστινου του β, είχαμε μονον συνοριακους πολεμους, και περιοδους ειρηνης με τους περσες.
Μονον όταν ανεβηκε στον ρωμαικο θρονο , ο πρωτος Ελληνας χριστιανος Αυτοκρατορας , ο Ηράκλειος, εκαναν οι περσες ολα αυτά τα τρομερα πραγματα εις βαρος των Ελλήνων, τα οποια, δεν ειχαν ξαναγινει ποτε από μερος των περσων. Ειχαμε δηλαδή εισβολή , και κατακτηση της μισης Ελληνικης (ρωμαικης) αυτοκρατοριας.
ΚΑΤΑ ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΓΝΗΣΙΩΝ
ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΟΝΟΝ Η ΣΤΗΛΗ ΙΣΧΥΣ ΔΙΑ ΤΗΣ
ΓΝΩΣΕΩΣ ΣΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΙΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ
ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗ.
Οι μοναδικες λυσεις για την εθνικη μας επιβιωση κατα γενικη ομολογια ειναι μονον αυτες οι οποιες σας προτεινει η στηλη ισχυς δια της γνωσεως.

Ορθοδοξια, χρηστα ηθη, ιστορικη γνωση, μουσικα σχολεια, αρθρο 120 του Ελληνικου συνταγματος παραγραφος 4, αλλαγη πολιτευματος και δια παντος καταργηση των κομματων. 
Στρατιωτικη θητεια-εκπαιδευση για ολες τις γνησιες Ελληνιδες γυναικες, 
συμμαχια με την Συρια και γαμοι με τις Συριες. Ολα τα προαναφερομενα θα μας οδηγησουν στην εθνικη επιβιωση.